藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3551|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

請問有冇人可以答到我: 係咪你地冇人貼牆紙呀??? 定係新樓貼牆紙 [複製鏈接]

如題
agnes

請問有冇人可以答到我: 係咪你地冇人貼牆紙呀??? 定係新樓貼牆紙唔好ar???
agnes

我唔會貼...怕唔耐用......... :?

After visited RC 示範單位 i am consider to stick wallpaper now coz the wall received is really 唔掂.  but my father said it needs more than $10000 for wallpaper (638') so thinking the budget.  my father 's new house (near sea) also stick wallpaper he said it has no problem woo.

喵~
貓貓都打算貼牆紙 而貓貓個裝修朋友就話貼牆紙呢家o野襟唔襟同係咪新樓無冇關係 只要防潮同打底做得好 牆紙亦夠厚身o既話 就一樣咁襟咕喎。
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

i don't suggest u 貼牆紙.. u need to replace it every 3 years

貓貓嘅講法絕對正確, 主要系個師傅同你孰唔孰, 肯唔肯同你油多2次光油(打底)先貼牆紙, 因為有好多師傅都唔肯, 每1層光油都要乾左先可以再油, 怕麻煩!!

[quote:326a030ad3="atrick & Cherry"]貓貓講法絕對正確, 主要系個師傅同你孰唔孰, 肯唔肯同你油多2次光油(打底)先貼牆紙, 因為有好多師傅都唔肯, 每1層光油都要乾左先可以再油, 怕麻煩!![/quote]

無錯

所以如果無相熟朋友 又無錢逼佢幫你打多幾層樓 就唔好貼牆紙 ...
起碼都講多幾年 等牆d水氣乾咁d先...

油油同牆紙好似差唔多錢

我會貼 以前都是住青衣近海的新樓(係一手樓個時) 我都有貼牆紙
超過6 7年d牆紙都無 “樸”出來 因我親戚是做牆紙的佢會介紹好的師傅比我
佢地話最緊要係個師傅同牆紙d料都有好大關係wor.  
試過有個親戚搵第二個師傅做 就算唔近海 2 3年d牆紙都已經“樸”出來.