藍澄灣業主社群

標題: 你地去左/打算去邊庶honeymoon呀? [打印本頁]

作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:33:36     標題: 你地去左/打算去邊庶honeymoon呀?

我哋結婚嗰陣玩咗11日(因老公唔夠假期)...澳洲7天 & 台灣4天(順度探朋友) ops:

你哋呢?

q.:mrgreen:
作者: Billy    時間: 2005-4-4 00:41:22

冇錢喎.
又呢樣又果樣冇錢honeymoon喇.
我d錢真係"有限錢"架咋.

講o下笑架咋.
我都唔知可以有幾多假.
可能短短地幾日算.
未定到.
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:42:30

乜唔係sure win話事0既咩?

q. :em12:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:43:24

[quote:a24ff00b02="Billy"]冇錢喎.
我d錢真係"有限錢"架咋.[/quote]

對你嚟講,簡直係冰山一角啦...

q. :zdevil:
作者: grassman    時間: 2005-4-4 00:44:38

[quote:9a02823978="Billy"]冇錢喎.

講o下笑架咋.
我都唔知可以有幾多假.
可能短短地幾日算.
未定到.[/quote]

你公司無婚假咩!
作者: Billy    時間: 2005-4-4 00:44:47

[quote:36ac22af3a="dick&queenie"]乜唔係sure win話事0既咩?

q. :em12:[/quote]

放到幾多日假係老細話事架. :x
作者: Billy    時間: 2005-4-4 00:45:51

[quote:4938a56a9a="grassman"]你公司無婚假咩![/quote]

到時係邊間公司做都唔知... :
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:46:15

去日本東京or大阪三四日都得 :em04:  shopping時間可長可短

q.
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:47:27

[quote:0870a23cf5="Billy"][quote:0870a23cf5="grassman"]你公司無婚假咩![/quote]

到時係邊間公司做都唔知... :[/quote]

或都自己做老細,放幾奈都得...

q. :yeah:
作者: Robert    時間: 2005-4-4 00:47:58

佢唔係Queenie,佢o的語氣係亞Dick
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:48:49

真係我嚟0架,死仔包!!!

q. :em20:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:50:01

咁你又係唔係籮拔嚟0架? 乜你識打中文0架咩?

q. 8)
作者: grassman    時間: 2005-4-4 00:53:36

[quote:f04ce09b5e="dick&queenie"]咁你又係唔係籮拔0架? 乜你識打中文0架咩?

q. 8)[/quote]

佢地依家係2合1啦! o拿!又合緊喇! :em17:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:54:54

我老公而家閉緊關...練緊玉女心經...唔好騷擾佢,唔係佢會走火入魔

q. :em03:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 00:55:59

[quote:21dd8e1a4e="grassman"][quote:21dd8e1a4e="dick&queenie"]咁你又係唔係籮拔0架? 乜你識打中文0架咩?

q. 8)[/quote]

佢地依家係2合1啦! o拿!又合緊喇! :em17:[/quote]

嘩!  係咩意思呀?

q. 8)
作者: Billy    時間: 2005-4-4 00:58:42

hales依家唔做都唔好勁離題啦.
入黎睇so far 1 個suggestion都冇呀. :
作者: dick queenie    時間: 2005-4-4 01:02:28

我哋當時有諗過去希臘,不過嗰陣好似水浸,睇唔到啲咩風景,所以打消咗呢個念頭...

q. :?
作者: milk    時間: 2005-4-4 11:29:01

[quote:0094d81ec1="dick&queenie"]咁你又係唔係籮拔0架?
q. 8)[/quote]絕對正版 8) [quote:0094d81ec1="dick&queenie"]乜你識打中文0架咩?
q. 8)[/quote]慢工出細貨 :!:
[quote:0094d81ec1="grassman"]佢地依家係2合1啦! o拿!又合緊喇! :em17:[/quote] :sweat: 你想點呀?
作者: Sure Win    時間: 2005-4-4 13:35:10

[quote:21689fb78a="Billy"][quote:21689fb78a="dick&queenie"]乜唔係sure win話事0既咩?

q. :em12:[/quote]

放到幾多日假係老細話事架. :x[/quote]

未結婚已經咁大男人 結完婚後你話點算! 唉~~~~~ :em06:
作者: Sure Win    時間: 2005-4-4 13:47:37

我想去歐洲 但佢已經去過幾次 加上佢到時唔知會0係邊間公司做.
去澳洲又只得幾日.
作者: Sure Win    時間: 2005-4-4 13:50:10

[quote:8852f78b9a="grassman"][quote:8852f78b9a="Billy"]冇錢喎.

講o下笑架咋.
我都唔知可以有幾多假.
可能短短地幾日算.

你公司無婚假咩![/quote]

邊有婚假架!
作者: grassman    時間: 2005-4-4 14:11:19

[quote:4f7a2e7544="Sure Win"][quote:4f7a2e7544="grassman"][quote:4f7a2e7544="Billy"]冇錢喎.

講o下笑架咋.
我都唔知可以有幾多假.
可能短短地幾日算.

你公司無婚假咩![/quote]

邊有婚假架![/quote]

好多公司都有o架!我呢間"Cheap精"公司都有! :!:
作者: RangerX    時間: 2005-4-4 14:39:31

我做緊呢間係冇既...  :dead:
作者: H and H    時間: 2005-4-4 14:59:31

我公司比四日婚假架!  仲可以請annual leave.....
原本想去L.A. & Las Vegas 因依家已超支了 冇錢去lu 除非中六合彩啦
作者: Kiliyan    時間: 2005-4-4 15:09:07

我就諗住去北海道喇~ 一來近 二來多野買三來夠浪漫嘩~~ 呵呵~~
作者: H and H    時間: 2005-4-4 17:06:15

[quote:4e12ce1a6f="Kiliyan"]我就諗住去北海道喇~ 一來近 二來多野買三來夠浪漫嘩~~ 呵呵~~[/quote]我都好想去北海道.......
作者: grassman    時間: 2005-4-4 17:24:52

我動物穴就係去北海道喇!
作者: Sure Win    時間: 2005-4-4 17:42:42

個個都話去北海道 真係咁好? :?:
作者: grassman    時間: 2005-4-4 18:00:40

[quote:ac9ff71986="grassman"]我動物穴就係去北海道喇![/quote]

火車自由行:
小樽->扎幌->函館->登別->仙台->東京
作者: L and S    時間: 2005-4-5 12:18:06

由x'mas到依家去咗2次,想嘔!
去北海道唔浸温泉、唔飲'力水'就浪費,牡丹蝦(生食) 同長脚蚧羔(紫色)-打邊爐-ok;記得買酒味朱古力,好味!(喺小樽附近)
其實除咗温泉同小樽,其它地方無乜好玩(東京shopping例外),睇薰衣草又未係時侯。
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-4-5 18:49:04

點解你地一d民族意識都冇架 :evil:
而家日本人巳經開始又欺壓我地中國千千萬萬架同胞 我地應該底制佢 唔好去佢度玩.  :mrgreen:
總之罷賣日貨 罷賣日貨!! 罷賣日貨...
中華人民共和國萬歲 :em04:  毛澤東萬歲 :em04: 胡錦濤萬歲 :em04: 打到日本軍國主義萬歲 :em04:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-5 19:05:12

咁你仲唔嗱嗱聲拆咗屋企個分體式冷氣機落嚟(嗰個係toshibx日本仔貨),仲有呀 :em17: ...你仲唔快啲將你個仔部ps2(都係日本仔貨)捐咗去樂施會中國山區扶貧基金會0度,狐敢桃會好感激你,邀請你入貢橙攩  :em12:  

q.  :
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-4-5 19:44:04

[quote:625fb0c6bd="dick&queenie"]咁你仲唔嗱嗱聲拆咗屋企個分體式冷氣機落嚟(嗰個係toshibx日本仔貨),仲有呀 :em17: ...你仲唔快啲將你個仔部ps2(都係日本仔貨)捐咗去樂施會中國山區扶貧基金會0度,狐敢桃會好感激你,邀請你入貢橙攩  :em12:  

q.  :[/quote]

我部吐斯爸空調同ps2系我地偉大架祖國組裝架.
唔該你地攞番d民族尊嚴出黎 唔系我地點樣同南京大屠殺d死難者交代 點樣面對我地架早先 :evil:  :hit:  :em20:  :em13:
作者: dick queenie    時間: 2005-4-5 22:08:11

但係收到可靠情報,有人啱啱去咗食日本仔壽司喎 :em12:

q.
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-4-5 22:20:12

[quote:523bb68c0a="dick&queenie"]但係收到可靠情報,有人啱啱去咗食日本仔壽司喎 :em12:

q.[/quote]

就系因為唔鐘意佢 所以要將佢地食曬落肚 明未!! :dead:
作者: eric_818    時間: 2005-4-6 12:12:26

希臘自遊行. 8)
作者: Crystal    時間: 2005-4-6 12:27:17

沙巴如何??
作者: Billy    時間: 2005-4-6 13:45:39

[quote:a451aac04d="eric_818"]希臘自遊行. 8)[/quote]

都好喎不過我12月結婚唔識合去歐洲.
作者: Billy    時間: 2005-4-6 13:46:45

[quote:64378278e8="Crystal"]沙巴如何??[/quote]

咩地方黎架有咩特別架????
作者: rstfung    時間: 2005-4-6 14:07:27

馬來西亞婆羅洲的一個省 陽光海灘 d水勁清!

我跟個團咁多日都住同一間Resort 住間酒店叫Nexus Resort 都幾靚 而且勁大間!

我覺得最好玩係激流 但無地方Shopping 至於食就只是一般!  我Honey Moon就係去度!

我都幾鍾意!

[quote:ef73829c4d="Billy"][quote:ef73829c4d="Crystal"]沙巴如何??[/quote]

咩地方黎架有咩特別架????[/quote]
作者: Crystal    時間: 2005-4-6 15:37:47

[quote:b5db537897="rstfung"]馬來西亞婆羅洲的一個省 陽光海灘 d水勁清!

我跟個團咁多日都住同一間Resort 住間酒店叫Nexus Resort 都幾靚 而且勁大間!

我覺得最好玩係激流 但無地方Shopping 至於食就只是一般!  我Honey Moon就係去度!

我都幾鍾意!

[quote:b5db537897="Billy"][quote:b5db537897="Crystal"]沙巴如何??[/quote]

咩地方黎架有咩特別架????[/quote][/quote]

對 就係因為咁 我將會去沙巴旅行 不過係買package relax 幾天咁囉.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2