藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2369|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

今天到長青村視察環境 [複製鏈接]

今天到長青村視察環境 見到一張議員告示 宣佈於五月會興建過馬路設施到藍澄 到時我地有班馬線腦用la.

此外 長青村個間酒樓及其餘d shop 內攏唔係好掂 幾舊 但唔知quality 好唔好. 我見d bread 就幾平 ($1.8 有個菠蘿飽); 之前去過美景 都係舊 d 不過 吃過一間 都okay bo.  似乎除了rc  醫肚最近都是美景個d食市比較多(都有6-8間).  唔怕行 5-10分鐘的 可以上去長康村 或 by mini bus 6 mins 到葵芳食 muc 都得.

還有就是長青村ground floor 有個街市. 唔錯 幾齊備應該幾多野買 而且價錢應該幾平.

Re: 今天到長青村視察環境

[quote:0780b86297="Y&T"]還有就是長青村ground floor 有個街市. 唔錯 幾齊備應該幾多野買 而且價錢應該幾平.[/quote]
請問個街市乾唔乾淨,有冇冷氣架?
明天會更好

Hai 這裡是一個old 村 !!  So there many product is cheaper la!!
:detective :detective :detective

但系長青村間酒樓d嘢都唔錯 我食過2沒次 個椒鹽九肚魚幾好味  :em11: 可以一試架   

好味呀~~~~我鍾意呀~~~~~
多謝指點呀~~~~

Re: 今天到長青村視察環境

[quote:3a3351f214="LO LO"][quote:3a3351f214="Y&T"]還有就是長青村ground floor 有個街市. 唔錯 幾齊備應該幾多野買 而且價錢應該幾平.[/quote]
請問個街市乾唔乾淨,有冇冷氣架?[/quote]

no air conditioner but seems clean ge

我見美景近日真係多左好多野食 又有泰國菜 又日本拉麵 又有茶餐廳!!
其實好多青衣人都會去葵芳行街買野食我平日放工都會0係葵芳買野食0架 (得閒無事都會出去食!)有碗仔翅、魚蛋........

[quote:6300de42fb="Tomato"]我見美景近日真係多左好多野食 又有泰國菜 又日本拉麵 又有茶餐廳!!
其實好多青衣人都會去葵芳行街買野食我平日放工都會0係葵芳買野食0架 (得閒無事都會出去食!)有碗仔翅、魚蛋........[/quote]

me too :mrgreen: 我都係葵芳小食fans ops: 可能之前我見過面都唔出奇喎
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

[quote:87e6decedf="小yen"][quote:87e6decedf="Tomato"]我見美景近日真係多左好多野食 又有泰國菜 又日本拉麵 又有茶餐廳!!
其實好多青衣人都會去葵芳行街買野食我平日放工都會0係葵芳買野食0架 (得閒無事都會出去食!)有碗仔翅、魚蛋........[/quote]

me too :mrgreen: 我都係葵芳小食fans ops: 可能之前我見過面都唔出奇喎 [/quote]

小yen 你係咪青衣友??

寶x城酒樓d野真係大碟夾抵食 我阿麻都讚好喎!!

[quote:8d6bc982c5="Tomato"][quote:8d6bc982c5="小yen"][quote:8d6bc982c5="Tomato"]我見美景近日真係多左好多野食 又有泰國菜 又日本拉麵 又有茶餐廳!!

me too :mrgreen: 我都係葵芳小食fans ops: 可能之前我見過面都唔出奇喎 [/quote]

小yen 你係咪青衣友??

寶x城酒樓d野真係大碟夾抵食 我阿麻都讚好喎!![/quote]

he 我只係1個九龍友但係就鍾情於小食 以前係葵芳學生妹依家就間唔中同屋企人去葵芳食野 (因為真係好多食) 寶x城冇去過喎 ops: 等我下次試先 :mrgreen: 依妳grand. ma係邊樹人呀 :?: 唔通...佢就係青衣友 :em12:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: