藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6120|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

唔記得可否安裝鐵閘 [複製鏈接]

服務式住宅,可以安鐵閘嗎?
之前係唔係要申請架,定要指定師傅做

:roll:

其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..

[quote:1ad78a1e61="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..[/quote]

下.....點解呀?而家好多私人樓都比安架....
嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘

好多私人樓都唔比安先啱
我係隱形人  :em19:

盈箤半島都得喎......
不過又係,可能我未住過新樓啦。
永遠愛著您 :em21: [/code]

唉... 早兩個星期我去過華人行 問左發展商既職員 佢地話正常唔會比安裝既 因為唔美觀 同埋安裝鐵閘既位置未必夠每個單位用....
藍澄藍澄我愛你

[quote:301fb1bb4f="dick&queenie"][quote:301fb1bb4f="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..[/quote]

下.....點解呀?而家好多私人樓都比安架....
嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘[/quote]

唔俾咖.....好多都唔俾 主要係因為個大堂既design...
裝鐵閘既話 兩間屋會閘撞閘..............

ps...果o的唔係叫老笠....係叫爆格..... :roll:

而家新樓係唔俾安裝鐵閘但奇怪我去過"將廣"個討論區見佢哋討論緊裝咩鐵閘好.唔知你哋有無發覺 :?:  :?:  :?:

裝鐵閘唔好睇................

現在很多新屋都不可以裝鐵閘我現在住的灝景灣都不可以裝。 :
Brian & Lisa................... :em20:............... :em21: