藍澄灣業主社群

標題: 大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊....... [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2005-2-3 11:46:37     標題: 大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊.......

大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊.......
作者: saga    時間: 2005-2-3 11:49:48     標題: Re: 大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊.......

[quote:87ea067c91="Mr. & Mrs. FireFire"]大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊....... [/quote]

遙遠無期  :dead:
作者: FireFire    時間: 2005-2-3 11:50:52     標題: Re: 大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊.......

[quote:e43c736060="saga"][quote:e43c736060="Mr. & Mrs. FireFire"]大家婚期係幾時???現在開始籌備未啊....... [/quote]

遙遠無期  :dead:[/quote]

點解 :?:  :?:  :?:
作者: Billy    時間: 2005-2-3 12:11:12

我就籌備緊.
不過教堂同酒樓好難就.
所以重未定到.
唔知可唔可以早過你呢.
作者: FireFire    時間: 2005-2-3 12:19:51

[quote:b1840d3e1b="Billy"]我就籌備緊.
不過教堂同酒樓好難就.
所以重未定到.
唔知可唔可以早過你呢.[/quote]

Billy

你几時?
作者: Billy    時間: 2005-2-3 13:40:55

我地target年尾.
如果就唔到可能下年年初.
作者: diedsee    時間: 2005-2-3 14:00:15

冇人娶 :em06:
作者: grassman    時間: 2005-2-3 14:11:50

[quote:3fc7612f21="diedsee"]冇人娶 :em06:[/quote]

阿志呢? :?:
作者: diedsee    時間: 2005-2-3 14:44:26

[quote:4896d8b6fc="grassman"][quote:4896d8b6fc="diedsee"]冇人娶 :em06:[/quote]

阿志呢? :?:[/quote]
佢唔騷我 :dead:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-2-3 18:12:30

順其自然.
作者: Kiliyan    時間: 2005-2-4 23:31:46

[quote:91941401fd="Billy"]我就籌備緊.
不過教堂同酒樓好難就.
所以重未定到.
唔知可唔可以早過你呢.[/quote]

我地都係行教堂呀~ 你係基督教定天主教?
我地都係預計明年初呀~ h:

作者: eric_818    時間: 2005-2-5 00:14:50

今年 6 月
一切從簡(我好想).
作者: FireFire    時間: 2005-2-5 00:56:23

[quote:4cdc92198a="eric_818"]今年 6 月
一切從簡(我好想).[/quote]
我都好~~~~好想... :em18:
作者: Tomato    時間: 2005-2-5 12:45:02

[quote:f3421cf85a="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:f3421cf85a="eric_818"]今年 6 月
一切從簡(我好想).[/quote]
我都好~~~~好想... :em18:[/quote]

我結婚都搞得好簡 但係而家有少少後悔 仲之搞大d ........ :nowords:
作者: Tomato    時間: 2005-2-7 11:37:22

我隻佬個friend前晚0向北京道一號擺酒 佢話找數0個陣 個經理要佢地比1000蚊貼士 仲好似係老馮一定要比 後尾講數 比500蚊....

其實如果之前派左利是比waiter 咁貼士就唔駛比1000蚊咁多啦..... :roll:
作者: vivian    時間: 2005-2-7 11:58:05

我未見過一間酒家可以咁易話為....
去年八月係沙田華舫明星酒家
一間好casusal的中式酒家
我幫襯佢 11 圍
d伙記好好人 唔作狀
有個女侍應幫我成晚拉裙 好好人
埋單的時候 一句討價還價都沒有
我先生放低一張$500
佢地多謝 沒有再紐加錢
重幫我地囉野送我地去停車場睇住我地上車拜拜先走
以中下價的價錢 我好滿意呢間!!
作者: grassman    時間: 2005-2-7 11:59:16

[quote:64035b9f5e="Tomato"]我隻佬個friend前晚0向北京道一號擺酒 佢話找數0個陣 個經理要佢地比1000蚊貼士 仲好似係老馮一定要比 後尾講數 比500蚊....

其實如果之前派左利是比waiter 咁貼士就唔駛比1000蚊咁多啦..... :roll:[/quote]

其實比waiter D利是應該交比個經理,經個經理發放比Dwaiter,封利是唔洗分拆,一個num sum數。
仲要大大聲,慌死無人知(免經理落格),直接比waiter o個D就意頭呢唧J,但你要講:[利利是是,大o個份比左你經理la!]

咁個經理埋單就無咁大膽"削"你!
作者: turbowing    時間: 2005-2-15 17:28:55

好快好快好快好快....

:wink:
作者: FireFire    時間: 2005-2-15 17:57:48

[quote:e6755599ca="turbowing"]好快好快好快好快....

:wink:[/quote]
恭喜恭喜恭喜恭喜....   :yeah:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2