藍澄灣業主社群

標題: 我地入左伙喇~~ 有相睇.. [打印本頁]

作者: coco110    時間: 2004-9-3 11:43:06     標題: 我地入左伙喇~~ 有相睇..

我用手機影左D相請多多指教...     

http://photos.yahoo.com/cecilla310
作者: Robert    時間: 2004-9-3 11:55:05

好正呀 :em04:  :em04:
係咪3房呢?
有清玻璃睇落間屋大好多
個地板夠晒特別 :em11:
作者: Hello Kitty    時間: 2004-9-3 12:01:10

WoooW!!! CoooooL! Very Modern. It looks great !
I'm also in Tower 2 Do I have a choice to visit your beautiful home ?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-3 12:06:19

個地板好特別. 請問呢d 地板難唔難打理?

好靚呀.
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:09:18

woo~~cool ar~
I like this style very much....but if deco like this
need $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ :!:
hahaha...
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:12:41

有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:12:45

係兩房單位黎架.. 個地板係用水泥整慳返好多錢..

Hello Kitty 歡迎丫~ 不過要遲D先因為我地間屋仲係好立亂成個廳都係紙箱枱椅又未有衣櫃門又無咁幾隻依家都算係幾核突下搞掂晒之後我PM你喇~
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:14:52

[quote:7fb3923730="Jess&Burns"]個地板好特別. 請問呢d 地板難唔難打理?

好靚呀.[/quote]

我覺得都唔太難掃地抺地都好容易.
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:16:26

[quote:5b4bf1d72e="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

我同honey就係鍾意D裂痕(係咪好變態??)其實我地間屋唔係用左好多錢整架咋..
作者: Hello Kitty    時間: 2004-9-3 12:22:13

Thank you Coco110.
I wait for your reply. Even though I moved-in for one month the situation is the same like you. So relex no need to hurry !!
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:22:43

[quote:7b157adf1e="coco110"][quote:7b157adf1e="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

我同honey就係鍾意D裂痕(係咪好變態??)其實我地間屋唔係用左好多錢整架咋..[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
我就沒有裝修,只係入傢俬。所以用左3萬蛟到就入伙喇。

作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:26:21

[quote:da5ba67cf1="carry&chris"][quote:da5ba67cf1="coco110"][quote:da5ba67cf1="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

我同honey就係鍾意D裂痕(係咪好變態??)其實我地間屋唔係用左好多錢整架咋..[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

我地用多你幾萬蚊不過血管就爆左幾十萬條...
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:31:24

[quote:c8fb3d9b74="coco110"][quote:c8fb3d9b74="carry&chris"][quote:c8fb3d9b74="coco110"][quote:c8fb3d9b74="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

我地用多你幾萬蚊不過血管就爆左幾十萬條...[/quote]

我0岩0岩入黎住影0既相
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2831
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:35:59

[quote:711c4eb4d9="carry&chris"][quote:711c4eb4d9="coco110"][quote:711c4eb4d9="carry&chris"][quote:711c4eb4d9="coco110"][quote:711c4eb4d9="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

我地用多你幾萬蚊不過血管就爆左幾十萬條...[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2831[/quote]

咦~ 你同我地個單位係一樣過喎.. 你屋企好sweet丫唔錯唔錯~    
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:38:59

[quote:8b504045a0="coco110"][quote:8b504045a0="carry&chris"][quote:8b504045a0="coco110"][quote:8b504045a0="carry&chris"][quote:8b504045a0="coco110"][quote:8b504045a0="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2831[/quote]

咦~ 你同我地個單位係一樣過喎.. 你屋企好sweet丫唔錯唔錯~    [/quote]

you are Flat B??
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:41:31

我地係F
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:43:27

yup yup~~~
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:44:05

[quote:99d202b3c8="carry&chris"][quote:99d202b3c8="coco110"][quote:99d202b3c8="carry&chris"][quote:99d202b3c8="coco110"][quote:99d202b3c8="carry&chris"][quote:99d202b3c8="coco110"][quote:99d202b3c8="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

咦~ 你同我地個單位係一樣過喎.. 你屋企好sweet丫唔錯唔錯~    [/quote]

you are Flat B??[/quote]

o岩o岩望到你屋企個CURTAIN原來係同我地睡房果幅係一樣架....  :em19:  :em11:
作者: Robert    時間: 2004-9-3 12:46:26

唔知我一齊過黎睇得唔得呢??? ops:
作者: coco110    時間: 2004-9-3 12:56:50

[quote:43775ca838="R & M"]唔知我一齊過黎睇得唔得呢??? ops:[/quote]

無問題不過真係要遲少少先得到時再約你地喇~
作者: Robert    時間: 2004-9-3 12:58:54

[quote:f2dc1cd63f="coco110"][quote:f2dc1cd63f="R & M"]唔知我一齊過黎睇得唔得呢??? ops:[/quote]

無問題不過真係要遲少少先得到時再約你地喇~[/quote]

:em21:
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 13:19:34

[quote:84c257c26d="coco110"][quote:84c257c26d="carry&chris"][quote:84c257c26d="coco110"][quote:84c257c26d="carry&chris"][quote:84c257c26d="coco110"][quote:84c257c26d="carry&chris"][quote:84c257c26d="coco110"][quote:84c257c26d="carry&chris"]有可能會有列痕,不過又係另一番味道0既已,好型。[/quote]

係呀有裂痕先型0家。
[/quote]

you are Flat B??[/quote]

o岩o岩望到你屋企個CURTAIN原來係同我地睡房果幅係一樣架....  :em19:  :em11:[/quote]

really..hahaha~~
作者: esther    時間: 2004-9-3 13:26:34

請問你棵棷子樹係邊到買架我去花墟都搵唔到?
作者: coco110    時間: 2004-9-3 13:36:30

[quote:58552cac15="esther"]請問你棵棷子樹係邊到買架我去花墟都搵唔到?[/quote]

好方便既ikea!
作者: kyu    時間: 2004-9-3 14:12:22

coco110

我同你一樣係 F 單位 电視是否 Pioneer Plasma 43"? 如果係就大家一樣 ah. 遲少少方便時我可否與 Hello Kitty 一齊過黎睇睇???
作者: gone    時間: 2004-9-3 16:22:35

[quote:320bb3c1aa="kyu"]coco110

我同你一樣係 F 單位 电視是否 Pioneer Plasma 43"? 如果係就大家一樣 ah. 遲少少方便時我可否與 Hello Kitty 一齊過黎睇睇???[/quote]

係丫你又揀左呢部?  :em19:
作者: coco110    時間: 2004-9-3 16:23:51

[quote:37a576a151="gone"][quote:37a576a151="kyu"]coco110

我同你一樣係 F 單位 电視是否 Pioneer Plasma 43"? 如果係就大家一樣 ah. 遲少少方便時我可否與 Hello Kitty 一齊過黎睇睇???[/quote]

係丫你又揀左呢部?  :em19:[/quote]

唔好意思頭先用左男友個戶口.... :
作者: kyu    時間: 2004-9-3 17:19:04

[quote:bc7bb43f30="coco110"][quote:bc7bb43f30="gone"][quote:bc7bb43f30="kyu"]coco110

唔好意思頭先用左男友個戶口.... :[/quote]

你們是因為什麽原因揀呢部机? 會不會買同廠 969 DVD 机 行 HDMI 呢?
作者: gone    時間: 2004-9-4 00:52:03

[quote:d70e64300e="kyu"][quote:d70e64300e="coco110"][quote:d70e64300e="gone"][quote:d70e64300e="kyu"]coco110

你們是因為什麽原因揀呢部机? 會不會買同廠 969 DVD 机 行 HDMI 呢?[/quote]

因為SONY d顏色太鮮HITACHI 微粒又太粗 先鋒就o岩o岩好喇..我都想買部969之不過一濶三大所以我地揀左套裝機行RGB.
作者: kyu    時間: 2004-9-4 01:16:48

[quote:52620f1970="gone"][quote:52620f1970="kyu"][quote:52620f1970="coco110"][quote:52620f1970="gone"][quote:52620f1970="kyu"]coco110

你們是因為什麽原因揀呢部机? 會不會買同廠 969 DVD 机 行 HDMI 呢?[/quote]

因為SONY d顏色太鮮HITACHI 微粒又太粗 先鋒就o岩o岩好喇..我都想買部969之不過一濶三大所以我地揀左套裝機行RGB.[/quote]

感覺大至相同 你地 RGB 是行 480P 定 720P 呢?
作者: coco110    時間: 2004-9-5 23:50:19

[quote:96aeedccbd="kyu"][quote:96aeedccbd="gone"][quote:96aeedccbd="kyu"][quote:96aeedccbd="coco110"][quote:96aeedccbd="gone"][quote:96aeedccbd="kyu"]coco110

因為SONY d顏色太鮮HITACHI 微粒又太粗 先鋒就o岩o岩好喇..我都想買部969之不過一濶三大所以我地揀左套裝機行RGB.[/quote]

感覺大至相同 你地 RGB 是行 480P 定 720P 呢?[/quote]

我地果條RGB係雞野應該係行480P.
作者: kyu    時間: 2004-9-6 00:02:46

[quote:cedacb0654="coco110"][quote:cedacb0654="kyu"][quote:cedacb0654="gone"][quote:cedacb0654="kyu"][quote:cedacb0654="coco110"][quote:cedacb0654="gone"][quote:cedacb0654="kyu"]coco110

感覺大至相同 你地 RGB 是行 480P 定 720P 呢?[/quote]

我地果條RGB係雞野應該係行480P.[/quote]

同線冇関係 是在  DVD 內設定啊!
作者: dragon    時間: 2004-9-6 00:28:50

超強呀!!!!!!!但係書枱前面係鏡定玻璃?
作者: coco110    時間: 2004-9-6 12:12:48

[quote:c59b31706f="kyu"][quote:c59b31706f="coco110"][quote:c59b31706f="kyu"][quote:c59b31706f="gone"][quote:c59b31706f="kyu"][quote:c59b31706f="coco110"][quote:c59b31706f="gone"][quote:c59b31706f="kyu"]coco110

我地果條RGB係雞野應該係行480P.[/quote]

同線冇関係 是在  DVD 內設定啊![/quote]

咁我地真係無研究過喇~~不如你教下我地... 嘻~
作者: coco110    時間: 2004-9-6 12:13:48

[quote:0cbb5fec11="dragon"]超強呀!!!!!!!但係書枱前面係鏡定玻璃?[/quote]

係玻璃望到睡房入面..
作者: Kiliyan    時間: 2004-9-16 17:51:36

有無機會參觀下你間屋呀??    好靚!
作者: BLUE    時間: 2004-9-16 19:16:26

裝修好美.........其實你們是找人到你們家設計 ?? 或是你們的 Idea ??

如果屋企裝修得 " 正 " 就在家就夠    
作者: coco110    時間: 2004-9-16 21:47:09

[quote:c184b81f35="Kiliyan"]有無機會參觀下你間屋呀??    好靚![/quote]

當然歡迎喇~ 不過間屋仲有好多野未妥當﹐攪掂之後一齊拉大隊上黎坐喇~~   
作者: coco110    時間: 2004-9-16 22:03:13

[quote:bde289f91b="BLUE"]裝修好美.........其實你們是找人到你們家設計 ?? 或是你們的 Idea ??

如果屋企裝修得 " 正 " 就在家就夠    [/quote]

多謝讚賞. 最初我地就係諗住搵設計公司唔駛諗都頭都大埋﹐但係佢地既設計實在無乜新意﹐所以最後都係要由我地操刀﹐唯一就係用左佢地建議既間隔.
作者: BLUE    時間: 2004-9-16 22:13:15

所以最後都係要由我地操刀

你們真 " 叻"!!!!! ** 做埋設計師 **
作者: coco110    時間: 2004-9-16 22:22:38

[quote:888310dffb="BLUE"]
所以最後都係要由我地操刀

你們真 " 叻"!!!!! ** 做埋設計師 **[/quote]

其實一D都唔叻﹐只不過我同honey對室內設計都好感興趣﹐我地一得閒就會去睇新樓盤既示範單位﹐睇下人地D DESIGN來取靈感。
作者: SEVEN    時間: 2004-9-17 10:03:34     標題: Re: 我地入左伙喇~~ 有相睇..

[quote:76a3ec4839="coco110"]我用手機影左D相請多多指教...     

http://photos.yahoo.com/cecilla310[/quote]

請問你間屋多大 因為依家我諗緊點裝修..比恒昌激死我..d手工差到 :em13:
作者: coco110    時間: 2004-9-17 11:29:41     標題: Re: 我地入左伙喇~~ 有相睇..

[quote:b88fc8f2dd="SEVEN"][quote:b88fc8f2dd="coco110"]我用手機影左D相請多多指教...     

http://photos.yahoo.com/cecilla310[/quote]

請問你間屋多大 因為依家我諗緊點裝修..比恒昌激死我..d手工差到 :em13:[/quote]

683呎囉... 係喎~ 我尋日留左言比你關於你間屋你睇唔睇到丫?
作者: SEVEN    時間: 2004-9-17 11:47:04

coco11[quote]0
683呎囉... 係喎~ 我尋日留左言比你關於你間屋你睇唔睇到丫?
[/quote]

coco11 : 沒有收到你留言 :?:  :?:
作者: coco110    時間: 2004-9-17 11:52:10

[quote:7ca6de186d="SEVEN"]coco11[quote]0
[/quote]

coco11 : 沒有收到你留言 :?:  :?: [/quote]

响"藍澄灣樓價"果個post入面架..因為我見你話買二手樓話個單位有好多defect唔知應該由業主定係發展商負責.因為我唔知你個情況去到邊度所以寫左D建議比你你去睇睇喇~ 如有問題你再PM我喇~
作者: KOHEI    時間: 2005-9-8 15:25:22

[quote:f54d141033="coco110"][quote:f54d141033="Kiliyan"]有無機會參觀下你間屋呀??    好靚![/quote]

當然歡迎喇~ 不過間屋仲有好多野未妥當﹐攪掂之後一齊拉大隊上黎坐喇~~   [/quote]

好正呀~ :em04: 我以為造地鋪先用水泥飾面  估唔到造屋企都咁有型 :em11:
好特別既設計一定用左唔少心機了!
相中的班點狗係唔係你架? 好可愛喎.....
如果你電視下面個裝飾台咁擺  狗仔會唔會去咬呀? :?:
有冇機會去你度參觀下呢? ops:  ops:
作者: leemoksau    時間: 2005-9-8 19:22:33

[quote:489c798d05="coco110"]

當然歡迎喇~ 不過間屋仲有好多野未妥當﹐攪掂之後一齊拉大隊上黎坐喇~~   [/quote]

我都想參觀吓 ops:
作者: grassman    時間: 2005-9-8 23:32:10

舊文o黎架喎! 仲抓返黎講?
作者: KOHEI    時間: 2005-9-9 12:23:14

[quote:64c7f01d6e="grassman"]舊文o黎架喎! 仲抓返黎講?[/quote]

哦~因為我第一次睇到佢個 Post 囉!  :
咁你參觀過佢屋企未呀? :em05:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2