藍澄灣業主社群

標題: 急訊: 向和記查詢我們對RC的疑問-募集你的聯署 [打印本頁]

作者: wychan    時間: 2003-8-18 23:11:55     標題: 急訊: 向和記查詢我們對RC的疑問-募集你的聯署

(新修改,19/08)

為了方便統計,請各位看完本訊息後回覆本訊息表明你會出席與否。多謝合作。

千辛萬苦,終於把我們就有關『藍澄灣』的環境及施工進度等問題會集成信件。同時多得數位會友日來為此信校對及修正,在此謝謝各位。

由於本信部份內容頗為敏感,經過我們深入討論後,決定不予在本論壇公開

但對於關心藍澄灣的你又怎能不對本信感興趣,並作為聯署人共同取我們的利益呢?因此我們即將舉行我們第二次(但細規模)的版聚。目的是集合本論壇的業主們,參閱此公開信及發表意見。屆時,如果你認同此信的話請參興我們的聯署,好使此信更有說服力。

聚會形式:
      攤位短聚形式(你可以在指定時間內到我們的攤位,到時你可看看此信或提出意見。完成後可隨時離開或留下和我們的業主朋友傾計)

聚會時間: 
      <第一節>22/08星期五 (19:00-21:00)
      <第二節>23/08星期六 (14:00-21:00)

地點: 青衣城肯德基家鄉雞 (桌面上有藍澄灣樓書為證)

身份核實: 為有查核閣下的業主身份以被免有人混水摸魚,參與的朋友請出示你的『臨時買賣合約編號』以示識別。(新修改,19/08)

由於當日攤位開放時間很長,現希望招募當值義工多名(每位至少當值2小時),如有時間請pm我(wychan) 報上你的名稱及電話給我。

謝謝各位合作

為了方便統計,請各位看完本訊息後回覆本訊息表明你會出席與否。多謝合作。

(新增,19/08)  
很高興收到大家對於聯署信的過程的提出寶貴的議見,可見大家對此事都十分關心。

本人對於大家的意見有以下回應建議:
1. 由於本站有不少不知明人仕閱讀,而部份人士更利用本站內容斷章取義。所以為了我們將來提供一個更有利的空間討論其他更敏感及更機密的內容起見。核實業主身份是有需要的。

2. 但由於出示臨時買賣合約可能效為敏感。本人建議會友如欲獲得特別身份進入『業主專區』請把以下資料pm給wychan 或e-mail 到rcrest_friends@yahoo.com.hk. 我們會略為核實,然後提升各位的身份。(如果你不是業主但你的另一半(或將來的另一半)是業主,你可以在得到他/她的同意後提供相關資料)

登入名稱:  wychan
臨時買賣合約編號: 09999999
座數/單位: 3C

3. 曾經出席第一次版驟的朋友自動擁有進入『業主專區』的身份。

4. 為加快聯署程序,那詢問信會在今日下午張貼在『業主專區』內公開咨詢三天。星期五下午2時定稿。如期星期五及星期六舉行聚會及聯署。

5. 聯署方式為:
    A)如果當日可以出席者,在信上簽署其留下業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及臨時買賣合約編號,方便和黃核對。
     B) 如果當日未能出席者,請在看畢張貼在『業主專區』內容後把業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及臨時買賣合約編號PM給WYCHAN 或電郵到rcrest_friends@yahoo.com.hk (25/08/2003 23:00止)

6. 該信會在約26/08/2003 早上寄出。

7. 當收到回覆後將會在本論壇正式公開給所有人仕觀看。

如果大家對於此安排有什麼意見,歡迎回覆。同時示希望大家多多幫忙,當日能夠抽空當值。謝謝。

作者: LJJ    時間: 2003-8-18 23:20:55

幣...兩日都去唔到 咁咪入唔到業主尊區lor
作者: wychan    時間: 2003-8-18 23:24:00

[quote:e20e0f91fd="LJJ"]幣...兩日都去唔到 咁咪入唔到業主尊區lor[/quote]

如果有義工有空的話,可以要球開第三節

<第三節> 24/08星期日 (14:00-18:00)

留意: 此節未有人認頭,所以尚未決定開放
作者: LJJ    時間: 2003-8-18 23:29:01

[quote:7a7a2a55af="wychan"][quote:7a7a2a55af="LJJ"]幣...兩日都去唔到 咁咪入唔到業主尊區lor[/quote]

如果有義工有空的話,可以要球開第三節

<第三節> 24/08星期日 (14:00-18:00)

留意: 此節未有人認頭,所以尚未決定開放[/quote]

唔好意思 如果連呢日都去唔到呢...... :em06:
作者: wychan    時間: 2003-8-18 23:30:46

作者: wicyh    時間: 2003-8-18 23:31:46

sorry 黎唔到
作者: FireFire    時間: 2003-8-18 23:34:43

兩日都冇問題.....................
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-18 23:41:09

怕唔怕肯德基趕人走? 成兩日咁多.....

火生 你個兩日唔駛救火咩??
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-18 23:52:42

星期六or日都應該冇問題
作者: wychan    時間: 2003-8-18 23:59:48

為提高大家參興意欲,不如加插睇樓環節。如果大家可以在<第二節>3:30到青衣城,我們不如在做完正經事後,部分會友在4:30組團去藍澄灣睇現樓好不好?

(當然攤位會同時繼續開放的)
作者: angel    時間: 2003-8-19 00:01:58

Sorry當值就真係唔得, :| 但係我會嚟簽名嘅,因為我已經錯失了你哋第一次約會 :em01: ,如果唔係太多嘢做,我會嚟呀!!  :wink:
作者: wychan    時間: 2003-8-19 00:20:26

注意: 臨約既只需要出示就可以 而唔需要繳交的,你只需要show到第幾座 第幾室同埋要有rambler crest既字眼就可以 其它資料我們不會查看,確保你的私隱
作者: JT    時間: 2003-8-19 00:20:41

我們會到
作者: irisku    時間: 2003-8-19 00:49:27

我都可以到呀~~
作者: Ricky Gloria    時間: 2003-8-19 00:55:10

兩日時間都可以 等我地商議下再決定時間先~
作者: candy-cheung    時間: 2003-8-19 11:19:41

星期六會到
作者: H and H    時間: 2003-8-19 11:53:25

I will come too  :
作者: H and H    時間: 2003-8-19 12:24:44

Anyway I want to say THANK YOU to all RC owners first 你地咁出力為大家謀福利更多謝版主wychan draft letter thank you  :em14:
作者: wychan    時間: 2003-8-19 12:32:31

很高興收到大家對於聯署信的過程的提出寶貴的議見,可見大家對此事都十分關心。

本人對於大家的意見有以下回應建議:
1. 由於本站有不少不知明人仕閱讀,而部份人士更利用本站內容斷章取義。所以為了我們將來提供一個更有利的空間討論其他更敏感及更機密的內容起見。核實業主身份是有需要的。

2. 但由於出示臨時買賣合約可能效為敏感。本人建議會友如欲獲得特別身份進入『業主專區』請把以下資料pm給wychan 或e-mail 到rcrest_friends@yahoo.com.hk. 我們會略為核實,然後提升各位的身份。(如果你不是業主但你的另一半(或將來的另一半)是業主,你可以在得到他/她的同意後提供相關資料)

登入名稱:  wychan
臨時買賣合約編號: 09999999
座數/單位: 3C

3. 曾經出席第一次版驟的朋友自動擁有進入『業主專區』的身份。

4. 為加快聯署程序,那詢問信會在今日下午張貼在『業主專區』內公開咨詢三天。星期五下午2時定稿。如期星期五及星期六舉行聚會及聯署。

5. 聯署方式為:
    A)如果當日可以出席者,在信上簽署其留下業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及臨時買賣合約編號,方便和黃核對。
     B) 如果當日未能出席者,請在看畢張貼在『業主專區』內容後把業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及臨時買賣合約編號PM給WYCHAN 或電郵到rcrest_friends@yahoo.com.hk (25/08/2003 23:00止)

6. 該信會在約26/08/2003 早上寄出。

7. 當收到回覆後將會在本論壇正式公開給所有人仕觀看。

如果大家對於此安排有什麼意見,歡迎回覆。同時示希望大家多多幫忙,當日能夠抽空當值。謝謝。
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-19 13:34:56

我會參加第一節................
作者: 大B 小W    時間: 2003-8-19 22:42:24

我要返學 所以黎唔到 so sorry
作者: FireFire    時間: 2003-8-19 22:48:15

[quote:b6f1c262c6="Agnes&Henry"]怕唔怕肯德基趕人走? 成兩日咁多.....

火生 你個兩日唔駛救火咩??[/quote]
啱啱撞正放假.......... :mrgreen:
作者: Minna No Tabo    時間: 2003-8-19 23:10:18

Sorry 呀 我星期五要OT 星期六有事不能出席.  但我會直接e-mail 給wychan 作 confirm 的.
作者: Crystal    時間: 2003-8-20 08:59:08

我星期六應該會到既 但我想問下 我的臨時買賣合約因傢私package所以keep 了在恒昌裡 那麼我可以怎樣証明我是業主呢?? 銀行既貨款文件証明可以嗎??
作者: Sharan    時間: 2003-8-20 09:09:32

Sorry呀 :em14: 我兩日都出席唔到
作者: saga    時間: 2003-8-20 09:45:01

[quote:e74836afcc="Crystal"]我星期六應該會到既 但我想問下 我的臨時買賣合約因傢私package所以keep 了在恒昌裡 那麼我可以怎樣証明我是業主呢?? 銀行既貨款文件証明可以嗎??[/quote]

do you have a photocopy of the temporary purchase contract ? (This kind of important document you might keep a copy right?)

BTW hang cheong did not take away my TPC.
Moreover did hang cheong send you back a copy of the contract?
作者: saga    時間: 2003-8-20 09:48:24

I will come
作者: Crystal    時間: 2003-8-20 12:05:35

Thanks saga I will check it tonight ~~
作者: carry and chris    時間: 2003-8-20 12:11:02

我地都黎呀....好開心呀..上次黎唔到..今次終於可以喇..>~
作者: wychan    時間: 2003-8-20 12:40:54

[quote:af7ffe445c="Crystal"]我星期六應該會到既 但我想問下 我的臨時買賣合約因傢私package所以keep 了在恒昌裡 那麼我可以怎樣証明我是業主呢?? 銀行既貨款文件証明可以嗎??[/quote]

而家改左唔駛出示臨時買賣合約啦,你只要講出你的login name及/或臨時買賣合約編號就可以。
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-8-20 13:18:42

喵~
哎唷~~鬼咁熱鬧 貓貓又要o黎!!
作者: bobo    時間: 2003-8-20 13:25:15

我地星期五會到.......  
作者: R and C    時間: 2003-8-20 16:45:21

We will join on Sat
作者: diedsee    時間: 2003-8-20 23:10:31

兩日都去唔到....咁點做好?!?!?!
作者: Agnes Henry    時間: 2003-8-20 23:32:39

我同我honey會星期六到.... ^^..
應該會去睇樓個段時間.... ^^
作者: mingming    時間: 2003-8-20 23:50:12

sorry. 我地倆個都黎唔到
但我地會send 資料俾wychan 的..
:em09:
作者: wychan    時間: 2003-8-21 00:00:45

[quote:d510007af3="diedsee"]兩日都去唔到....咁點做好?!?!?![/quote]

如果你個兩日都唔可以到而又同意我們咨詢信的內容。歡迎大家參與『記名聯署』請把以下資料PM給WYCHAN 或電郵到rcrest_friends@yahoo.com.hk (25/08/2003 23:00止

1) 業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及
2) 臨時買賣合約編號)
3) login name

多謝支持
作者: Tomato    時間: 2003-8-21 00:12:41

我同男朋友都唔可以來~~~~~ :em01:
作者: saga    時間: 2003-8-21 00:17:02

[quote:0b7f1b1e4a="wychan"][quote:0b7f1b1e4a="diedsee"]兩日都去唔到....咁點做好?!?!?![/quote]

如果你個兩日都唔可以到而又同意我們咨詢信的內容。歡迎大家參與『記名聯署』請把以下資料PM給WYCHAN 或電郵到rcrest_friends@yahoo.com.hk (25/08/2003 23:00止

1) 業主全名(聯名戶則需填上兩個名字) 及
2) 臨時買賣合約編號)
3) login name

多謝支持[/quote]

係呀 大家就算去唔到 都請你地  pm wychan 等我地可以有你地既 authorize 加你地個名上去個信上面

多d 戶既聯署 更有 bargaining power

但點都係親身去簽個名 個簽名效用大d 同埋...大家見下面  :wink:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-21 14:02:16

我有問題~~~~~~呢2日天氣都唔係太好..................萬一到時落起雨黎......d人就會堆埋入商場入面............咁到時會好多人.............如果我地係肯記等會唔會比人趕呀 :?:  :?:  :?:
作者: wychan    時間: 2003-8-21 14:14:04

[quote:c68a023654="Teresa&Fai"]我有問題~~~~~~呢2日天氣都唔係太好..................萬一到時落起雨黎......d人就會堆埋入商場入面............咁到時會好多人.............如果我地係肯記等會唔會比人趕呀 :?:  :?:  :?:[/quote]

到時d義工0米keep住飲d肯記野羅,咁就唔會比人趕啦。:

話時話,到而家只係有1個義工幫手,你想到時(mun)死我咩  :em06:
作者: RABBIT    時間: 2003-8-22 14:51:08

我今晚會到! 今晚見!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2