藍澄灣業主社群

標題: 迎新聚會 [打印本頁]

作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-21 01:28:17     標題: 迎新聚會

地點: 2座andrew & jessica 家
時間同日期: 係度confirm (except 2425/9 1/10) 最好56日啦
人數: 我試過20幾人玩就ok...食飯就迫少少 : 暫定25人啦
目的:聚首一堂認識鄰居(入伙1年幾....8月正式進駐..12月多一個老婆進駐)
食物:外賣+我整+自備啦.....
歡迎報名: (唔知2座優先有冇人反對呢....講笑o者)
作者: leemoksau    時間: 2005-9-21 01:32:22     標題: Re: 迎新聚會

[quote:b44768329b="Andrew & Jessica"]歡迎報名: (唔知2座優先有冇人反對呢....講笑o者)[/quote]

:sweat:
作者: Billy    時間: 2005-9-21 08:13:38     標題: Re: 迎新聚會

[quote:fed6be5c22="Andrew & Jessica"]
歡迎報名: (唔知2座優先有冇人反對呢....講笑o者)[/quote]

2座優先 YEAH~~~ :yeah:
我二座呀我二座呀...     
我都係講笑咋.大家都住係同一屋宛有咩分邊座邊座呢.
通常星期五/六晚都得.
今個星期日我呀嫂生日唔得.
作者: grassman    時間: 2005-9-21 08:30:18     標題: Re: 迎新聚會

[quote:a97344c073="Billy"]期餘9月24號同10月1號就預我兩位啦....[/quote]

人家話except 9/24&25 10/1呀!你玩野咩!

1. Grassman  (9/30[Fri] Push!)

Remark: T2已經成為藍澄灣娛樂中心、新蒲點,有Karaoka、清吧、生日會Function Room、遊戲機中心、TV show room! :detective
作者: Billy    時間: 2005-9-21 08:37:22     標題: Re: 迎新聚會

[quote:9f69e8ca17="grassman"][quote:9f69e8ca17="Billy"]期餘9月24號同10月1號就預我兩位啦....[/quote]

人家話except 9/24&25 10/1呀!你玩野咩!
[/quote]

你睇真D我點寫先啦...
作者: dick queenie    時間: 2005-9-21 20:56:49     標題: Re: 迎新聚會

:yeah:

1. Grassman  (9/30[Fri] Push!)
2. Dick&Queenie (x 2)
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-21 23:22:53

<quote>Remark: T2已經成為藍澄灣娛樂中心、新蒲點,有Karaoka、清吧、生日會Function Room、遊戲機中心、TV show room! </quote>
我好似有齊晒以上喎.... hee hee
作者: milk    時間: 2005-9-21 23:39:06

1.       Grassman (9/30[Fri] Push!) <--- Only one?
2&3.   Dick & Queenie (x 2)<--- When?
4&5.   Milk & Robert (08-October-2005[Sat] Push! Push! Push!)

因為近來沒有時間,惟有選擇最近的十月八號!
時間是否19:00~23:00 :?:
我地都係二座o架~二座萬歲~ :yeah:  :yeah:
作者: dick queenie    時間: 2005-9-22 00:25:26

愈快愈好! 妤心急...等唔切
作者: grassman    時間: 2005-9-22 00:27:38

迎新 :shock: !  係咪有港大d遊戲玩架? e.g. Happy corner!
作者: dick queenie    時間: 2005-9-22 08:54:02

[quote:cba50129da="Andrew & Jessica"]<quote>Remark: T2已經成為藍澄灣娛樂中心、新蒲點,有Karaoka、清吧、生日會Function Room、遊戲機中心、TV show room! </quote>
我好似有齊晒以上喎.... hee hee[/quote]

我想玩貓,你有冇呀 :mrgreen:
你有冇買Game-Gube呀,佢隻Mario Party適合多人玩。 :em04:
屋企有冇剛琴呀...hot cake 太太佢可以表演一下。 :em11:
生左小朋友未呀.....小朋友一齊玩丫.....
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-9-22 13:48:01

我地星期六日先可以喎!
9月24/25 同10月1 號吾得的話,最快就剩番10月2 號。 :em18:
咁我都係簡 10月8 號啦,吾該兩位吖!
將來有機會落黎我地個 "男情會" 參觀下吖!不過要日頭先好睇D! :em12:

容我講聲......二座萬歲
作者: CJ    時間: 2005-9-22 14:19:35

[quote:65f2c41709="Andrew & Jessica"]<quote>Remark: T2已經成為藍澄灣娛樂中心、新蒲點,有Karaoka、清吧、生日會Function Room、遊戲機中心、TV show room! </quote>
我好似有齊晒以上喎.... hee hee[/quote]
好過比錢去會所 :em11:
[quote:65f2c41709="dick&queenie"]
我想玩貓,你有冇呀 :mrgreen:
[/quote]
皇后比唔比玩呀?:
作者: CJ    時間: 2005-9-22 14:21:34

[quote:8ce48df259="grassman"]迎新 :shock: !  係咪有港大d遊戲玩架? e.g. Happy corner![/quote]
中大呢幾年d"遊戲" ops: 好玩d :
作者: dick queenie    時間: 2005-9-22 16:50:02

[quote:e510988b1b="CJ"]皇后比唔比玩呀?:[/quote]

not approve by queen :em06:
作者: CJ    時間: 2005-9-22 17:17:32

[quote:2a386a37f2="dick&queenie"][quote:2a386a37f2="CJ"]皇后比唔比玩呀?:[/quote]

not approve by queen :em06: [/quote]
:sweat: hey 第日玩"任天貓"!  :em12:
作者: dick queenie    時間: 2005-9-22 17:56:58

[quote:0066ee4bbc="CJ"][quote:0066ee4bbc="dick&queenie"][quote:0066ee4bbc="CJ"]皇后比唔比玩呀?:[/quote]

not approve by queen :em06: [/quote]
:sweat: hey 第日玩"任天貓"!  :em12:[/quote]

:cry:
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-23 00:53:19

我想玩貓,你有冇呀 ---------> no ar..
你有冇買Game-Gube呀,佢隻Mario Party適合多人玩。 ....有gc 唔知有冇game 但冇joypad
屋企有冇剛琴呀...hot cake 太太佢可以表演一下。 -----> no我都唔識
生左小朋友未呀.....小朋友一齊玩丫.....  婚都未結呀......
作者: Tomato    時間: 2005-9-24 23:06:30

1.       Grassman (9/30[Fri] Push!) <--- Only one?
2&3.   Dick & Queenie (x 2)<--- When?
4&5.   Milk & Robert (08-October-2005[Sat] Push! Push! Push!)
6&7    Jeffrey & Shirley (10月8日)
8&9    Bobby & Tomato (我老公都去 yeah!!!不過佢玩一陣就會走.....喂 查實我地邊日都無問題 :zdevil: )
作者: milk    時間: 2005-9-24 23:09:32

[quote:42a1a18247="Tomato"]8&9    Bobby & Tomato (我老公都去 yeah!!!!!!喂 查實我邊日都無問題 :zdevil: )[/quote]嘩~你兩個終於同場出現啦~ :yeah:
作者: Tomato    時間: 2005-9-24 23:12:03

[quote:daae9be3cb="milk"][quote:daae9be3cb="Tomato"]8&9    Bobby & Tomato (我老公都去 yeah!!!!!!喂 查實我邊日都無問題 :zdevil: )[/quote]嘩~你兩個終於同場出現啦~ :yeah:[/quote]

:sweat: 乜你咁快....
作者: milk    時間: 2005-9-24 23:15:33

[quote:fcf7c85e85="Tomato"]:sweat: 乜你咁快....[/quote]邊方面? :mrgreen:
不過妳都唔弱呀 :
作者: Tomato    時間: 2005-9-24 23:18:13

[quote:762592d212="milk"][quote:762592d212="Tomato"]:sweat: 乜你咁快....[/quote]邊方面? :mrgreen:
不過妳都唔弱呀 :[/quote]

慢左tim........
我求左佢好耐 我話有野食 佢就話去....... :yeah:
作者: milk    時間: 2005-9-24 23:28:05

[quote:52c836de04="Tomato"]我求左佢好耐 我話有野食 佢就話去....... :yeah:[/quote]妳同妳隻佬講話有類似"宗大"迎新"罪"會遊戲玩咋呱~ :
作者: Billy    時間: 2005-9-24 23:57:27

6&7    Jeffrey & Shirley (10月8日)
8&9    Bobby & Tomato (我老公都去 yeah!!!不過佢玩一陣就會走.....喂 查實我地邊日都無問題 :zdevil: )
10&11 billy&sure win (9/30 prefer)
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-25 10:34:37

9/30 定10/8 ??
930 就可能要夜小小......你地話啦.....我會安排
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-9-25 13:59:25

不如早d9月30日啦  :em04:
2大1細唔該 :em19:
作者: Tomato    時間: 2005-9-25 14:20:47

最新形勢.... :em04:

10&11 billy&sure win (9/30 prefer)
12 13 & 14 Patrick & Cherry + 仔仔 (9月30日prefer)
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-27 21:40:53

好...... 930的人數
1Grassman (9/30[Fri] Push!)
2+3  billy&sure win
4+5+6  Patrick & Cherry + 仔仔
Dick.... what's your perference ??

我想問.....如果930 原本108的會不會到???
我想問.....如果108 原本930的會不會到???

明天即決
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-9-27 21:49:09

I"M so sorry 呀 我嗰仔啱啱約左以前架女同學响9月30日 7-10夜晚燒嘢食 我地合家都要出動陪佢 所以可唔可以改响10月8日呀? otherwise 我夜d黎有冇問題呀 :?:
作者: wychan    時間: 2005-9-27 22:58:00

個然有其父必有其子o下.... 風流...
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-9-27 23:40:40

好採我老婆知我系1個從一而終架人 唔似你 而家仲唔知道仲有幾個秘密架女朋友未莆頭 :
總之 兄弟心照啦 :mrgreen:
作者: wychan    時間: 2005-9-27 23:58:32

呵呵...
作者: dick queenie    時間: 2005-9-28 00:07:41

[quote:84f8af1195="wychan"]個然有其父必有其子o下.... 風流...[/quote]
[quote:84f8af1195="atrick & Cherry"] 唔似你 而家仲唔知道仲有幾個秘密架女朋友未莆頭 : 總之 兄弟心照啦 :mrgreen:[/quote]

:em16:  會長,你咁就唔岩喇,當日十條友燒黃紙,斬雞頭 :evil: ....講明唔爆andy呢單野出黎!!!!做兄弟點可以咁冇道義架。 :em06:
bear bear你放心,andy 除左間唔中帶我地去下夜店蒲之外 :em04: ,佢唔會帶唔熟女仔返屋企架 ops: 。(熟左就難講D) :em12:
作者: Tomato    時間: 2005-9-28 00:39:32

[quote:081c407d80="dick&queenie"][quote:081c407d80="wychan"]個然有其父必有其子o下.... 風流...[/quote]
[quote:081c407d80="atrick & Cherry"] 唔似你 而家仲唔知道仲有幾個秘密架女朋友未莆頭 : 總之 兄弟心照啦 :mrgreen:[/quote]

:em16:  會長,你咁就唔岩喇,當日十條友燒黃紙,斬雞頭 :evil: ....講明唔爆andy呢單野出黎!!!!做兄弟點可以咁冇道義架。 :em06:
bear bear你放心,andy 除左間唔中帶我地去下夜店蒲之外 :em04: ,佢唔會帶唔熟女仔返屋企架 ops: 。(熟左就難講D) :em12:[/quote]

嘩.....爆大鑊 :  :

(To Andy: 你d相好正呀 bear bear真係好靚女呀!!!  Andy....我忽然覺得你有d似陳錦鴻 :mrgreen: )
作者: grassman    時間: 2005-9-28 09:50:42

[quote:ba4958a07d="dick&queenie"][quote:ba4958a07d="wychan"]個然有其父必有其子o下.... 風流...[/quote]
[quote:ba4958a07d="atrick & Cherry"] 唔似你 而家仲唔知道仲有幾個秘密架女朋友未莆頭 : 總之 兄弟心照啦 :mrgreen:[/quote]

bear bear你放心,andy 除左間唔中帶我地去下夜店蒲之外 :em04: ,佢唔會帶唔熟女仔返屋企架 ops: 。(熟左就難講D) :em12:[/quote]

支持!
Andy,你放心,我乜都唔會爆比bearbear知! : 如果見到,我都會當睇唔到! :mrgreen:

Andrew 如果要10/8,我都OK o既!
作者: wychan    時間: 2005-9-28 09:53:38

[quote:3fc762483a="grassman"][quote:3fc762483a="dick&queenie"][quote:3fc762483a="wychan"]個然有其父必有其子o下.... 風流...[/quote]
[quote:3fc762483a="atrick & Cherry"] 唔似你 而家仲唔知道仲有幾個秘密架女朋友未莆頭 : 總之 兄弟心照啦 :mrgreen:[/quote]

支持!
Andy,你放心,我乜都唔會爆比bearbear知! : 如果見到,我都會當睇唔到! :mrgreen:

Andrew 如果要10/8,我都OK o既![/quote]

兄弟 你地個個都收左o禁口費架.... 小心d講野呀
作者: CJ    時間: 2005-9-28 10:13:42

唔唔... 今日終於確認了傳聞中的藍澄十虎狼 有四隻現身了 :
作者: dick queenie    時間: 2005-9-28 10:25:45

[quote:7b04f9bb99="CJ"]唔唔... 今日終於確認了傳聞中的藍澄十虎狼 有四隻現身了 :[/quote]

第五隻都剛現身了 :em12:
作者: Tomato    時間: 2005-9-28 10:46:45

講返正題先.......咁即係930定108???
prefer 108 ge鄰居  930會唔會出現呢?
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-9-28 12:59:36

ANDY兄 甘小o禁口費 真系買盒飯都唔夠啦 不如加d尼 :?:
如果唔系 更大架料將會刊登於下星期架xx周刊 好自為之喇 :  :mrgreen:

另外 9月30日我只可以9:30以後先到
而10月8日就無問題
作者: CJ    時間: 2005-9-28 15:15:25

[quote:a3dff0992b="dick&queenie"][quote:a3dff0992b="CJ"]唔唔... 今日終於確認了傳聞中的藍澄十虎狼 有四隻現身了 :[/quote]

第五隻都剛現身了 :em12:[/quote]

你講我呀!? 咁多謝呀... 我都唔响豎咯....:
作者: Tomato    時間: 2005-9-28 17:21:01

[quote:f33f069699="CJ"][quote:f33f069699="dick&queenie"][quote:f33f069699="CJ"]唔唔... 今日終於確認了傳聞中的藍澄十虎狼 有四隻現身了 :[/quote]

第五隻都剛現身了 :em12:[/quote]

你講我呀!? 咁多謝呀... 我都唔响豎咯....:[/quote]

肉身雖然走左.....但係靈魂仲0向度.......(我路過搭爹.... :dead: )
作者: Billy    時間: 2005-9-28 17:43:43

930就8點後.
108應該都ok但可能要夜少少.
作者: CJ    時間: 2005-9-28 18:24:03

[quote:a3099c5e65="Tomato"]
肉身雖然走左.....但係靈魂仲0向度.......(我路過搭爹.... :dead: )[/quote]

:x 你想試下慘遭虎吻嗎?

十虎之中有邊個食番茄架:em12:?
作者: dick queenie    時間: 2005-9-28 21:19:48

[quote:53910c1464="Andrew & Jessica"]好...... 930的人數
1Grassman (9/30[Fri] Push!)
2+3  billy&sure win
4+5+6  Patrick & Cherry + 仔仔
Dick.... what's your perference ??

我想問.....如果930 原本108的會不會到???
我想問.....如果108 原本930的會不會到???

明天即決[/quote]

邊日都得

:yeah:
作者: milk    時間: 2005-9-28 22:19:58

930 我地終於都無問題喇   

To CJ︰阿佬,你淨係齋搭爹,咁你會唔會返o黎一齊見個面咁呀? :roll:
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-28 23:03:14

OK....決定108 時間 3/4:00pm 至你地捨得走(我唔會pang人走)
食物我會準備小小....歡迎自備夠我地食o既野(唔要糧)
飲品我都會準備.....食物唔夠就叫外賣(金寶、德記、kfc、hut食)
重新報名comfirm!
1+2 . andrew & Jessica
作者: dick queenie    時間: 2005-9-28 23:10:28

[quote:75b63215ee="Andrew & Jessica"]OK....決定108 時間 3/4:00pm 至你地捨得走(我唔會pang人走)
食物我會準備小小....歡迎自備夠我地食o既野(唔要糧)
飲品我都會準備.....食物唔夠就叫外賣(金寶、德記、kfc、hut食)
重新報名comfirm!
3+4 . dick & queenie (如果時間許可 & 大家又唔見怪0既話...我可以整幫手整些少嘢食) [/quote]
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-28 23:12:21

(如果時間許可 & 大家又唔見怪0既話...我可以整幫手整些少食)
Dick&QUEENIE  YOU are welcome
作者: CJ    時間: 2005-9-28 23:28:29

[quote:96ec58fea5="milk"]930 我地終於都無問題喇   

To CJ︰阿佬,你淨係齋搭爹,咁你會唔會返o黎一齊見個面咁呀? :roll:[/quote]
... 兩晚公司都有野做...分分鐘通頂
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-9-29 00:08:24

你唔mind就帶垚黎rc....我地一齊做...... :mrgreen:  :mrgreen:
作者: dick queenie    時間: 2005-9-29 00:11:18

[quote:f52a4d036a="Andrew & Jessica"]你唔mind就帶垚黎rc....我地一齊做...... :mrgreen:  :mrgreen:[/quote]

佢係從事挖地0既行業...好難帶嚟你屋企度做0架噃... 8)
作者: milk    時間: 2005-9-29 00:14:20

[quote:2659323de9="CJ"]... 兩晚公司都有野做...分分鐘通頂 [/quote]咁冇計啦~

3+4 . dick & queenie (如果時間許可 & 大家又唔見怪0既話...我可以整幫手整些少嘢食)
4+5. robert & milk (當日極有可能得我一支冷到場...
作者: CJ    時間: 2005-9-29 01:01:08

[quote:1fa8dfd2ff="dick&queenie"][quote:1fa8dfd2ff="Andrew & Jessica"]你唔mind就帶垚黎rc....我地一齊做...... :mrgreen:  :mrgreen:[/quote]

佢係從事挖地0既行業...好難帶嚟你屋企度做0架噃... 8)[/quote]
:?:.....你你你匿離利匿 我我我痾我痾鵝.....
係咩IQ題呀 有什麼工作要通頂掘地呀 :em07: 咪大吉利是 :x
唉...實情係有野cutover 30/9係Paris 8/10係Montreal... 咪要通頂囉 :em18:
作者: Billy    時間: 2005-9-29 09:57:02

[quote:318a5aa3c2="milk"][quote:318a5aa3c2="CJ"]... 兩晚公司都有野做...分分鐘通頂 [/quote]咁冇計啦~

3+4 . dick & queenie (如果時間許可 & 大家又唔見怪0既話...我可以整幫手整些少嘢食)
4+5. robert & milk (當日極有可能得我一支冷到場...
6+7 billy&sure win (可能~5:00到)[/quote]
作者: Tomato    時間: 2005-9-29 10:40:23

[quote:b51d8417a2="Billy"][quote:b51d8417a2="milk"][quote:b51d8417a2="CJ"]... 兩晚公司都有野做...分分鐘通頂 [/quote]咁冇計啦~

6+7 billy&sure win (可能~5:00到)
8+9 Bobby + Tomato (朱c 奶 你個公仔好可憐... :em06: )[/quote][/quote]
作者: Sure Win    時間: 2005-9-29 13:49:02

[quote:3ded4a427b="Tomato"][quote:3ded4a427b="Billy"][quote:3ded4a427b="milk"][quote:3ded4a427b="CJ"]... 兩晚公司都有野做...分分鐘通頂 [/quote]咁冇計啦~

8+9 Bobby + Tomato (朱c 奶 你個公仔好可憐... :em06: )[/quote][/quote][/quote]

朱c 奶 唔好咁唔開心啦 有我0地黎班嘩鬼陪你呀. :zdevil:
作者: grassman    時間: 2005-9-29 14:58:56

8+9 Bobby + Tomato (朱c 奶 你個公仔好可憐... :em06: )
10/11/11.5 GM+GW+GK
作者: bikbark    時間: 2005-9-29 18:19:43

gk又俾亞爸老點得返半個
作者: milk    時間: 2005-9-29 22:07:13

[quote:d451a8a124="Sure Win"][quote:d451a8a124="Tomato"]8+9 Bobby + Tomato (朱c 奶 你個公仔好可憐... :em06: )[/quote]朱c 奶 唔好咁唔開心啦 有我0地黎班嘩鬼陪你呀. :zdevil:[/quote]多謝妳,"巧""梗"動呀~ :em01:

[quote:d451a8a124="bikbark"]gk又俾亞爸老點得返半個[/quote]大少奶妳到唔到呀? :roll:
作者: Sure Win    時間: 2005-9-30 08:59:16

[quote:8f64309b24="milk"][quote:8f64309b24="bikbark"]gk又俾亞爸老點得返半個[/quote]大少奶妳到唔到呀? :roll:[/quote]

大少奶極有可能或者收埋自己 直到佢個大日子先會出現. :
作者: bikbark    時間: 2005-9-30 09:32:39

[quote:5b52a42be5="Sure Win"][quote:5b52a42be5="milk"][quote:5b52a42be5="bikbark"]gk又俾亞爸老點得返半個[/quote]大少奶妳到唔到呀? :roll:[/quote]

大少奶極有可能或者收埋自己 直到佢個大日子先會出現. :[/quote]
唔是啦 無d咁o既必要 都唔會有突破性o既改變
(我又無錢整容 我咁o既尊容 整o左都唔會靚......
我唯一收埋自己o既原因 可能係今晚我一注獨得六合彩頭獎  :face13: )

其實依家每個星期六日都排滿晒 又要多d陪屋企人 俾定多d心理輔導爹娘
我已經有個半月無入過去rc啦 而且仲未執好預備搬過去o既o野
我o地可能要出年一月先搬到入o黎 h:
另外 早兩日先搞掂張帖 再下個禮拜先有得拎
之後又要約d人食飯吹水順度派帖......
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-1 02:14:25

你地其實有好多人可能見過都唔知.......等緊你地108!!!!!
作者: Tomato    時間: 2005-10-4 00:46:46

我老人痴呆又發作喇 :em06: .....10月8日係學校開放日 我要返去開工呀!!!
要做full day....所以我同隻佬都唔0黎lu :em06:  :em06: ......不過 如果你地玩到7點都未散band 就記得話我知....
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-4 03:18:25

我老人痴呆又發作喇  .....10月8日係學校開放日 我要返去開工呀!!!
要做full day....所以我同隻佬都唔0黎lu   ......不過 如果你地玩到7點都未散band 就記得話我知....

我諗會夜喎.....
作者: grassman    時間: 2005-10-6 10:03:31

Andrew  好似未知你地步喎!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-10-6 15:52:09

[quote:67dfcac140="bikbark"][quote:67dfcac140="Sure Win"][quote:67dfcac140="milk"][quote:67dfcac140="bikbark"]gk又俾亞爸老點得返半個[/quote]大少奶妳到唔到呀? :roll:[/quote]

大少奶極有可能或者收埋自己 直到佢個大日子先會出現. :[/quote]
唔是啦 無d咁o既必要 都唔會有突破性o既改變
(我又無錢整容 我咁o既尊容 整o左都唔會靚......
我唯一收埋自己o既原因 可能係今晚我一注獨得六合彩頭獎  :face13: )

其實依家每個星期六日都排滿晒 又要多d陪屋企人 俾定多d心理輔導爹娘
我已經有個半月無入過去rc啦 而且仲未執好預備搬過去o既o野
我o地可能要出年一月先搬到入o黎 h:
另外 早兩日先搞掂張帖 再下個禮拜先有得拎
之後又要約d人食飯吹水順度派帖......[/quote]

真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~
作者: grassman    時間: 2005-10-6 16:05:33

[quote:bd788dffcd="Jess&Burns"]真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]

風水佬呃你十年八年,我就唔會喇。o拿!你整一兩件B仔J女比佢地玩,包冇事!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-10-6 16:30:54

[quote:2b19d31410="grassman"][quote:2b19d31410="Jess&Burns"]真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]

風水佬呃你十年八年,我就唔會喇。o拿!你整一兩件B仔J女比佢地玩,包冇事![/quote]

所以我打算養隻貓. h:
作者: grassman    時間: 2005-10-6 16:51:32

[quote:9cc6ba3715="Jess&Burns"][quote:9cc6ba3715="grassman"][quote:9cc6ba3715="Jess&Burns"]真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]

風水佬呃你十年八年,我就唔會喇。o拿!你整一兩件B仔J女比佢地玩,包冇事![/quote]

所以我打算養隻貓. h:[/quote]

唉!所以你阿媽咪唔開心囉!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-10-6 16:56:18

[quote:de88431572="grassman"][quote:de88431572="Jess&Burns"][quote:de88431572="grassman"][quote:de88431572="Jess&Burns"]真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]

唉!所以你阿媽咪唔開心囉![/quote]

生左大家都唔開心. 因為佢要溴 我又要比錢養 . lose lose.

都係唔生!
作者: Billy    時間: 2005-10-6 17:37:24

[quote:eb038a5d34="Jess&Burns"]

生左大家都唔開心. 因為佢要溴 我又要比錢養 . lose lose.

都係唔生![/quote]

同意絕對同意.... :zdevil:
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-6 22:03:34

Andrew 好似未知你地步喎!

BLK 2 XXXX
作者: grassman    時間: 2005-10-6 22:42:24

:shock: PM 得喇! Erase左佢喇!
作者: bikbark    時間: 2005-10-7 10:16:57

[quote:f469aba8bc="Jess&Burns"][quote:f469aba8bc="bikbark"]
[/quote]

真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]
ai...... 你都仲有個妹陪o下佢o地......
第一次雙方父母坐低傾婚事o個陣 我媽咪講多兩講都眼濕濕 可能:
1. 唔捨得
2. 覺得甩難 對前境感到樂觀 感動
3. 替hales擔心 憂心忡忡

從佢複雜o既眼神 我知應該係三樣感覺都有 邊樣多d就費事問啦.
相信到正式o個日 佢同我都會喊到豬頭咁
作者: bikbark    時間: 2005-10-7 10:24:14

[quote:8c6912de9d="Jess&Burns"][quote:8c6912de9d="grassman"][quote:8c6912de9d="Jess&Burns"]真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]

我o地都係咁諗 hehe
作者: Jess and Burns    時間: 2005-10-7 12:27:05

[quote:bc50522813="bikbark"][quote:bc50522813="Jess&Burns"][quote:bc50522813="bikbark"]
[/quote]

真係要比定心理準備比爹娘呀.........我結婚當日呀. 我阿媽喊呀. 之後我阿妹話我阿媽日日响屋企都心不在焉. 好似好唔開心咁呀~ 我幾擔心呀~[/quote]
ai...... 你都仲有個妹陪o下佢o地......
第一次雙方父母坐低傾婚事o個陣 我媽咪講多兩講都眼濕濕 可能:
1. 唔捨得
2. 覺得甩難 對前境感到樂觀 感動
3. 替hales擔心 憂心忡忡

從佢複雜o既眼神 我知應該係三樣感覺都有 邊樣多d就費事問啦.
相信到正式o個日 佢同我都會喊到豬頭咁[/quote]

你搬到咁遠. 實擔心死啦.

我阿媽响長發住之麻. 都喊~  :dead:

所以話呢. 媽咪永遠都覺得自已d 仔女是小朋友.
作者: grassman    時間: 2005-10-7 12:35:49

到底依家個聚會幾點開始o架?
作者: diedsee    時間: 2005-10-7 13:18:42

仲以為誚緊 party tim~~
原來已經離晒題...
作者: Billy    時間: 2005-10-7 21:02:41

明日我都可能~7:00至返到rc呀...
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-7 21:28:19

你地呀....邊個到呀...我整好晒蚧子沙拉瑞士雞亦....仲有仲有呀.......
我4:00前會係度.......點搵我呀....去2座7/f 有叮噹就係.....到時自己報上名來
如要電話.....今晚pm我........或留電話pm我都得...
聽日見
作者: milk    時間: 2005-10-7 23:55:29

[quote:085c0b3140="Andrew & Jessica"]你地呀....邊個到呀...我整好晒蚧子沙拉瑞士雞亦....仲有仲有呀.......
我4:00前會係度.......點搵我呀....去2座7/f 有叮噹就係.....到時自己報上名來
如要電話.....今晚pm我........或留電話pm我都得...
聽日見[/quote]連日來都唔得閒所以遲了點回覆,認真"鎖您" ops:

我PM聯絡電話給您罷,而我大約 16:30~17:00 available,所以有乜幫手盡管開聲啦,最後就係........我家皇上(老公)唔得閒,得番我一個人到! :poor:
作者: grassman    時間: 2005-10-8 00:05:13

我4:30pm~5pm 到,踢到你度門澎澎聲o個個就係我啦! :zdevil:
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-8 09:03:47

quote]
我4:30pm~5pm 到,踢到你度門澎澎聲o個個就係我啦!
[/quote]
等我拆o左度門先.....[
作者: Sure Win    時間: 2005-10-8 09:27:04

[quote:213022fee3="Andrew & Jessica"]
我4:30pm~5pm 到,踢到你度門澎澎聲o個個就係我啦!

等我拆o左度門先.....[/quote]

你去返一座拆佢度門啦... :em17:
作者: dick queenie    時間: 2005-10-8 09:41:22

請問正式時間幾點...
拍門講咩暗號???
:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-10-8 10:46:06

[quote:0096931490="dick&queenie"]請問正式時間幾點...
拍門講咩暗號???
:[/quote]
暗號  :
[stream]http://ramblercrest.no-ip.com/download/123.mp3[/stream]
作者: Jess and Burns    時間: 2005-10-8 12:06:34

[quote:0405a7a9f2="dick&queenie"]請問正式時間幾點...
拍門講咩暗號???
:[/quote]

長江一號over !
作者: MandyG室    時間: 2005-10-8 12:22:18

各位鄰居
我 都想上黎呀 但從來都未出席過你地的聚會喎...

如果真係上黎 唔知歡唔歡迎呢..
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-10-8 12:34:40

其實而家幾多人? :em18: 要吾要買 D 乜? :em18: 幾多點開始? :em18: 吾知仲有無我地份呢? :em18:
知呀? :em18:
作者: MandyG室    時間: 2005-10-8 12:48:34

我現在離開RC了 但會在四五番到黎喎.

唔知 有冇我份 因為其實我冇報名 又未黎過喎..

希望番到黎. 可以黎到啦
作者: MandyG室    時間: 2005-10-8 12:59:37

希望番到黎 可以reply 我.. :wink:
作者: grassman    時間: 2005-10-8 14:21:45

Mandy Jeffrey  Pls. check PM!
作者: dick queenie    時間: 2005-10-8 14:36:54

[quote:3c2e9ff380="grassman"]Mandy Jeffrey  Pls. check PM![/quote]

:?:
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-8 15:31:05

任何人及任何時間都歡迎 我而家已經安坐家中等你們
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-8 16:06:19

如果要買.....應該係dinner.....因為我只準備非常小量食物....但如果要一叮....應該冇問題.....飲品我估夠飲.....
其實而家幾多人?  要吾要買 D 乜?  幾多點開始?  吾知仲有無我地份呢?  
有無人知呀?

幾多人真係唔知.....到時見一個問一個啦...
作者: MandyG室    時間: 2005-10-8 16:41:47

我返到藍澄灣啦
請問有冇野要我買上黎架
作者: Andrew Jessica    時間: 2005-10-8 17:39:59

Heh!  Guys where are you?

Billy SureWin Patrick Dick&Q still not see you! :x  :x  :x  :x  :x

By Grassman....
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-10-8 18:20:00

[quote:e13a66987f="Andrew & Jessica"]Heh!  Guys where are you?

Billy SureWin Patrick Dick&Q still not see you! :x  :x  :x  :x  :x

By Grassman....[/quote]

其實你住响邊呀 可唔可以pm比我知呀 :!:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2