藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5377|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

有幾多defect呀??? [複製鏈接]

大家屋企總共有幾多defect呀???
可唔可以報個數呀????

我仲未統計到自己間屋 因為自己驗 呢幾日仍在努力中!!!

[quote:06e21cda3d="Wynne & Paul"]發現唔到問题 ??  which block and which floor ??[/quote]

唔好suprise一座低層我地唔識驗明天等jim生睇完先算

死啦 講講下 又要check check 先

發現唔到問题 ??  which block and which floor ??

今天下午攞到key 全家出動驗樓發現唔到問题都係聽日搵jim 生來睇睇

我都發現我個面盆下面大一個好大既隆

0下!乜面盆原來有禁多個窿0架??? :em03:

你地有柵窗點支香 睇0下有無空隙呀??我唔記得左呀!

[quote:041414425f="Amy Poon"][quote:041414425f="H&H"][quote:041414425f="Tomato"]我總共報左27個defects

H&H 好彩0個曰有去睇你驗樓咋!我今日再check 面盆個隆會滴水落下面個櫃 旁邊d防水膠唔夠 睇住佢滲水呀!好彩0個日學左野 真係多謝您!!! :em21:

今日試洗衣機 去水位漏水!
其餘都係花、崩!! :em18:

記得要仔細check埋廚櫃門內 裏面角落 我有兩處係爛0架![/quote]唔駛客氣我仲驚果日好似冇招呼你地添呀!

面盆個隆好似話係個面盆本身既design係咁 所以自己封左佢啦![/quote]
The hole of the 面盆 should be used to pass excessive water to avoid overflow. When water pass through the hole the underneath 櫃/pipe should not be wet.[/quote]
我所指'面盆個隆"係向面盆後下面兩邊而唔係面盆上去水果個呀大家留意下check下oY.
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:c0ccc093c8="H&H"][quote:c0ccc093c8="Tomato"]我總共報左27個defects

H&H 好彩0個曰有去睇你驗樓咋!我今日再check 面盆個隆會滴水落下面個櫃 旁邊d防水膠唔夠 睇住佢滲水呀!好彩0個日學左野 真係多謝您!!! :em21:

記得要仔細check埋廚櫃門內 裏面角落 我有兩處係爛0架![/quote]唔駛客氣我仲驚果日好似冇招呼你地添呀!

面盆個隆好似話係個面盆本身既design係咁 所以自己封左佢啦![/quote]

The hole of the 面盆 should be used to pass excessive water to avoid overflow. When water pass through the hole the underneath 櫃/pipe should not be wet.

[quote:3e7ee4cc2c="Tomato"]我總共報左27個defects

面盆個隆好似話係個面盆本身既design係咁 所以自己封左佢啦!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~