藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: liuh
打印 上一主題 下一主題

--* 應吾應該開村巴? *-- [複製鏈接]

[quote:33dc982249="Alvin & Janis"]
4. 本人並不同意有關補貼 因有部份業主並不需要該項服務而要補貼並不合理[/quote]
agree!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我都係覺得要用管理費補貼村巴並不合理
我個人認為應該要用者自付
其實有無諗過現管理費水平 每年在管理費上既營餘已經不是很多
假如管理費上再將一大舊錢拎左去補貼村巴的話 在不加管理費的情況之下
營餘就會更少 無事無幹就無問題 假如有一日有屋苑乜野大維修要洗錢既
時候 分分鐘個管理費庫房唔夠錢既話 業主們就有機會要再夾錢出來了
所以我個人在基於用者自付的原則下 絕對地贊成開村巴
但是如果要唔知補貼幾多錢既話 唔係太贊成囉

我也覺得村巴應該是用者自負 不應由管理費補貼!

[quote:df90896515="hales"]我都係覺得要用管理費補貼村巴並不合理
我個人認為應該要用者自付
其實有無諗過現管理費水平 每年在管理費上既營餘已經不是很多
假如管理費上再將一大舊錢拎左去補貼村巴的話 在不加管理費的情況之下
營餘就會更少 無事無幹就無問題 假如有一日有屋苑乜野大維修要洗錢既
時候 分分鐘個管理費庫房唔夠錢既話 業主們就有機會要再夾錢出來了
所以我個人在基於用者自付的原則下 絕對地贊成開村巴
但是如果要唔知補貼幾多錢既話 唔係太贊成囉[/quote]
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

[quote:f5cb7c60c4="rstfung"]我也覺得村巴應該是用者自負 不應由管理費補貼!
[/quote]

我就覺得村巴亦算係屋宛o既facility之一.
補貼少少可以接受.

如果咁計住高層咪應該比多d管理費??? :?:
事關部lift佢地用耐d.
住6樓搭一層就用少d.
用者自負麻..... :
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

除左$$ 之外 村巴班次無彈性 司機不會因為有多d人等車多兩轉. 車太大成本又會高d. 唔知而家預算用什麼size的村巴??
Don\'t worry be happy!! ^_^

村巴 ge 好處係幫 RC 增值
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

唔好個個都咁自私啦,而家又唔係管理費補貼硬,到越來越多人支持後,收支平衡時,一定有錢gain。
人地要攪去直達青衣,都係因為政府只肯讓步咁少
相信村巴目的並非要cover 88F ,而係當藍澄灣住客的專用對外交通工具
用者自付,得個講,自私就自私啦。
點解人人都咁眼淺,到九月狄士尼開埋,酒店幾千人時,你仲旨意架88g 同 88f ......。 :dead:

我都同意用者自付的形式.
===

===

我都同意用者自付的形式.
===