藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

ddericli我講野唔鍾意轉彎換角希望你唔好介意先 其實今次會係件好事黎 (可以襯早睇清楚你呢個你最愛既人 起碼唔駛臨尾先hurt嘛):roll: 我幾年前響自己生日果日就同自己個bf分手 (reason係因為佢唔可以在佢以前既gf同我之間做決定law 佢太貪心我亦唔想等完又等呢個冇答案既答案 :em05: ) so我會明你依家既心情亦希望你為左你自己同你媽咪而唔好太唔開心 反而應該好好噤生活落去添呀 :em11: 要俾佢知道冇左佢你會更好更開心 :em12: 最緊要既係唔好為左呢d人而令到鍚你既媽咪傷心呀 :em16: (信我呀我就做倒la 我知你1定另過我既)
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

ddericli

We all support u!! I know you can come over it!! So be prepared for coming 2004!!  Happy new year!

:em11:

ddericli
仲有我地班藍澄friend支持你...唔好再唔開心啦..... 04年會係我地大家嘅新開始. ..

我感到你好難過我諗你係好失望一個以為可以一生的人最後選擇的人並不是你.
失望會好難忘記因為你會不甘心
傷心會因時間忘記會變為一個回憶.
由今日起努力工作將自己改變得更好.
搵多D錢報答呀媽.
其實最愛你係你媽媽佢冇條件將畢生儲蓄俾你攪婚禮.
你唔開心你呀媽都唔會開心.

唔好諗咁多珍惜身邊的人.

幸福在你手呀朋友

痛可能會持續一段不短o既時間特別有rc就更易睹物思人......
響度我不想說我過去"經歷"因為說太多是很危險的 :em18:
一個人力量係有限o既在這裡我衷心祝福你快d揾返個同你分享快樂忘記痛苦o既人(到左2004年又係一條溝死女o既好漢!)
到時你會更幸福一定會!而曾經離開你o既人將會知道她的損失是多大.

我不太懂安慰你 希望你心情盡快平靜下來 愛惜自己!
如果你認為這次"輸"了 不要把其他東西也"輸"掉 還有美好的2004..
終有一天你會"贏"回來..
Take it easy! 希望在明天!

仲有唔好咁介懷自己o係呢度講呢件事既目的啦~~~
唔開心講出黎係正常無人會覺得你唱佢架~~~~

點都好啦希望你快d平復心情我明白而家既你係好唔開心不過愛情...其實唔係咁大不了架咋~~~

希望你快d企番起身啦  
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

ddericli:
  對唔住呀我都係唔識講說話去安慰你不過唔好諗咁多啦~~~
  個天好公平架佢今日要你痛苦將來佢會俾番雙倍既幸福你~~~
  你要快d企番起身呀堅強d如果你自己對自己都唔好就無人對你好架喇~~~
  我相信呢度咁多位朋友仔都會好支持你堅強d呀
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

Take it easy. u are so brave to share your hard experiment to us. Don't worry. Be happy!

ddericli
相信現在別人說什麼安慰說話都是沒用的要克服現在的痛苦都是靠你自己老套d講句時間可以沖淡一切遲d回想起這件事只不過是你人生中一個好小好小的插曲.唔開心時找個朋友出來傾下計啦.

天下間最錫你的人除了你自己,仲有你的父母呀你要好好錫自己,唔好要佢地擔心你.

希望好快聽到你話開心番晒啦! Take it easy.