藍澄灣業主社群

標題: 利用窗台造床 [打印本頁]

作者: eldmak    時間: 2004-4-19 19:52:40     標題: 利用窗台造床

請問有無人計劃利用個窗台嚟造一張4呎半嘅牀呢?
大約幾錢? :?:  :?:
作者: 我是誰    時間: 2004-4-19 23:10:36

m2. on small room. includes on package
作者: kenneth    時間: 2004-4-20 00:25:06

主人房我將將大床造係窗台上面 造5尺床
本來加高加大要收多$1200 但最後恆昌冇收到我錢 非常好! :em17:
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2004-4-20 00:27:55

喵~
搵裝修師傅做床連油壓大約千一蚊尺。
作者: Man and Agnes    時間: 2004-4-20 01:13:53

我都想....
有冇人諗過去大陸做呀?
係咪恆昌都ok呀?
作者: eldmak    時間: 2004-4-20 09:57:24

[quote:7dd71bb07f="貓貓仔&貓貓女"]喵~
搵裝修師傅做床連油壓大約千一蚊尺。[/quote]

即係將床5呎就要5500元.都好貴吓!
作者: ttchan    時間: 2004-4-20 10:31:17

重可以做油壓嗎如果將床放在窗台
作者: eldmak    時間: 2004-4-20 10:38:04

[quote:c863a01dac="ttchan"]重可以做油壓嗎如果將床放在窗台[/quote]

可能做一邊呢!但真係幾貴!
作者: Simon Michelle    時間: 2004-4-20 10:43:58

[quote:8f1a2f4a23="ttchan"]重可以做油壓嗎如果將床放在窗台[/quote]

我問過設計公司
佢地唔建議做油壓床 因為床有2尺係窗台得留2尺半至3尺做油壓好唔抵喎
作者: manhk167    時間: 2004-4-20 10:45:05

我估唔可以又係唔實際.  因要比d空間係近窗位比油壓床打開. 咁米浪費左好幾寸窗台. 及要將張做得更高安裝個受力位.
作者: piglet    時間: 2004-4-20 10:45:54

[quote:e966429d9f="kenneth"]主人房我將將大床造係窗台上面 造5尺床
本來加高加大要收多$1200 但最後恆昌冇收到我錢 非常好! :em17:[/quote]

個時我地問恒昌 佢話唔可以做上窗台既  :evil:  咁衰架 呃我既 我依家加大4呎半 佢都要收我$800呀!!!! :twisted:
激氣呀~ :em01:
作者: eldmak    時間: 2004-4-20 10:47:55

[quote:010c14cac3="Simon&Michelle"][quote:010c14cac3="ttchan"]重可以做油壓嗎如果將床放在窗台[/quote]

我問過設計公司
佢地唔建議做油壓床 因為床有2尺係窗台得留2尺半至3尺做油壓好唔抵喎[/quote]

吾做油壓要幾錢呢?
作者: manhk167    時間: 2004-4-20 10:48:21

佢話可以喎重免費喎.
作者: piglet    時間: 2004-4-20 15:30:27

[quote:88a04ed103="manhk167"]佢話可以喎重免費喎.[/quote]

請問你係指加大張床免費 定係做油壓免費呀?
唔該哂
作者: ttchan    時間: 2004-4-20 15:49:02

如果唔做油壓做床在窗台要幾錢
作者: CJ    時間: 2004-4-20 16:52:07

唔好造上窗台la 好似好驚咁...
不如將 化庄台 書桌 書櫃 電腦 hifi 放上去重好. 橫豎呢d 野都要位放...

又或者 用宜家d 高身床 好似住閣仔咁...
作者: 45B    時間: 2004-4-20 21:02:20

我都會把大房的窗台做床(5呎床)我已經找了裝修師傅話唔可以做油壓因為果個位d力度唔得有可能會起唔到將床or好難起另外唔好把2呎的窗台完全做哂床因為要預防以後窗的維修(touchwood漏水/窗邊有問題)if 完全做哂床以後真的要維修的話就要拆床咁就好大件事la。so我會留番半呎唔做。
細房我會把窗台做書桌(與窗台成L字形)有個'凹'左入去的位(高層就會有)就做書架。
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-20 22:10:46

加大張床free 但加大張床褥就要加好多錢 almost 1xxx-
作者: manhk167    時間: 2004-4-21 12:40:43

可以唔要佢張床褥買其他野

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2