藍澄灣業主社群

標題: 好緊張 [打印本頁]

作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-7 13:21:18     標題: 好緊張

9月18日就係預產期LA..........
好緊張.........
作者: Robert    時間: 2006-9-7 13:26:13     標題: Re: 好緊張

[quote:8023b61035="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........
好緊張.........[/quote]

加油呀!Winnie the Pooh,我地 o係精神上支持你地架! :yeah:
作者: BLUE    時間: 2006-9-7 13:27:24     標題: Re: 好緊張

[quote:b0a9f0d193="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

放鬆 !  
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-7 13:40:57

THANKS.................
作者: Billy    時間: 2006-9-7 13:53:42

我地一家三口都支持你架.
有咩唔明就問啦.....
作者: sunday    時間: 2006-9-7 13:59:14

真係會很緊張的,每日也會想,是不是今日呢?是不是今日呢? :idea:

但生產是ㄧ個過程,所以由有跡象到臨盤還有一段時間,所以都不用心慌慌的。

我那時中午入醫院,還走來走去看東看西,到了凌晨4:00才臨盤的。
:wink:
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-7 15:42:39

[quote:d35af4d907="Billy"]我地一家三口都支持你架.
有咩唔明就問啦.....[/quote]

知道.......... h:  h:  h:
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-7 15:45:35

[quote:beda388973="sunday"]真係會很緊張的,每日也會想,是不是今日呢?是不是今日呢? :idea:

但生產是ㄧ個過程,所以由有跡象到臨盤還有一段時間,所以都不用心慌慌的。

我那時中午入醫院,還走來走去看東看西,到了凌晨4:00才臨盤的。
:wink:[/quote]

EXACTLY............
作者: POON    時間: 2006-9-7 16:14:13     標題: Re: 好緊張

[quote:f38bb42cc3="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

不用緊張 !   :yeah: 放鬆啲 !  :yeah:
作者: Jess and Burns    時間: 2006-9-7 16:55:57

唔使緊張~~~ relex ~~~~~

有無日日說底心情呀? 呢個係一個好難得既緊張機會.
要好好記得 留念.
作者: P女    時間: 2006-9-7 17:05:52     標題: Re: 好緊張

[quote:787ae09ca9="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

唔好咁緊張啦
只要你諗住好快就可以見到BB 你就會冇咁緊張架啦
作者: grassman    時間: 2006-9-7 17:34:43

你地D係咩道理呀!

WTP,聽我講,
緊張D,著緊D,(亞媽咪就唔洗咁緊張),記住帶身份証! 要ready Anytime 去醫院!
緊張D,著緊D,記住帶相機,要入產房影BB相!
緊張D,著緊D,記住帶Notebook,醫院當Office!
緊張D,著緊D,記住叉足電話電池,準備用電話做電台!
緊張D,著緊D,記住操fit D,你要身兼菲傭、食Q、呀四!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!..........
作者: 一家四口    時間: 2006-9-7 18:14:13     標題: Re: 好緊張

[quote:ef866d9205="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

準媽咪或者準daddy都好,緊張實會有,不過,而家有時間訓覺就訓下覺,休息多D,唔係bb出左世,你地都會有排冇覺好訓架啦。

唔係嚇你,D BB最鐘意就係你想訓,佢就死都唔訓,你好得閒果時,佢地就走去訓。 :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2006-9-7 22:15:15     標題: Re: 好緊張

[quote:63b8df5c21="一家四口"][quote:63b8df5c21="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

準媽咪或者準daddy都好,緊張實會有,不過,而家有時間訓覺就訓下覺,休息多D,唔係bb出左世,你地都會有排冇覺好訓架啦。

唔係嚇你,D BB最鐘意就係你想訓,佢就死都唔訓,你好得閒果時,佢地就走去訓。 :mrgreen:[/quote]

:em05:  :em05:  :em05:
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-8 10:31:08

[quote:4d38e64c3d="grassman"]你地D係咩道理呀!

WTP,聽我講,
緊張D,著緊D,(亞媽咪就唔洗咁緊張),記住帶身份証! 要ready Anytime 去醫院!
緊張D,著緊D,記住帶相機,要入產房影BB相!
緊張D,著緊D,記住帶Notebook,醫院當Office!
緊張D,著緊D,記住叉足電話電池,準備用電話做電台!
緊張D,著緊D,記住操fit D,你要身兼菲傭、食Q、呀四!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!..........[/quote]

記住帶身份証! 要ready Anytime 去醫院!(已準備)
記住帶相機,要入產房影BB相! (已隋身)
記住帶Notebook,醫院當Office! (不需要)
記住叉足電話電池,準備用電話做電台! (知道)
記住操fit D,你要身兼菲傭、食Q、呀四! (已準備)

THANKS.........
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-8 10:41:28     標題: Re: 好緊張

[quote:81bd30914c="Billy"][quote:81bd30914c="一家四口"][quote:81bd30914c="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

唔係嚇你,D BB最鐘意就係你想訓,佢就死都唔訓,你好得閒果時,佢地就走去訓。 :mrgreen:[/quote]

:em05:  :em05:  :em05:[/quote]

Billy 你個B女係唔係呀??
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 10:53:25

生命真係充滿估唔到o既事
好似明明計預產期 billy個b應該會遲出世過winnie the pooh個b
點知billy b又偷步搶先出閘 依家就變o左大過winnie b.
作者: Billy    時間: 2006-9-8 15:12:50

[quote:9ac667f59d="bikbark"]生命真係充滿估唔到o既事
好似明明計預產期 billy個b應該會遲出世過winnie the pooh個b
點知billy b又偷步搶先出閘 依家就變o左大過winnie b.[/quote]

出世計就係.
但如果計size就唔係.
我bb今日都係得2.67kg.
輕過d初生既... :em05:
作者: Billy    時間: 2006-9-8 15:14:58     標題: Re: 好緊張

[quote:c47be8e87d="Winnie the Pooh"][quote:c47be8e87d="Billy"][quote:c47be8e87d="一家四口"][quote:c47be8e87d="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........

:em05:  :em05:  :em05:[/quote]

Billy 你個B女係唔係呀??[/quote]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.
冇覺好訓.
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-8 15:28:30

[quote:a077873f31="Billy"][quote:a077873f31="bikbark"]生命真係充滿估唔到o既事
點知billy b又偷步搶先出閘 依家就變o左大過winnie b.[/quote]

出世計就係.
但如果計size就唔係.
我bb今日都係得2.67kg.
輕過d初生既... :em05:[/quote]

唔緊要啦好快就快高長大..........     
作者: Billy    時間: 2006-9-9 04:25:53     標題: Re: 好緊張

[quote:d596c090d8="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.
冇覺好訓.[/quote]

個女今日又再半夜喊......  :em05: :dead:
作者: POON    時間: 2006-9-9 08:43:49

可憐天下父母心 !
作者: Eddy Lam    時間: 2006-9-9 09:41:07     標題: Re: 好緊張

[quote:f1c64433b9="Billy"][quote:f1c64433b9="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

個女今日又再半夜喊......  :em05: :dead:[/quote]

可能你個女見你鍾意聽佢喊 所以咪喊多d俾你聽囉... :

實情係咪佢食唔飽 所以先喊呀?
作者: Billy    時間: 2006-9-9 10:30:51     標題: Re: 好緊張

[quote:0431d69e82="Eddy Lam"]

可能你個女見你鍾意聽佢喊 所以咪喊多d俾你聽囉... :

實情係咪佢食唔飽 所以先喊呀?[/quote]

係咁簡單一早攪掂啦... :dead:

食奶換片開泠氣掃風....通通做晒.

有人同我講有種病叫"百日囉".
就係bb一到夜晚就會喊(唔知咩事). :sweat:
可能係bb唔知邊樹痛.
到around 2至3 月大就會自然好. :em05:
冇得醫如果係就慘喇... :em06:  :em06:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-9-9 12:04:28

應該係"百日哭" 但唔係病o黎個喎 我阿媽話我出細o既時候都係咁 真係
喊足100日...
作者: grassman    時間: 2006-9-9 12:40:56     標題: Re: 好緊張

[quote:6c4c714236="Billy"][quote:6c4c714236="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

個女今日又再半夜喊......  :em05: :dead:[/quote]

[quote:6c4c714236="Billy"][quote:6c4c714236="Eddy Lam"]有冇感覺以前聽到BB喊聲你會覺得好討厭 但而家冇晒呢種感覺
仲覺得15/16 唔聽唔舒服呢  [/quote]

如果你有病我都有病.
以前覺得bb喊真係好煩.
依家覺得好得意...     [/quote]

:  :  :
作者: Billy    時間: 2006-9-9 13:15:00     標題: Re: 好緊張

[quote:3a73f60896="grassman"][quote:3a73f60896="Billy"][quote:3a73f60896="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

[quote:3a73f60896="Billy"][quote:3a73f60896="Eddy Lam"]有冇感覺以前聽到BB喊聲你會覺得好討厭 但而家冇晒呢種感覺

如果你有病我都有病.

:  :  :[/quote]

:em20:

有時喊o下真係幾得意..
不過佢呢隻半夜喊祝四個鐘就...... :em05:
作者: BLUE    時間: 2006-9-9 19:36:58     標題: Re: 好緊張

[quote:5dee7357df="Billy"][quote:5dee7357df="grassman"][quote:5dee7357df="Billy"][quote:5dee7357df="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

[quote:5dee7357df="Billy"][quote:5dee7357df="Eddy Lam"]有冇感覺以前聽到BB喊聲你會覺得好討厭 但而家冇晒呢種感覺

如果你有病我都有病.

:  :  :[/quote]

:em20:

有時喊o下真係幾得意..
不過佢呢隻半夜喊祝四個鐘就...... :em05:[/quote]

慢慢就慣 !  :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2006-9-11 10:01:10     標題: Re: 好緊張

[quote:3ed162772b="Billy"][quote:3ed162772b="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

尋晚用左草人借出神油後.
果然使得. :em11:
由前晚喊足7個鍾減至尋晚只喊兩個鐘. :yeah:
希望今晚都work啦. :face13:

另外多謝草人作晚比我地o既意見....
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-11 10:42:48     標題: Re: 好緊張

[quote:29b72e4d5d="Billy"][quote:29b72e4d5d="Billy"][quote:29b72e4d5d="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

另外多謝草人作晚比我地o既意見.... [/quote]

什麼神油呀??
作者: grassman    時間: 2006-9-11 11:06:02

這仍天山雪蓮所製,用五獄甘泉、五月朝露,加入百毒草木,提煉七七四拾九年,在潤年雙春十五開封,再儲存至陰至寒之地,並配合草人心法,始得其效!

但礙於製作太復雜,所以有商人已經重新改變其成份及製作方法,大家可在各大商鋪買得之"萬應莪朮油"。
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-11 11:43:21

[quote:562f2ab57d="grassman"]這仍天山雪蓮所製,用五獄甘泉、五月朝露,加入百毒草木,提煉七七四拾九年,在潤年雙春十五開封,再儲存至陰至寒之地,並配合草人心法,始得其效!

但礙於製作太復雜,所以有商人已經重新改變其成份及製作方法,大家可在各大商鋪買得之"萬應莪朮油"。[/quote]

點用架??
作者: Billy    時間: 2006-9-12 12:13:47     標題: Re: 好緊張

[quote:2a0d5bb58d="Billy"][quote:2a0d5bb58d="Billy"][quote:2a0d5bb58d="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

尋晚唔知點解bb早左喊....
草人神油再顯神通. 又得左. :yeah:

bb晚晚都喊睇黎神油要用到bb兩三月大喇~~ :?
作者: grassman    時間: 2006-9-12 12:28:51

Billy 米袋都十分有效的,快D試下啦!
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 12:40:00     標題: Re: 好緊張

[quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.

尋晚唔知點解bb早左喊....
草人神油再顯神通. 又得左. :yeah:

bb晚晚都喊睇黎神油要用到bb兩三月大喇~~ :?[/quote]

點用架??  :em14:  :em14:  :em14:
仲有可唔可以影張神油相睇吓?? 我怕買错............
THANKS..........Billy & 草人...........
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 12:41:11

[quote:f483b7842d="grassman"]Billy 米袋都十分有效的,快D試下啦![/quote]

又係點用架??  :em14:  :em14:  :em14:
作者: grassman    時間: 2006-9-12 12:48:21

[quote:ee037197a5="Winnie the Pooh"][quote:ee037197a5="grassman"]Billy 米袋都十分有效的,快D試下啦![/quote]

又係點用架??  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

不如搵日一齊吹下水啦,因為字寫出黎如果表達不好,或者閱者會錯意,對BB唔好麻!而且有好多細微野,要長篇大論先長盡。

p.s. 米袋用黎壓心口的!
作者: grassman    時間: 2006-9-12 13:17:22     標題: Re: 好緊張

[quote:0acb3cc1de="Winnie the Pooh"]
仲有可唔可以影張神油相睇吓?? 我怕買错............
THANKS..........Billy & 草人...........[/quote]
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 13:58:31     標題: Re: 好緊張

[quote:9891441460="grassman"][quote:9891441460="Winnie the Pooh"]
THANKS..........Billy & 草人...........[/quote][/quote]

係唔係搽肚仔呀??
作者: grassman    時間: 2006-9-12 14:01:19     標題: Re: 好緊張

[quote:9729f4bcaa="Winnie the Pooh"][quote:9729f4bcaa="grassman"][quote:9729f4bcaa="Winnie the Pooh"]
THANKS..........Billy & 草人...........[/quote][/quote]

係唔係搽肚仔呀??[/quote]

唔係搽,係焗!
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 14:04:29

[quote:640e598132="grassman"][quote:640e598132="Winnie the Pooh"][quote:640e598132="grassman"]Billy 米袋都十分有效的,快D試下啦![/quote]

又係點用架??  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

不如搵日一齊吹下水啦,因為字出黎如果表達不好,或者閱者會錯意,對BB唔好麻!而且有好多細微野,要長篇大論先長盡。

p.s. 米袋用黎壓心口的![/quote]

好,但等BB出世先.........
到時PM你........
THANKS............
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 14:06:06     標題: Re: 好緊張

[quote:fb028ba583="grassman"][quote:fb028ba583="Winnie the Pooh"][quote:fb028ba583="grassman"][quote:fb028ba583="Winnie the Pooh"]

係唔係搽肚仔呀??[/quote]

唔係搽,係焗![/quote]

唔係好明.......
到時再問你........
THANKS......................
作者: grassman    時間: 2006-9-12 14:23:34     標題: Re: 好緊張

[quote:692346fc68="grassman"][quote:692346fc68="Winnie the Pooh"]

好似RC屈銀紙都有得買!
作者: Winnie the Pooh    時間: 2006-9-12 14:24:37     標題: Re: 好緊張

[quote:56495e6b8c="grassman"][quote:56495e6b8c="grassman"][quote:56495e6b8c="Winnie the Pooh"]

多似RC屈銀紙都有得買![/quote]

THANKS........................

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2