藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3410|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

如果想整浴屏同廚房門 [複製鏈接]

我想問整浴屏要幾多錢???去邊度搵人做????有無得做圖案0架 我想整SNOOPY喎!
咁駛唔駛拆浴缸0架???
另外 如果想換廚房門 想換做摺門 (唔係以前公屋用0個D膠摺門..)又係邊度有得做呢??幾多錢???
做呢兩樣野會唔會好大工程???要做幾多日0架???

要拆浴缸......大約2~3日左右

因為拆左浴缸要整番個地台.....整好個地台就可以裝浴屏...裝浴屏2粒鐘咩都可以!!

如果浴屏果方面我有朋友做呢行....可以同你問下佢 h:

[quote:5e227b9101="濠仔"]要拆浴缸......大約2~3日左右

因為拆左浴缸要整番個地台.....整好個地台就可以裝浴屏...裝浴屏2粒鐘咩都可以!!

如果浴屏果方面我有朋友做呢行....可以同你問下佢 h:[/quote]

要拆浴缸就唔好喇 (雖然我好唔中意我浴缸....但係要拆我隻佬一定嘈到死...)!!唔該你先!

[quote:51ff17a9c6="Tomato"][quote:51ff17a9c6="濠仔"]要拆浴缸......大約2~3日左右

如果浴屏果方面我有朋友做呢行....可以同你問下佢 h:[/quote]

要拆浴缸就唔好喇 (雖然我好唔中意我浴缸....但係要拆我隻佬一定嘈到死...)!!唔該你先![/quote]

由細到大都係企係度沖涼.....個人鐘意浴屏多過浴缸

不過...想問下你地浴缸有冇用防滑jin 呀

[quote:781bafe837="濠仔"][quote:781bafe837="Tomato"][quote:781bafe837="濠仔"]要拆浴缸......大約2~3日左右

要拆浴缸就唔好喇 (雖然我好唔中意我浴缸....但係要拆我隻佬一定嘈到死...)!!唔該你先![/quote]

由細到大都係企係度沖涼.....個人鐘意浴屏多過浴缸

不過...想問下你地浴缸有冇用防滑jin 呀[/quote]

以前有 但係成日個底發毛 所以而家唔用喇!

講緊浴屏定企缸?
企缸當然要掉左個浴缸
不過聽說 RC 個浴缸沒有好緊地貼死地面 只係放係牆加些少泥水 邊然後用膠封邊; 因為浴缸重 唔似馬桶咁企唔穩; 聽說而已

浴屏好似唔使咁大工程 (好似酒店浴缸咁加塊浴屏代替浴簾)

但o個 D 浴屏無乜用 浴簾好用好多!

[quote:95c38bfaec="saga"]講緊浴屏定企缸?
企缸當然要掉左個浴缸
不過聽說 RC 個浴缸沒有好緊地貼死地面 只係放係牆加些少泥水 邊然後用膠封邊; 因為浴缸重 唔似馬桶咁企唔穩; 聽說而已

浴屏好似唔使咁大工程 (好似酒店浴缸咁加塊浴屏代替浴簾)

但o個 D 浴屏無乜用 浴簾好用好多![/quote]

因為而家加左浴簾都成日飛晒D水出來!

整浴屏只需要叫人來"dog"呎,訂做好size,再上門安裝,過程十分快!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

咁廚房門呢???
而家仲諗緊係咪真係整 如果有日要搬默SIZE晒...

廚房門我地改左趟門 :em19: