藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7171|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

泳池 [複製鏈接]

住左好幾年 一直好想放工可以0係自己屋苑游水 不過永遠也是得個諗字。同d同事講 人人屋企個泳池也是開到好夜。講真…只係日頭開 個個返工 有幾多個人可以用 個泳池有等如無。

自己覺得好可惜 如果管理公司覺得泳池太長 晚間唔可以有咁多救生員咪開放一半囉;如果係唔想增加管理成本 也可以一個星期搵兩日由下午3~4點開到10點半咁上下 早上開小兩日 咁d住客都有得用下啦!  

我記得剛入來藍澄時 也有諗過晚上食完飯可以同太太去個暖水池浸下…傾下計….飲杯野…都不知幾relax 不過…唉…!!

唔知有沒有同感 同埋有沒有人反映過。
ramblercrest@mail.hongkong.com

一個字:錢!

有時我諗:RC原先都有D買點有200米度假式泳池有車租但大部份人為少少管理費而放棄發展這些項目現在無哂啦但管理費從來無減一毫子當日反對的鄰居你地為乜呢? :twisted:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

hi grassman

個個都明白係錢的問題 不過明明有的設施 完全用不著真係好可惜 我覺得除了個泳池之外 個空中花園就最浪費 d設施又唔咁岩用。在空中花園有多d小朋友設施太小...唔好話好貴的 好似在玩具反x城也有d小朋友的屋仔 小型的秋千 小木馬 矮矮地的藍球架之類 又可以整張唔洗錢的乒乓桌比d小朋友玩下 如果驚d波趺落下面咪整個網囉。要洗的錢都貴唔過一張沒有人坐的按摩椅……同埋我覺得d 按摩椅唔係沒有人坐 係要坐都好煩 又要叫人開又要另外比錢…..如果怕太多人用當日不要買咁多好了…既然個住戶卡咁多function 點解唔set張卡一個權限 一日比人用住戶卡坐兩三次 又唔會攪到個個唔起身 又可以個個方便點。
ramblercrest@mail.hongkong.com

點解你個email係用ramblercrest@mail.hongkong.com?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

暖水????
我地個碧水寒溝
落去冇凍親就側笑

[quote:7303b053e0="unicorn"]暖水????
我地個碧水寒溝
落去冇凍親就側笑[/quote]

當然有暖水池啦 你落過去游未ga?  :?:
Rambler Crest Soccer Club

其實我有d野想講好耐架啦...今次順勢講埋...我覺得rc d 野好似吾係為住客所用...泳池吾開夜場之外...個會所又收得太早啦...我覺得佢應該收23:00 啦停車場月租又收得貴喎 ... 真係除左d 管理員ok d 之外...設施既安排真係麻麻啦

[quote:f4d6b72f19="Eddy Lam"][quote:f4d6b72f19="unicorn"]暖水????
我地個碧水寒溝
落去冇凍親就側笑[/quote]

當然有暖水池啦 你落過去游未ga?  :?:[/quote]

可能我身子差  :em12:

我地個池同市政局唔同
好少時間正正太陽晒住
夏天都唔會晒到變熱水池

btw
where is 暖水池???  :detective

順手賣下廣告
各位買家唔好信一周刊
我地個池冇"是油人" 架
個池大把位 好少人唔洗同人迫架
快d黎買rc啦  :em11:

請問有冇人知泳池幾時開?
:?:

hi Grassman

我有個email真係叫ramblercrest 因為我個email係買樓花時開的 當時無咩人知有個屋苑叫ramblercrest 所以開個比自己;

hi mandy
我上個星期聽人講好似話5月開 不過今日也是未開