藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3234|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

厕所之燈座破了怎換 [複製鏈接]

本人換洗手間的省電瞻時不小心把那個燈座弄破了不知各業主有沒有經驗請告訴是怎樣換因好像很難換是否真的要找師傅來換呢如要有沒有師傅介紹約多少錢?

$250 長青建新!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

grassman $250 包什麼? 是否很容易自己動手更換 請指教

[quote:15f5299c21="josyuen"]grassman $250 包什麼? 是否很容易自己動手更換 請指教[/quote]

$250 係全包。

你call佢講明詳情及位置,佢24小時內上門,師父會更換+安裝,你檢收後無問題就俾錢。 完成!

我曾經伸個頭去"莊"過個燈座,end up都係怕麻煩和怕自己手工唔好,所以找人整。師父安裝時我不在場,所以唔知是否容易,但工人話師父只用了15分鐘。

有鄰居試過自己換,只換個燈泡插座,十零蚊料,但要自己研究下點拆和接線!

希望幫到你啦!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

今星期,我也幫襯過。
係換左大鏡上那個光管及光管盤,收我$150.
係要剪線,駁線,最好找這些師父做,比較安全。
原居民2004~2013

Vivian

大鏡上那個光管及光管盤是很容易更換的只需把玻璃弄開裡面的光管盤是可以自己拿出來更換的因裡面是有一電線頭用來連著它的很簡單不需剪線好像把電器連上電源那麼容易只需hk$25元就ok呢下次可以試下自己換呢

下,乜話,但我見他也駁了很久.... 又剪又駁....  :dead:
原居民2004~2013

[quote:fccecab94f="grassman"]$250 長青建新![/quote]

長青建新 係唔係即係姓黃果個師傅?

我屋企一向有咩壞野 壞燈 窗花等既野都call開一個黃師傅 但我唔知佢間舖叫咩名 只知黃師傅係嚟自長青。

直至最近 整浴缸漏水....好鬼激氣.......我話過我唔會再搵呢個人..... :twisted:

[quote:2f099ee185="vivian"]下,乜話,但我見他也駁了很久.... 又剪又駁....  :dead:[/quote]

之前我都試過找人上門更換那光管架他要兩個人來弄弄了成十幾分鐘真的好像很煩但有次自己無聊去看看才發現原來是那麼簡單之後就自己更換了.....(不知為什麼常常是光管架先壞而光管還可以用呢可能是電壓不穩定燒了fuse)

[quote:3aaeb4500e="一家四口"][quote:3aaeb4500e="grassman"]$250 長青建新![/quote]

長青建新 係唔係即係姓黃果個師傅?

我屋企一向有咩壞野 壞燈 窗花等既野都call開一個黃師傅 但我唔知佢間舖叫咩名 只知黃師傅係自長青。

直至最近 整浴缸漏水....好鬼激氣.......我話過我唔會再搵呢個人..... :twisted:[/quote]

做乜咁激氣? 講o黎聽下...

其實我都搵過呢位師傅整個幾次野 但覺得佢都ok個bor...
Rambler Crest Soccer Club