藍澄灣業主社群

標題: Charlie and the Chocolate Factory [打印本頁]

作者: bikbark    時間: 2005-7-18 10:55:56     標題: Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory係添布頓(Tim Burton)同尊尼特普(Johnny Depp)o既新戲
故事講一個朱古力廠主人帶一班小朋友參觀朱古力廠o既奇幻經歷.

我記得好細個時o係電視睇過一套好似係狄士尼出品o既戲
係講一班小朋友參觀糖果廠o既經歷.
全間廠都係用糖果造o既 有一幕仲係成班小朋友食吹波糖然後飛起o左.
對呢套戲印象好深 一路都想有機會再睇
因為好恨自己係可以參觀糖果廠o既小朋友之一
正如我永遠都恨自己係可以去Peter Pan玩具店狂掃一分鐘玩具o既幸運兒.

雖然新o個一套朱古力廠未必係我心目中o個套糖果廠
不過仍然係期待度滿分o既電影!

http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/charlie/flashsite/
作者: bikbark    時間: 2005-8-17 09:50:48

嘻嘻 今個星期六應該會去睇啦  

買定幾排朱古力入場先
作者: diedsee    時間: 2005-8-17 13:16:32

睇咗喇 畫面好靚 我好鍾意 johnny deep
雖然係 I 片 但小朋友未必明 但...真係好好睇
作者: bikbark    時間: 2005-8-17 13:32:42

我都鍾意johnny depp 亦好鍾意tim burton d戲
diedsee 你會唔會睇新o個套魔盜王? 有johnny depp 仲有發哥做呀

朱古力廠 我真係等o左好耐啦
作者: diedsee    時間: 2005-8-17 22:25:44

[quote:691a559ea7="bikbark"]我都鍾意johnny depp 亦好鍾意tim burton d戲
diedsee 你會唔會睇新o個套魔盜王? 有johnny depp 仲有發哥做呀

朱古力廠 我真係等o左好耐啦[/quote]
新魔盜王? 睇ar
不過上次套魔盜王仲未睇 :dead:
我好鍾意 無頭谷 :em04:
作者: bikbark    時間: 2005-8-17 22:32:20

我鍾意Edward Scissors Hands (幻海奇緣)

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2