藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

現階段,我相信時間才能治療你的傷痛.... 我相信緣份的,希望你也會明白
藍澄藍澄我愛你

ddericli :
  我好想同你分享我既經歷(希望大家唔好介意啦)~
  舊年我識左一個網友我地好好傾但係大家都無諗過約出黎見面~~~
  後來我無意中知道佢係我一個朋友既同事於是就約埋一齊去玩~~
  無幾耐我同左呢個男仔一齊o個陣好開心仲認定左佢係我既終生伴侶~~~
  但係一個星期之後佢同我分手原因係佢放唔低之前既女朋友對我投入唔到~~
  過左一段時間我搵番佢話想佢返黎我身邊但係佢已經同番佢之前既女朋友一齊佢仲講左一句傷透我既說話~~~
  呢件事對我有好大影響我為左令自己忘記佢對我既傷害做左好多令我好後悔亦令我身邊既人(包括佢)好痛心既事~~~
  o個一年入面我只係掛住佢唔去接受其他人好多時因為諗起佢令自己唔開心乜都做唔到~
  以前我只會諗自己點樣鍾意佢同埋會點樣等佢但係最近我連續兩次o係街見到佢都無同佢打招呼~~~
  呢個男仔而家同我男朋友一齊返工有一日佢打電話俾我叫我返去佢身邊但係佢唔肯同佢女朋友分手仲話如果香港可以一夫多妻就好我第一個反應係叫佢去死~
  每次當我男朋友同成班同事一齊講佢是非o個陣我個心都會覺得好舒服~~~
  我唔覺得自己對佢"因愛成恨"我只係可以肯定呢一個我曾經深愛過但係又將我傷害既人到左今日原來對我黎講已經不再重要~~~
  希望你唔好再唔開心唔好在再意一d對你唔好既人~~
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

ddericli 提起精神..... :evil:
要知道世界唔會為某一人而停頓...
地球依然轉動...
既然不可挽留...不如放眼向前... :idea:

我都不太識講說話,都是同一句,時間可以沖淡一切。
可能你而家會執著傷心痛苦,even 憎恨,但是時間過了,你會發覺何必讓一些唔開心o既事留住o係自己o甘脆弱o既生命當中。
人生沖沖而過,既然這段緣份要結束就讓它過去,做好心理預備迎接另一段美好姻緣降臨。
事業前途都可以預計到,惟獨緣份感情無人估計,話o西兩個人兩種情感.千個人千種感受,無話對與錯。
rc都有好多情o架,大家都關心你 :em21: 希望你快些重新振作,做回開心快活人。

[quote:91076e92ef="咩咩豬"]
仲話如果香港可以一夫多妻就好我第一個反應係叫佢去死
[/quote]

講得好
一夫多妻同一妻多夫 都堅決反對  :shock:

一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實
沁藍唔知會唔會出來回應澄清下呢?

無錯感情唔係單方面既 亦冇話邊個岩D邊個錯D 但一定需要檢討一下自己先 點解佢會唔揀你 脾氣大? 乜都撬一餐? 大家冇遷就大家? 等等...要知自己衰向邊架!

曾經好執著咁"掛住"一個人 一切都變得好似好灰咁 但當"醒覺"時 原來會覺得自己好傻 錯過左好多更美好既野 失去既可能仲多過失去一個佢 值唔值先!

冇左佢一樣要繼續生活 咁點解要令自己同身邊既親人朋友唔開心咁過日子呢 點解唔開心D過呢~~~~"活得比你(佢)好"~唔係更好 更有意思咩!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

咁講可能好殘忍 所謂塞翁失馬 ops: (tks for update) 焉知非福. 明知不會長久 早早作了斷 總算是一個解脫. 不可為而為 不少是悲劇收場...

失去也是一種幸福 曾經失去就會懂得珍惜 也會有另一次的chance. 有心人 到底天涯海角也會找到你命中的一半. 起來吧 不要做過去的奴弟.

另外 提提你小心如何分配共同擁有的財產... 情人還人情 數目要分明...

[quote:e14c4a3fbc="CJ"]塞yung失禁...[/quote]

失禁wor :em05: 好恐怖wor ~

(just kidding  :mrgreen: )
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

萬般帶不走唯有鑊隨身.....

雖然我和沁藍的事都算暫時解決但我的麻煩事真的一波未停一波又起....

人又老錢又無女友又走路....而家連份工都無埋.....

輸什麼也可以...不過連運都輸埋就真係.........

多謝各位精神上支持而這亦意味著我會退出這個討論版........

雖然唔知會點但我問心無愧....始終我無對這件事後悔過....

點都好各位我會努力...至少我會搵得番而家無左嘅嘢..... :evil: