藍澄灣業主社群

標題: 急~~邊間銀行做按揭最優惠呢? [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2006-5-31 23:40:31     標題: 急~~邊間銀行做按揭最優惠呢?

我幫親人問0架.....邊間銀行做按揭最優惠呢?
佢個case係買二手樓花.....我自己用緊中銀 但係覺得唔夠優惠 :poor:
請問工商好唔好呢?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-6-1 00:38:14

你可以問下 Robert 哥,佢近排都忙緊! :
作者: dracula    時間: 2006-6-1 10:32:35

其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:
作者: Billy    時間: 2006-6-1 11:10:45

[quote:6050075755="dracula"]其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:[/quote]

你可以試吓我以前試過.
未必可以減到同最低果間一樣.
但唔使轉按冇咁煩.
作者: Henry So    時間: 2006-6-1 13:45:19

富邦P-2.75
作者: saga    時間: 2006-6-2 09:49:00

[quote:ce9587032e="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

中信同大新都做到 p-2.75 首年仲有 p-3 or p-2.85

不過.... 供樓佔入息百份比因為息口上升 已經超過 50% 喇 .. (借貨人)
我地又唔想要另一成員做擔保人 .. 所以由唔搞喇
仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~
作者: dracula    時間: 2006-6-2 11:18:21

[quote:21fe1db324="Billy"][quote:21fe1db324="dracula"]其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:[/quote]

你可以試吓我以前試過.
未必可以減到同最低果間一樣.
但唔使轉按冇咁煩.[/quote]

佢老闆!! 佢叫我比較完之後比我認為最優惠o既一間佢睇 之後再話我知做唔做到~ 我只係想知佢最多可以做到幾多之嘛~ 又唔係要佢 p-p 佢咁講即係唔想做o野o者~ 比著第二個已經 dup o左佢~
作者: dracula    時間: 2006-6-2 11:20:36

[quote:c68c3521ce="saga"][quote:c68c3521ce="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

中信同大新都做到 p-2.75 首年仲有 p-3 or p-2.85

不過.... 供樓佔入息百份比因為息口上升 已經超過 50% 喇 .. (借貨人)
仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~[/quote]

好早已經超過 50% la (我) :sweat:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-6-2 13:26:16

[quote:1737721db9="dracula"]
佢老闆!! 佢叫我比較完之後比我認為最優惠o既一間佢睇 之後再話我知做唔做到~ 我只係想知佢最多可以做到幾多之嘛~ 又唔係要佢 p-p 佢咁講即係唔想做o野o者~ 比著第二個已經 dup o左佢~[/quote]

你有壓力 佢有壓力 冇得減即係未解決 未解決 未解決!!!  :em18:
作者: Billy    時間: 2006-6-2 13:44:32

[quote:16401b9821="dracula"][quote:16401b9821="saga"][quote:16401b9821="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~[/quote]

好早已經超過 50% la (我) :sweat:[/quote]

如果係咁銀行可能唔減比你喎.
因為佢地知你過左50%第二間銀行未必受理.
你轉唔到按就冇bargining power.

多過50%真係好大壓力喎.... :sweat:
作者: saga    時間: 2006-6-2 13:51:16

[quote:8e1ffc7e93="Billy"]

多過50%真係好大壓力喎.... :sweat:[/quote]

佢一個人供 當然比較吃力
之但係..佢唔係同油王既女 ...
應該生活無憂喎  :

其實只要加個擔保人 就可以夠 50% ...
作者: wychan    時間: 2006-6-2 13:56:23

[quote:1c3c0bea7a="saga"][quote:1c3c0bea7a="Billy"]

多過50%真係好大壓力喎.... :sweat:[/quote]

應該生活無憂喎  :

其實只要加個擔保人 就可以夠 50% ...[/quote]

係呀 真係油王個女架... 我上次仲見到佢係樹索油.... :em12:
作者: Henry So    時間: 2006-6-2 18:05:36

點解會咁架天呀...................................幾時減息期開始呀 :em01:  :em01:  :em01:
作者: stephenyeong    時間: 2006-6-2 19:59:33

[quote:98bc4c15c6="Henry So"]點解會咁架天呀...................................幾時減息期開始呀 :em01:  :em01:  :em01:[/quote]

最怕佢重有得加.
有無睇新聞 最近樓市成交有少o左
作者: dracula    時間: 2006-6-2 22:00:37

[quote:764938dc1d="saga"][quote:764938dc1d="Billy"]

應該生活無憂喎  :

其實只要加個擔保人 就可以夠 50% ...[/quote]

:x 咩油王呀? 我冇騷擾你你做乜騷擾我呀? 你好好打咩? 你做乜挑釁我呀?
我好大壓力..你知唔知呀?!

話時話加個擔保人 萬一我瓜o左老襯 咁佢咪... :face13:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-6-2 22:27:18

[quote:d0baea6d37="dracula"]話時話加個擔保人 萬一我瓜o左老襯 咁佢咪... :face13:[/quote]

大吉利是咩... :em05:
作者: stephenyeong    時間: 2006-6-3 01:09:33

[quote:7a332ce4ce="dracula"]

話時話加個擔保人 萬一我瓜o左老襯 咁佢咪... :face13:[/quote]

你可以買定保險 買無儲蓄 保100萬一年都是2k多.
作者: Billy    時間: 2006-6-3 08:28:42

[quote:3ac5dd6890="dracula"]

話時話加個擔保人 萬一我瓜o左老襯 咁佢咪... :face13:[/quote]

你層樓唔係負資產係冇問題o既.
賣左層樓就夠還喇擔保人唔使上身o既.
咁你就可以安樂咁去死啦.... :mrgreen:
作者: saga    時間: 2006-6-5 15:32:17

[quote:953b549148="Billy"][quote:953b549148="dracula"]

你層樓唔係負資產係冇問題o既.
賣左層樓就夠還喇擔保人唔使上身o既.
咁你就可以安樂咁去死啦.... :mrgreen:[/quote]

德古拉伯爵係吸血殭屍
死左 N 年 ....   :
作者: milk    時間: 2006-6-7 01:29:47

各路英雄

您地搵按揭搵成點?

我地就搵左︰富邦、恆生、渣打、美國、上海商業、南洋、星展、廖創、豐明、永亨、永隆、匯豐、大新、大眾、GE...
暫時全部都口頭協議左,詳情就等遲o的有多o的時間先打上來。
作者: Billy    時間: 2006-6-7 02:55:42

[quote:78f4752d49="milk"]各路英雄

您地搵按揭搵成點?

我地就搵左︰富邦、恆生、渣打、美國、上海商業、南洋、星展、廖創、豐明、永亨、永隆、匯豐、大新、大眾、GE...
暫時全部都口頭協議左,詳情就等遲o的有多o的時間先打上來。[/quote]

:shock: 嘩咁多使唔使呀.... :em03:
作者: Tomato    時間: 2006-6-7 09:48:41

朱師奶
喂 有乜好介紹 記住話我知......最緊要係平靚正... :em11:

不過我等到9月先有得轉 :shock:
作者: dracula    時間: 2006-6-7 10:33:14

我都想知~ 我都係鎖到 8月

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2