藍澄灣業主社群

標題: 報名處 Aug 06 (星期六)晚上8-10 葵芳運動場硬地(即新都會對面) [打印本頁]

作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-13 09:21:36     標題: 報名處 Aug 06 (星期六)晚上8-10 葵芳運動場硬地(即新都會對面)

對手: Park Island

1. Eddy
2.
3.
作者: chee    時間: 2005-7-13 09:50:51

預我  thanks eddy

1. Eddy
2. Chee
3.
作者: FD    時間: 2005-7-14 01:35:11

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4.
作者: Billy    時間: 2005-7-18 09:26:01

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5.
6.
7.
作者: grassman    時間: 2005-7-18 10:20:44

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6.
7.
作者: Stephen@RC    時間: 2005-7-18 10:26:07

我地要lor反失去左gei 8+ 球呀  :em13:

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen
7.
作者: grassman    時間: 2005-7-18 10:43:03

[quote:edd952d081="Stephen@RC"]我地要lor反失去左gei 8+ 球呀  :em13:
[/quote]

好,等我打對面果隊,你想要幾多都有! :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2005-7-20 18:42:30

(探子回報) 對手at least 有8個人咧!

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen (我地要lor反失去左gei 8+ 球呀  :em13: )
7.
作者: AandB    時間: 2005-7-25 23:10:20

小弟牛一 未能赴會 真想見識下連入我地8球既球隊!!
你地努力呀 一定要報上次一戰之仇!!
作者: ryanli    時間: 2005-7-25 23:54:35

當日另有公司比賽(不能不去吧 )....要缺席了..

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen
7.

NG. Ryan
作者: 肥度    時間: 2005-7-26 23:16:26

傷勢評估中...未知
作者: vincent    時間: 2005-7-27 00:08:30

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen
7. Vincent
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-27 20:09:45

Epson你到唔到呀? 你要拎返件波衫俾我呀!!!
作者: grassman    時間: 2005-7-27 23:25:08

[quote:70ada67d2a="Eddy Lam"]Epson你到唔到呀? 你要拎返件波衫俾我呀!!![/quote]

"高人"黎嗎,有時真係估佢唔倒!
作者: EpSon    時間: 2005-7-28 11:56:08

我黎呀!!!! 但我好驚唔記得帶波衫俾你喎.... 點算好呢.... ^^
點解grassman 話估我唔到呢.... 基本上 我9成都出現呀.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-28 12:47:06

領隊可能工作壓力大 有d語無倫次...

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen
7. Vincent
8. Espon (記住帶返件衫俾我呀!)
9.
10.
作者: Billy    時間: 2005-7-28 13:05:26

[quote:460bc7408f="Eddy Lam"]領隊可能工作壓力大 有d語無倫次...
[/quote]

我覺得或者可能有機會家庭壓力大喎.... :nowords:
作者: EpSon    時間: 2005-7-28 16:22:38

你又知佢有家庭壓力 知道d咩 講黎聽下呀.
作者: vincent    時間: 2005-7-28 18:14:20

Espon仲有我條褲!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-28 19:04:20

[quote:6c66713c94="vincent"]Espon仲有我條褲![/quote]

你地... :sweat:
作者: AandB    時間: 2005-7-28 21:53:27

[quote:136fad161d="Eddy Lam"][quote:136fad161d="vincent"]Espon仲有我條褲![/quote]

你地... :sweat:[/quote]

又真係估你唔度喎!! 家庭壓力真係可大可小... :em21:
作者: grassman    時間: 2005-7-29 00:11:22

[quote:d73f17761e="Eddy Lam"][quote:d73f17761e="vincent"]Espon仲有我條褲![/quote]

Epson真係估你唔倒,原來你咁! :em07:
作者: dracula    時間: 2005-7-29 00:15:09

[quote:ce2cd88d87="grassman"][quote:ce2cd88d87="Eddy Lam"][quote:ce2cd88d87="vincent"]Espon仲有我條褲![/quote]

Epson真係估你唔倒,原來你咁! :em07:[/quote]

係面褲定係...... :sweat:
作者: 肥度    時間: 2005-7-29 00:39:52

[quote:a718cfb9e2="dracula"][quote:a718cfb9e2="grassman"][quote:a718cfb9e2="Eddy Lam"][quote:a718cfb9e2="vincent"]Espon仲有我條褲![/quote]

Epson真係估你唔倒,原來你咁! :em07:[/quote]

係面褲定係...... :sweat:[/quote]

出事啦...出事啦...
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-1 12:54:01

仲有冇人報名呀? 呼...(風聲)

1. Eddy
2. Chee
3. Dennis
4. Billy
5. Grassman
6. Stephen
7. Vincent
8. Espon
9.
10.
作者: chee    時間: 2005-8-1 13:33:34

SORRY!!! :em14:
我有事唔泥得  你地搵我取場紙啦!!!!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-2 12:24:50

[quote:dad8f2720d="chee"]SORRY!!! :em14:
我有事唔泥得  你地搵我取場紙啦!!!![/quote]

Oh! 得番7個... :dead:

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
6. Vincent
7. Espon
8.
9.

NG: Chee Ryan A&B
未confirm: 肥度
未報名: Keane Nigel Dracula Fish Raymond 榮仔 John Johnny Freshwit...etc
作者: vincent    時間: 2005-8-2 12:32:56

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
6. Vincent + 2 Friends
7. Espon
8.
9.

我叫2個Friends來。
作者: grassman    時間: 2005-8-2 22:14:48

我會雙倍勞力!
作者: nigelyvr    時間: 2005-8-2 22:25:04

GD: Eddy <=藍澄灣鋼門
DF: Vincent + Nigel + Billy <=萬里長城
MF: Dennis + Stephen + Espon <=黃金中場
FW: Grassman <=No.8? 打多個就贏緊la!

P.S.草兄唔該帶埋件19号俾我同埋幾多銀? <=$60
作者: 肥度    時間: 2005-8-2 23:22:20

咁我都黎啦...但係一定踢吾足全場..同埋要睇埋呢幾日先知.....係咪一定黎到...
作者: grassman    時間: 2005-8-2 23:28:01

Epson記住帶Eddy件衫同Vincent條褲! 如果唔係就嬲死你!我唔掣~! :em17:  :em17:  :em17:
作者: dracula    時間: 2005-8-2 23:29:07

[quote:4210a5d518="肥度"]咁我都黎啦...但係一定踢吾足全場..同埋要睇埋呢幾日先知.....係咪一定黎到...[/quote]

度兄! 你言下之意係.......??? :nowords:
作者: 肥度    時間: 2005-8-3 00:46:31

過埋呢幾日...如無意外...應該黎到
作者: dracula    時間: 2005-8-3 00:52:18

[quote:87ff7aa22f="肥度"]過埋呢幾日...如無意外...應該黎到[/quote]

即係如果過倒呢幾日 你就會o黎??? 你.....發生咩事呀??? 講出o黎睇o下我地幫唔幫到你~ :shock:
作者: EpSon    時間: 2005-8-3 12:51:10

係 係我囉左佢地d衫褲.... 做得出 就要認 我一定會負責任的....... ^^
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-3 16:42:49

[quote:16469466ad="dracula"][quote:16469466ad="肥度"]過埋呢幾日...如無意外...應該黎到[/quote]

即係如果過倒呢幾日 你就會o黎??? 你.....發生咩事呀??? 講出o黎睇o下我地幫唔幫到你~ :shock:[/quote]

:em17:  :em17:  :em17:

Dracula 咁你o黎唔o黎呀?
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-3 16:47:04

[quote:de786e47b1="nigelyvr"]GD: Eddy <=藍澄灣鋼門
DF: Vincent + Nigel + Billy <=萬里長城
MF: Dennis + Stephen + Espon <=黃金中場
FW: Grassman <=No.8? 打多個就贏緊la!
[/quote]

我冇做Keeper好耐喇... :em18:

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
7. Espon
8. Nigel
9. 肥度 (如果過到呢幾日就o黎 希望佢吉人天相啦)
10.
11.
作者: John and Esther    時間: 2005-8-3 22:43:38

要參加公司旅行,今次又唔到!  :face13:
作者: 肥度    時間: 2005-8-3 23:06:49

[quote:aac9809de3="dracula"][quote:aac9809de3="肥度"]過埋呢幾日...如無意外...應該黎到[/quote]

即係如果過倒呢幾日 你就會o黎??? 你.....發生咩事呀??? 講出o黎睇o下我地幫唔幫到你~ :shock:[/quote]

今日打左一次網球...now 都開始痛返...但係又應承左聽日仲有一場....所以真係要睇下過埋呢幾日先知...
作者: dracula    時間: 2005-8-4 00:01:38

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
7. Espon
8. Nigel
10. Dracula
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-4 16:56:28

我拎o左場紙喇~  
作者: EpSon    時間: 2005-8-6 00:30:11

你估聽日出現咩比數呢.....
作者: grassman    時間: 2005-8-6 00:35:48

有咩盤口?
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-6 09:13:49

跟據對賽住積 RC隊兩戰全敗 但戰情並非一面倒的 RC隊往往係賽事上半段領先 但因戰意鬆懈及體力下降以至下半段被對手反先 如RC隊未能改善過來 今仗未許樂觀 因此馬會盤口定為Park Island讓RC1球 賠率為1賠1.1...
作者: chee    時間: 2005-8-6 09:36:32

各位師兄  我已經訓身買重rc  加油呀!!!! :em10:
作者: chee    時間: 2005-8-6 09:38:41

另外:20-8-2005個場  我有一班1991年d學生  大家有無興趣同佢地踢番場呀!!!!
作者: grassman    時間: 2005-8-6 09:40:00

[quote:27d9344da9="chee"]各位師兄  我已經訓身買重rc  加油呀!!!! :em10:[/quote]

為免你傾家蕩產,我地會全力以赴!
作者: Stephen@RC    時間: 2005-8-6 10:19:07

[quote:906a214186="grassman"][quote:906a214186="chee"]各位師兄  我已經訓身買重rc  加油呀!!!! :em10:[/quote]

為免你傾家蕩產,我地會全力以赴![/quote]

唔使"吞" no problem .
我地會死守8+關口   :mrgreen:
作者: chee    時間: 2005-8-6 10:25:18

如果我今晚10時前番到葵芳  會泥睇吓!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-6 13:06:12

[quote:d72a544298="grassman"][quote:d72a544298="chee"]各位師兄  我已經訓身買重rc  加油呀!!!! :em10:[/quote]

為免你傾家蕩產,我地會全力以赴![/quote]

睇o黎領隊有d火bor  8)
作者: johnychan    時間: 2005-8-6 16:31:49

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
7. Espon
8. Nigel
10. Dracula
11. JohnyChan
12. Fish (我同小魚報埋名)
作者: TLuk    時間: 2005-8-6 18:20:27

1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
7. Espon
8. Nigel
10. Dracula
12. Fish (我同小魚報埋名)
13. TLuk ( come late abt 08:30 pm )
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-6 18:22:18

[quote:fa0167b300="johnychan"]1. Eddy
2. Dennis
3. Billy
4. Grassman
5. Stephen
7. Espon
8. Nigel
10. Dracula
12. Fish (我同小魚報埋名)[/quote]

Welcome~ Welcome~ 今晚我地都幾齊腳喎 掂呀!!!

有冇人係RC出發呀? 不如照舊7:35pm係小巴站等 不見則散!
作者: FD    時間: 2005-8-6 18:28:58

OK 到時見
作者: 肥度    時間: 2005-8-6 18:57:07

好..到時見
作者: grassman    時間: 2005-8-7 14:38:00

[quote:c0c04e9481="TLuk"]13. TLuk ( come late abt 08:30 pm )[/quote]

Sorry TLuk!

6點後冇上網啦,所以唔知你會到,無帶件衫比你添! :em14:
作者: TLuk    時間: 2005-8-7 20:21:03

Dear Grassman and brothers

No problems. I will attend on next soccer game 8/20. Sorry for my poor performance on last game.
Hope to get my first GOAL in RC Team the nearest future.

B.R.
作者: 肥度    時間: 2005-8-7 21:58:35

好呀...下次我都會盡量做多d 助攻...
今次我都踢得吾好... 真係好想快d 可以回到以前既水準
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-8 09:06:09

TLuk & 肥度 大家都係志在玩下 出身汗o者 踢得好唔好係唔緊要o個喎~
作者: vincent    時間: 2005-8-8 12:22:15

[quote:97f759c49e="Eddy Lam"]TLuk & 肥度 大家都係志在玩下 出身汗o者 踢得好唔好係唔緊要o個喎~[/quote]

同意!
作者: grassman    時間: 2005-8-8 12:32:54

:poor: 但第二球失波,我真有D難辭其疚!
最斃係累Chee買身償債!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-8 12:38:27

[quote:21cd767afe="grassman"]:poor: 但第二球失波,我真有D難辭其疚!
最斃係累Chee買身償債![/quote]

唔緊要啦 第三球咪仲冤枉 我地一個二個企定定俾對方射入...

不過呢埸波兩邊都踢得好燥 唔知係咪天氣太熱呢?
作者: chee    時間: 2005-8-8 14:33:45

不過呢埸波兩邊都踢得好燥 唔知係咪天氣太熱呢?

最後踢成點呀???
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-8 15:38:46

[quote:7571b68b8b="chee"]最後踢成點呀???[/quote]

我地輸1:3...
作者: grassman    時間: 2005-8-8 15:40:08

[quote:9a4cd5c36a="Eddy Lam"][quote:9a4cd5c36a="chee"]最後踢成點呀???[/quote]

我地輸1:3... [/quote]

RC領先1:0在先! :em06:
作者: grassman    時間: 2005-8-9 20:52:05

對手網業capture下來的!
[quote:11d16c9ff2=""]
我o地更能活用車輪戰之威力哈哈!!!!!!!
雖然先失一球(在下在場 -_- )但仍能連追三球yeah!!!!!!
初段受制於對方體力化及少少瘋狂欄截下有o的吃力
但除住托迪之蘇醒加上對方体力下降形勢便逆轉直到對方.......hehe!!!
可惜Power同Ivan勇戰受傷希望兩人快o的好o番啦!!
重有見到數名"隱藏"球員出現希望盡快變回"常規"球員啦!
六師弟之加入大大拉低本隊平均年齡正!
阿Lam!你兩個nephew點呀! [/quote]
作者: 肥度    時間: 2005-8-9 21:41:13

頂...好似係佢地"瘋狂欄截" 我地多d 喎...仲係度惡人先告狀...
作者: nigelyvr    時間: 2005-8-9 22:56:49

唔好氣餒下次再鬥過佢哋許勝不許敗。
作者: EpSon    時間: 2005-8-10 22:49:59

佢地平均個人技術都比我們好 組織及送波流暢度亦比我們好.
若我們要win 就得要想想策略.
我看到一點 下次我地踼的時候 都先從這點出發. 就是 "幫波".
我地將個波交左俾隊員 好多時自己再去走位 同時間無其他人幫hold 波那個人 令到hold 波那個就一打一 很容易失波. 我們要多d留意隊員. 例如A俾個波阿B 若果A走位 C就要走近B 一來看看B 會否俾波佢 二來令對手的防守更散.
大家俾D意見呀 要打出一個屬於RC的足球模式.
作者: vincent    時間: 2005-8-10 23:00:41

[quote:77e9482691="EpSon"]佢地平均個人技術都比我們好 組織及送波流暢度亦比我們好.
我看到一點 下次我地踼的時候 都先從這點出發. 就是 "幫波".
我地將個波交左俾隊員 好多時自己再去走位 同時間無其他人幫hold 波那個人 令到hold 波那個就一打一 很容易失波. 我們要多d留意隊員. 例如A俾個波阿B 若果A走位 C就要走近B 一來看看B 會否俾波佢 二來令對手的防守更散.
大家俾D意見呀 要打出一個屬於RC的足球模式.[/quote]

"幫波".我會努力嘗試你說的模式............但老人家氣力有限.

你的傷好了些嗎?
作者: FD    時間: 2005-8-10 23:58:27

[quote:1a7b2fb10f="nigelyvr"]唔好氣餒下次再鬥過佢哋許勝不許敗。[/quote]

YEAH! 許勝不許敗,但先要關手機呢   
作者: grassman    時間: 2005-8-11 00:08:40

[quote:ed5f038beb=""]我o地更能活用車輪戰之威力哈哈!!!!!!!
[/quote]

我係想highlight呢句比大家!

其實我唔慣指指點點,只係想人人有得玩,所以唔該無氣就自己出場,有氣既就表示下等出。

我都係鍾意做球員,乜鬼都唔理,衝出去踢到"扯蝦"先返黎!
作者: Eddy Lam    時間: 2005-8-11 09:32:06

[quote:ca16acb2eb="grassman"][quote:ca16acb2eb="grassman"][quote:ca16acb2eb=""]我o地更能活用車輪戰之威力哈哈!!!!!!!
[/quote]

我係想highlight呢句比大家!

其實我唔慣指指點點,只係想人人有得玩,所以唔該無氣就自己出場,有氣既就表示下等出。

我都係鍾意做球員,乜鬼都唔理,衝出去踢到"扯蝦"先返黎![/quote][/quote]

一隊波點都要有個領隊指揮o下先得o既 如果唔係就成盤散沙ga la...
作者: nigelyvr    時間: 2005-8-11 09:44:04

Agree
作者: 肥度    時間: 2005-8-11 20:17:37

[quote:1f5c48696f="EpSon"]佢地平均個人技術都比我們好 組織及送波流暢度亦比我們好.
大家俾D意見呀 要打出一個屬於RC的足球模式.[/quote]
用小d 高波...用多d 地波...交快d ... 一兩腳波就將個波送到人地禁區頂..咁就好大機會入到波啦....
作者: EpSon    時間: 2005-8-11 20:42:18

呢個我都好同意 今次我地(我自己)做錯晒. 高波係弱項 但今次我地野野都高波俾人.
我地都曾經試過地波幾腳就傳到入禁區. 打地波 要大家更加互信之餘 走動要更多 正如之前幫波的概念 你唔幫 好難下下有靚位交.
作者: 肥度    時間: 2005-8-11 22:20:50

[quote:b1e0e2890d="EpSon"]呢個我都好同意 今次我地(我自己)做錯晒. 高波係弱項 但今次我地野野都高波俾人.
我地都曾經試過地波幾腳就傳到入禁區. 打地波 要大家更加互信之餘 走動要更多 正如之前幫波的概念 你唔幫 好難下下有靚位交.[/quote]

....原來...我仲未得到大家既信任.... :em01:
我會再努力d架啦

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2