藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ddericli
打印 上一主題 下一主題

小週記2-失戀篇 [複製鏈接]

[OT]
我覺得........... 呢條 thread 應該放係"男女大不同" :p

做乜無啦啦會係度嘈嫁...人地鍾意up乜咪up乜羅.........

總之我地會support同respect 佢地兩個.... 無論點都好..佢地已經係大人自己會為自己的決定同做過既事負責咪得羅....

cheers everybody... ^^
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:125b1afeb5="olay"]好...相當理性的真情對話同意閣下之言.[/quote]

多謝. 無論如何 同意與否 都唔好變成罵戰.

我其實係一個好衝動既人........ 傷害過其他人......... 所以知道衝動時會做既野對最愛你 又係你最愛既人有幾大既傷害.......

[quote:105b50bf64="dick&queenie"][quote:105b50bf64="saga"][quote:105b50bf64="saga"]一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實
沁藍唔知會唔會出來回應澄清下呢?[/quote]
8)[/quote]

其實有些事情,沒有必要作任何澄清,更何況感情係兩個人的事。
感情堆積...誰來情憑定錯對呢?每個人有權去選擇自己的一生中最愛。
要知道情是永遠著迷.....。
由始至終,只不過希望一個感情的失敗者,重拾自信,不要做個愛的逃兵。[/quote]

認同 :em11:
G :em21: P

[quote:b3576749fb="dick&queenie"]
感情堆積...誰來情憑定錯對呢?每個人有權去選擇自己的一生中最愛。
由始至終,只不過希望一個感情的失敗者,重拾自信,不要做個愛的逃兵。[/quote]

失敗者只係果 d 唔係面對現實 自暴自棄 只會埋怨其他人既人.

係呢度 我暫時未見到有 d 咁既失敗者~

[quote="dick&queenie"][quote:ce648e9875="olay"]男主角 公開唱衰一 個曾愛過自己的人已是人格問題唉....罪過...[/quote]

olay....相信你都係一個女子,如果你係男仔的話,你就係.............. :em12:

dick&queenie

你說......相信你都係一個女子如果你係男仔的話你就係........... 你認為呢..   係什么呢?.......請收起你的歪念          我只是一明白對錯的子.

[quote="Ice"]呢件事無話對與錯既~
正如 dick 少話齋 男主角突然傷失未婚妻 心裡面既難過同無奈大家都可以理解.
作為網友 大家去安慰一個失意既人亦無可厚非.

我之前既貼文都講過 傷心失望會有 但男主角都應該要諗下點解一個女仔會突然離去? 或者係我既人生閱歷唔夠多. 係我心裡面 一個女仔如果個心係十五十六既 係唔應該會咁容易會答應結婚 (不過我唔排除女主角係好浪漫既情況下作出一個非理性既決定....) 而如果一個女仔係決定要嫁俾一個男仔 又應該唔會突然投向第三者懷抱...... 除非內裡其實有 d 隱藏左既問題令佢最後都係唔敢嫁.... 所以痛過之後 係應該要好好反省.

對我黎講 係一個咁公開既地方講 d 咁私人既野 如果未得另一位事主同意 又的確未必咁好. 唔係個個都鍾意俾咁多三九唔識七既訪者知道. 文中男主角提出女主角離開既原因 唔係個個可以完全以一個輕鬆既態度去面對前度愛人係一個咁公開既地方講出自已移情別戀. 尤其呢度既網友都認識女主角.......

男主角如果係愛對方既 就應該要考慮一下對方既感受 要考慮一下發洩完之後自已既行為會唔會帶俾對方傷害. 你既一面之詞 是否對對方唔公平?

我明白男主角難過既心情 但......

好...相當理性的真情對話同意閣下之言.

[quote:a1b569d886="saga"][quote:a1b569d886="saga"]一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實
8)[/quote]

由始至終,只不過希望一個感情的失敗者,重拾自信,不要做個愛的逃兵。
永遠愛著您 :em21: [/code]

Agree with Saga... We have speaking too much on this matter.  :em16: The root casue of this result only they know...
:detective :detective :detective

[quote:f5c2667f31="saga"]一面倒都唔係咁好
我地又未了解個詳細事實

8)