藍澄灣業主社群

標題: 窗簾指南針 [打印本頁]

作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-13 02:10:21     標題: 窗簾指南針

初黎報到首先祝各業主新居入伙順順利利.:em19:
現今窗簾種類煩多(普通兩邊開既布簾紗簾羅馬簾百葉簾木百葉簾時下流行的捲簾日夜簾...等)相信各業主都有頭痛過做咩窗簾好  :?:  歡迎大家詢問各類窗簾問題識既都會儘量答覆大家亦為大家提供報價以作參考. :wink:  :wink:

窗簾居士
http://www.wahhingcurtain.com/
作者: ttchan    時間: 2004-4-13 07:24:09

請問全屋風琴廉幾錢?638 h單位
作者: diedsee    時間: 2004-4-13 08:46:42

請問全屋布簾 + 紗簾幾錢?638 單位
作者: m and e    時間: 2004-4-13 11:43:41

請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)
作者: N and M    時間: 2004-4-13 12:26:46

[quote:8ad4e19b4a="m&e"]請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)[/quote] know

I'd like to know too (957 sq ft)
作者: dick queenie    時間: 2004-4-13 12:28:58

是大陸做的嗎...你們窗簾居士
作者: Kiliyan    時間: 2004-4-13 12:48:47

我都係H單位 638呎 共3個窗台
其中1個做布簾-紗簾;
另2個做捲簾 請報價! (PM)

作者: Cal and Cel    時間: 2004-4-13 18:06:21

hello 你好

我係A單位 638呎 有3個窗台
廳+主人房想用布簾-紗簾; 請問是否用木架呢?
另外書房想用捲簾 請pm報價!

Thanks!!
Cel
cel615@yahoo.com.hk

作者: saml    時間: 2004-4-13 19:17:44

想知683單位3個窗台,用蜂巢簾的報價,謝謝。
作者: P女    時間: 2004-4-13 20:36:02

窗簾居士

我是b室 683尺 請問如果廳做布簾 兩間bed room做羅馬簾 How much?
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:24:40

[quote:2aeed020e1="ttchan"]請問全屋風琴廉幾錢?638 h單位[/quote]

ttchan:

638 H室

其實風琴簾有分百摺簾及蜂巢簾兩種我簡單介紹幾隻既價錢俾你參考. :em12:

樂庭麗 (NORDIC LIGHT)
百摺-$36/平方呎=全屋約$4400
日夜百摺-$58/平方呎=全屋約$7100
蜂巢(半透光)-$69/平方呎=全屋約$8500
蜂巢(遮光)-$79/平方呎=全屋約$9700
蜂巢(日夜)-$114/平方呎=全屋約$14000
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:33:34

[quote:58797257bf="diedsee"]請問全屋布簾 + 紗簾幾錢?638 單位[/quote]

diedsee:

由於布及紗價錢眾多所以我會報用料量黎俾你地參考大約價錢你可以自己預算一下最終價錢則視乎所選既布及紗料而定.
計法如下---(布或紗價錢x碼數=$$)

638'單位

廳:
布8碼 (舉例你選$50/碼既布--$50x8碼=$400)
紗6.3碼 (選$70/紗--$70x6.3碼=$441)
主人房:
布6碼
紗4.7碼
2房:
布6碼
紗4.7碼
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:37:10

[quote:6c43c43c5a="m&e"]請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)[/quote]

m&e: 8)

請講出邊座邊一個單位因唔同座數既683'單位窗呎吋亦有不同報價至會更準確.
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:42:47

[quote:fc249ce7de="N&M"][quote:fc249ce7de="m&e"]請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?(683呎)[/quote] know

I'd like to know too (957 sq ft)[/quote]

957'單位用料如下:

廳:
布10碼紗7.8碼
主人房:
布6碼紗3.5碼
2房:
布6碼紗4.7碼
3房:
布6碼紗4.7碼

(價錢視乎你所選布及紗料而定計法如下--布或紗價x碼數=$$)
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:45:31

[quote:8f4c05f8a9="dick&queenie"]是大陸做的嗎...你們窗簾居士[/quote]

dick&queenie:

對!!我地係在大陸自設工場車的.
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 01:56:30

[quote:3ef7a592a6="Kiliyan"]我都係H單位 638呎 共3個窗台
其中1個做布簾-紗簾;
另2個做捲簾 請報價! (PM)
[/quote]

Kiliyan:

已pm請check!!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 02:19:32

[quote:6faac35180="saml"]想知683單位3個窗台,用蜂巢簾的報價,謝謝。[/quote]

saml:

683'單位

蜂巢簾 (樂庭麗)

半透光=約$8700
遮光=約$10000
日夜=約$15000

以上為大約價錢因683'唔同座數單位略有不同. :em05:
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 02:21:04

[quote:f3240c0149="Cal & Cel"]hello 你好

我係A單位 638呎 有3個窗台
廳+主人房想用布簾-紗簾; 請問是否用木架呢?
另外書房想用捲簾 請pm報價!

Thanks!!
Cel
cel615@yahoo.com.hk
[/quote]

Cal & Cel:

請check pm. :wink:
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 02:29:01

[quote:c04252e415="女"]窗簾居士

我是b室 683尺 請問如果廳做布簾 兩間bed room做羅馬簾 How much?[/quote]

P女:  :

683'B室 (因未有講出座數不同座數價錢亦有不同)

廳:
布8碼 (視所選布價而定計法---布價x碼=$$)
主人房羅馬簾$15/平方呎)
約$540
2房羅馬簾)
約$740
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-14 02:34:15

:em14: 麻煩各業主在要求報價時最好講出第幾座及單位因不同座數同一單位既窗呎吋亦有可能唔一樣咁我報價或報用料量時亦會較準確.Thx!!!!!!! :em12:
作者: P女    時間: 2004-4-14 18:37:04

[quote:72309c0f79="窗簾居士"][quote:72309c0f79="女"]窗簾居士

我是b室 683尺 請問如果廳做布簾 兩間bed room做羅馬簾 How much?[/quote]

廳:
約$540
2房羅馬簾)
約$740[/quote]

Sorry 我是1座的 而且我個大房多了一隻window
你的意思係
如果轉羅馬簾每間房要加$540?
兩間房整就要加$740?
係咪咁0既意思呀?.....
作者: tsoi    時間: 2004-4-14 23:26:20

窗簾居士請問:
六座D室全屋做羅馬簾要幾多錢呀?
加遮光布要加幾多呀?
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-15 01:03:16

[quote:0aad865a17="女"][quote:0aad865a17="窗簾居士"][quote:0aad865a17="女"]窗簾居士

廳:
約$540
2房羅馬簾)
約$740[/quote]

Sorry 我是1座的 而且我個大房多了一隻window
你的意思係
如果轉羅馬簾每間房要加$540?
兩間房整就要加$740?
係咪咁0既意思呀?..... [/quote]

P女: :

1座683'
補充主人房細窗--$450(羅馬簾)

除左做布或紗簾我只係報用料量外其它窗簾我都可以報到一個大約價錢呢個價錢已包括晒度呎用料安裝等並唔會再有錢加.以你為例=$540+$450(主人大小窗)+$740(2房)再加廳既布簾錢(要你揀左布先知咩價錢)就係全屋既價錢咁你可以有個預算.  :mrgreen:
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-15 01:06:28

[quote:76fc8084a3="tsoi"]窗簾居士請問:
六座D室全屋做羅馬簾要幾多錢呀?
加遮光布要加幾多呀?[/quote]

tsoi:  

6座D

全屋羅馬簾約$2500 ($15/平方呎)
價錢已包括遮光布底  :em03:
作者: diedsee    時間: 2004-4-15 19:38:28

638呎 共3個窗台
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價!

可否再pm此價比我ar??
作者: FireFire    時間: 2004-4-15 19:39:50

[quote:b27f354877="diedsee"]638呎 共3個窗台
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價!

可否再pm此價比我ar??[/quote]
我都想知....唔該...............
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-16 02:05:31

[quote:5aa8900483="diedsee"]638呎 共3個窗台
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價!

已pmthx!!  :mrgreen:
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-16 02:11:33

[quote:9f66c176e3="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:9f66c176e3="diedsee"]638呎 共3個窗台
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價!

我都想知....唔該............... [/quote]

Mr.&Mrs.FireFire: :wink:

請看pmthx!! :mrgreen:
作者: FireFire    時間: 2004-4-16 02:42:32

[quote:3b0b1295fd="窗簾居士"][quote:3b0b1295fd="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:3b0b1295fd="diedsee"]638呎 共3個窗台
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價!

我都想知....唔該............... [/quote]

Mr.&Mrs.FireFire: :wink:

請看pmthx!! :mrgreen:[/quote]
thx...
作者: m and e    時間: 2004-4-16 15:23:38

我係683呎G單位

請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-17 02:07:48

[quote:ec84dc6175="m&e"]我係683呎G單位

請問全屋布簾加紗簾幾多$呀?[/quote]

m&e: :

683'G室

由於布及紗價錢眾多所以我以用料量俾你參考大約價錢你可以自己預算一下.
計法如下: (布或紗價錢x碼數=$$)

廳--
布6碼
紗5.2碼
主人房--
布6碼
紗4.7碼
2房--
布8碼
紗6.3碼
作者: candy-cheung    時間: 2004-4-17 12:51:51

[quote:d1b6bdfca7="diedsee"]683呎 共3個窗台 5座
廳做布簾-紗簾;
2個房做捲簾 請報價! (或羅馬簾)

作者: anson    時間: 2004-4-18 22:13:36

HIHI^^
I'm in Room F......
Please give me the quotation of 布及紗料..........
thx~~^^"
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-18 22:33:20

638a單位全屋羅馬簾大約幾多錢
可以代為計算嗎???
$1500 ok 嗎?????

又平 又實用 邊種好d???
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-19 00:39:48

[quote:452692e0a9="anson"]HIHI^^
Please give me the quotation of 布及紗料..........
thx~~^^"[/quote]

anson:  

F室有多種窗size麻煩請出係第幾座. thx!! :
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-19 00:46:47

[quote:c2a5ad3ab2="Alvin & Janis"]638a單位全屋羅馬簾大約幾多錢
可以代為計算嗎???
$1500 ok 嗎?????

又平 又實用 邊種好d???[/quote]

Alvin $ Janis:  

全屋羅馬簾約$1800  

又平又實用當然係做兩邊開的布簾 (如果揀中下價布計)問題係你喜唔喜歡佢比較傳統. (假設以$50/碼布計你既單位約$1000) :wink:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-4-19 13:38:06

請問638'  全屋做羅馬廉 + 姐光布 幾多錢?
作者: N and M    時間: 2004-4-19 14:17:52

957 呎 主人房/ BB房/ 書房   均用  路軌+紗  及  路軌+隔光布
請quote.
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-19 21:43:20

如果多d業主幫襯 有無得平d呀?????
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-20 01:03:45

[quote:4a3045dbbc="Jess&Burns"]請問638'  全屋做羅馬廉 + 姐光布 幾多錢?[/quote]

Jess&Burns:  

638'全屋羅馬簾約$1800 ($15/平方呎已包括遮光布底)
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-20 01:12:08

[quote:694448fa32="N&M"]957 呎 主人房/ BB房/ 書房   均用  路軌+紗  及  路軌+隔光布
請quote.[/quote]

N&M:  :

957'

主人房
紗3.5碼 (視乎所選紗既價錢假設選$70/碼紗--$70x3.5碼=$245)
遮光布6碼=$120($20/碼)
2房
紗4.7碼
遮光布6碼=$120
3房
紗4.7碼
遮光布6碼=$120
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-20 01:14:51

[quote:7030f559e3="Alvin & Janis"]如果多d業主幫襯 有無得平d呀?????[/quote]

Alvin&Janis:  

多d業主落黎梗識做既.  :em17:
作者: bikbark    時間: 2004-4-20 09:45:04     標題: Re: 窗簾指南針

[quote:5dea09714f="窗簾居士"]初黎報到首先祝各業主新居入伙順順利利.:em19:
現今窗簾種類煩多(普通兩邊開既布簾紗簾羅馬簾百葉簾木百葉簾時下流行的捲簾日夜簾...等)相信各業主都有頭痛過做咩窗簾好  :?:  歡迎大家詢問各類窗簾問題識既都會儘量答覆大家亦為大家提供報價以作參考. :wink:  :wink:

窗簾居士
http://www.wahhingcurtain.com/[/quote]
窗簾居士 對唔住 麻煩你唔好再在此提出任何報價 因為本討論區暫時係唔准許賣廣告. 你可在此用你o既專業知識解答業主在安裝或處理窗簾問題上遇到o既問題 所有業主提出要求報價 請你以PM回覆. 之前回覆o既報價亦麻煩你重新PM給業主 文章內報價內容將被刪除.
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-21 01:33:06     標題: Re: 窗簾指南針

[quote:d85ab92f28="bikbark"][quote:d85ab92f28="窗簾居士"]初黎報到首先祝各業主新居入伙順順利利.:em19:

窗簾居士
http://www.wahhingcurtain.com/[/quote]
窗簾居士 對唔住 麻煩你唔好再在此提出任何報價 因為本討論區暫時係唔准許賣廣告. 你可在此用你o既專業知識解答業主在安裝或處理窗簾問題上遇到o既問題 所有業主提出要求報價 請你以PM回覆. 之前回覆o既報價亦麻煩你重新PM給業主 文章內報價內容將被刪除.[/quote]

bikbark:  

明白了!!
唔好意思之前唔識規矩. :mrgreen:  :mrgreen:
作者: anson    時間: 2004-4-23 22:48:51

[quote:d1b99ec595="窗簾居士"][quote:d1b99ec595="anson"]HIHI^^

anson:  

F室有多種窗size麻煩請出係第幾座. thx!! :[/quote]

sorry~~~>.<"""
I'm........第1座~~~~
THX~~
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-27 00:35:27

[quote:d94f7113cf="anson"][quote:d94f7113cf="窗簾居士"][quote:d94f7113cf="anson"]HIHI^^

anson:  

F室有多種窗size麻煩請出係第幾座. thx!! :[/quote]

sorry~~~>.<"""
I'm........第1座~~~~
THX~~[/quote]

anson:  8)

已pm給你.thx!!
作者: kk and hiromi    時間: 2004-4-27 02:10:12

Hi...i'm from Blk 6 43E
I would like to quote the price of the following orders.
1. master room 61.5"x59" by 竹捲簾
2. living room 117" x 70" by 羅馬簾(深橙色厤質)
3. guest room I 81.5"x 59" by 羅馬簾
4. guest room II 59"*59" by 捲簾(全不透光) 
                                20"x59" by 捲簾(全不透光)
pls PM me for the quotation la..thanks.

actually i have jot down the model number of the kind of clothes i want. I wonder if it helps u for the quotation as well..
1. for the master room isbamboo w016-013
2. living room is KTH761-5082
3. guest room I is KTH761-4082
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-27 23:00:45

hi

我係5a 單位
now 有3個 case  麻煩你可否quote 個價 tks

1) 全屋捲簾
2) 廳: 羅馬簾 房: 捲簾
3) 廳: 羅馬簾 房: 布簾
作者: 27a    時間: 2004-4-28 00:22:48

Hi

我地係957呎 請報以下 謝謝:

細房: 一層紗加一層布窗簾 (紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
中房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (庶光布及紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
主人房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)
廳: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)[/fade]
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-4-28 00:30:04

Hi
請問係咪有 d 特別 o既窗簾係由上面拉番落黎架?有無呢 d 資料呢?
謝謝!
作者: FireFire    時間: 2004-4-28 00:36:01

[quote:dd372099ec="藍澄小海豚"]Hi
請問係咪有 d 特別 o既窗簾係由上面拉番落黎架?有無呢 d 資料呢?
謝謝![/quote]
係唔係羅馬簾.....
藍澄小海豚唔見你一排去左邊呀... :mrgreen:
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-28 03:48:45

[quote:a3e266aebe="藍澄小海豚"]Hi
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

除左傳統既布簾寫字樓常見既垂直簾其它大部份既窗簾都係上下拉既.例如羅馬簾捲簾竹簾百葉簾日夜簾等都係上下式.至於邊種好同靚就真係個人喜好不過一般上下拉既簾都感覺上視野會闊落d因為佢地遮擋個窗既位置會少d.你可以去我個網頁參考下d相片.  8)

http://www.wahhingcurtain.com/
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-28 03:51:46

kk&hiromi:  
Alvin & Janis:  
27a: :wink:

已pm請check. thx!!  :!:
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-4-28 09:18:18

[quote:0f4cca85e3="Mr. & Mrs. FireFire"]係唔係羅馬簾.....
藍澄小海豚唔見你一排去左邊呀... :mrgreen:[/quote]
講起來就醜死鬼!  ops:
有一次唔少心 logout 左,隔左一排想 login 番竟然發覺唔記得左個 password login 唔番,哈哈,咁最近撞撞下又撞番 o岩個 passward 喎!  
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-4-28 09:31:51

[quote:895a8bea70="窗簾居士"][quote:895a8bea70="藍澄小海豚"]Hi
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

除左傳統既布簾寫字樓常見既垂直簾其它大部份既窗簾都係上下拉既.例如羅馬簾捲簾竹簾百葉簾日夜簾等都係上下式.至於邊種好同靚就真係個人喜好不過一般上下拉既簾都感覺上視野會闊落d因為佢地遮擋個窗既位置會少d.你可以去我個網頁參考下d相片.  8)

我所指 o既係由上面拉番落黎,即係同普通上下拉 o既 o岩 o岩倒轉,拉開窗簾 o既時候,係先見到窗外上面個景,然後先見到下面;因為我聽個朋友講佢見過呢款簾,但我響網 search 過都無,所以想請教下你!
作者: N and M    時間: 2004-4-28 12:37:58

[quote:172ecc6e0d="27a"]Hi

我地係957呎 請報以下 謝謝:

細房: 一層紗加一層布窗簾 (紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
中房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (庶光布及紗用路軌拉 窗簾用木條 不用拉繩)
主人房: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)
廳: 一層庶光布,一層紗加一層布窗簾 (全部用路軌拉 如有其他更美觀及方便的方法,請建議)[/fade][/quote]

27a
Could you pls pm your quotation for my reference?
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-28 22:17:17

[quote:e3ea960340="窗簾居士"]kk&hiromi:  
Alvin & Janis:  
27a: :wink:

已pm請check. thx!!  :!:[/quote]

唔該晒
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-29 01:27:00

[quote:fbc3c42a89="藍澄小海豚"][quote:fbc3c42a89="窗簾居士"][quote:fbc3c42a89="藍澄小海豚"]Hi
謝謝![/quote]

藍澄小海豚:  

我所指 o既係由上面拉番落黎,即係同普通上下拉 o既 o岩 o岩倒轉,拉開窗簾 o既時候,係先見到窗外上面個景,然後先見到下面;因為我聽個朋友講佢見過呢款簾,但我響網 search 過都無,所以想請教下你![/quote]

藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-4-29 21:41:58

[quote:79e2d50566="窗簾居士"]藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:[/quote]

唔該晒居士,咁我又想問下呢兩款簾響清潔方面會唔會好麻煩,同埋如果由下而上或上而下個價錢會唔會有分別,幾錢左右﹝2B單位﹞,可 pm 我,謝謝!  
作者: 窗簾居士    時間: 2004-4-30 01:30:24

[quote:23011a5fab="藍澄小海豚"][quote:23011a5fab="窗簾居士"]藍澄小海豚:  :

你所講既係上下合式既百摺或蜂巢簾呢兩種簾可以做到由上而落下或由下而拉上都得.  :wink:[/quote]

唔該晒居士,咁我又想問下呢兩款簾響清潔方面會唔會好麻煩,同埋如果由下而上或上而下個價錢會唔會有分別,幾錢左右﹝2B單位﹞,可 pm 我,謝謝!  [/quote]

藍澄小海豚:  

已pm給你.thx!!
作者: P女    時間: 2004-5-2 20:27:01

窗簾居士

我地已經決定全屋做晒羅馬簾
我係1座b室 仲多左1隻窗
請報價 謝謝
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-3 00:35:50

[quote:37f6daaf11="女"]窗簾居士

請報價 謝謝[/quote]

P女:

已pm給你thx!!  :wink:
作者: Strawberry    時間: 2004-5-3 01:06:29

窗簾居士

請問全屋做晒羅馬簾要幾錢???
我係6座b室 請報價.  唔該!!
作者: Fai and Carol    時間: 2004-5-3 01:41:19

窗簾居士

我係1座h室 請報價. 唔該!!
作者: P女    時間: 2004-5-4 09:33:16

[quote:a46ae76ac3="窗簾居士"][quote:a46ae76ac3="女"]窗簾居士

請報價 謝謝[/quote]

P女:

已pm給你thx!!  :wink:[/quote]

唔該晒窗簾居士
唔好意思 我漏左問你全屋羅馬簾都加"COME"/加布遮住路鬼
How much? Thanks!!!..........
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-6 00:51:51

Strawberry :  
Fai&Carol  :  :wink:
P女 : :mrgreen:

已pm給你們.thx!!
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-6 01:49:25

窗簾居士

日夜百摺簾
我係6G有四隻窗請問幾錢.
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-7 01:19:10

[quote:ade5442c24="Tako & Sukie"]窗簾居士

日夜百摺簾
我係6G有四隻窗請問幾錢.[/quote]

Tako & Sukie :  

已pmthx!!
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-8 00:17:55

窗簾居士

我地現在又想廳做布簾
房做捲犢.
我係5座a室
請報價 謝謝
作者: Kee 828    時間: 2004-5-8 00:33:42

窗簾居士:

或者全屋做晒捲簾又要幾錢???
可以分別報價因未決定用那一種 :roll:
我係1座8C室 請報價. 唔該!!
作者: J and P    時間: 2004-5-8 00:33:47

我地係957呎
所有窗都要布簾 + 簾冚+ 紗簾
請報價 謝謝!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-8 01:11:22

Alvin & Janis :   
Kee 828 :  
J& :  :

已pm請check.  :mrgreen:
作者: 草龍    時間: 2004-5-11 11:18:38

我係957呎
只要主人房和廳窗要布簾和紗簾
請報價thx
作者: KMKO    時間: 2004-5-11 14:28:55

我係5座C室
1) 請問全屋做晒羅馬簾要幾錢+ 簾zR?
2) 全屋做晒捲簾要幾錢?
Please quote separately because I have not yet decided to choose option 1 or 2.
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-12 00:22:21

草龍:  
KMKO:  :

已pm了thx!!
作者: 草龍    時間: 2004-5-12 09:34:28

[quote:0dfde7f461="窗簾居士"]草龍:  
KMKO:  :

已pm了thx!![/quote]

Sorry! I accidentally deleted the email would you mind sending to me again?

Thx a lot.
作者: hongrita    時間: 2004-5-12 11:52:28

窗簾居士:

我係6G 有4隻窗
請問全屋做晒羅馬簾要幾錢?
全屋做晒捲簾要幾錢?
全屋做晒普通用繩拉幾錢?

謝謝!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-5-12 23:46:56

草龍:  8)
hongrita:  :evil:

請收pmthx!!  :em02:
作者: RABBIT    時間: 2004-6-5 08:14:08

窗簾居士

我是1座F室 683尺 請問如果廳做羅馬簾 兩間bed room做布簾羅 How much?
作者: tsoi    時間: 2004-6-5 14:36:31

6座E 室957呎
廳做手拉布簾 + 簾冚
套房及中房做羅馬簾用庶光布做底+ 簾冚
細房做竹簾

請報價 謝謝!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-6-6 02:27:17

RABBIT :
tsoi : :

已pm給你們!! :mrgreen:
作者: suki_au2004    時間: 2004-6-26 01:50:03

窗簾居士:

我係6A 有3隻窗:  2大 1小
請報價全屋:
1.        全屋羅馬簾+2大遮光布+1大簾冚
2.        1大1小: 半透光捲簾+1大:羅馬簾+遮光布+簾冚
3.        全屋蜂巢簾

謝謝!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-6-27 00:58:43

[quote:899871b218="suki_au2004"]窗簾居士:

請報價全屋:
2.        1大1小: 半透光捲簾+1大:羅馬簾+遮光布+簾冚

謝謝![/quote]

suki_au2004:  :roll:

已pm給你thx!!
作者: suki_au2004    時間: 2004-6-27 08:58:54

[quote:e88dfb68ae="窗簾居士"][quote:e88dfb68ae="suki_au2004"]窗簾居士:

請報價全屋:

謝謝![/quote]

suki_au2004:  :roll:

已pm給你thx!![/quote]

Thank you 灑!
作者: KS    時間: 2004-7-2 00:52:04

[quote:07e92ca19c="RABBIT"]窗簾居士

我是1座F室 683尺 請問如果廳做羅馬簾 兩間bed room做布簾羅 How much?[/quote]

我係b座  683同以上一樣要多$????
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-2 03:36:18

[quote:b956955898="KS"][quote:b956955898="RABBIT"]窗簾居士

我是1座F室 683尺 請問如果廳做羅馬簾 兩間bed room做布簾羅 How much?[/quote]

我係b座  683同以上一樣要多$????[/quote]

KS:  :wink:

請問你係咪1座呢?因1座B同其它座數會有不同. :?:
作者: KS    時間: 2004-7-2 22:17:28

3座架

thx
作者: yymau    時間: 2004-7-2 23:13:32

窗簾居士

我係1座H 638
一房做羅馬簾
一房布簾加借光布
廳做布簾(落地)加紗簾及窗簾冚
請報價 thx
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-3 01:23:51

KS:  :mrgreen:
yymau:  

已pm給你們.  :wink:
作者: KS    時間: 2004-7-4 01:03:43

[quote:ef2a562498="窗簾居士"]KS:  :mrgreen:
yymau:  

已pm給你們.  :wink:[/quote]

請問安裝係咪另計
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-4 02:34:06

[quote:a409618ce7="KS"][quote:a409618ce7="窗簾居士"]KS:  :mrgreen:
yymau:  

已pm給你們.  :wink:[/quote]

請問安裝係咪另計[/quote]

KS:  :mrgreen:

所報價錢已包括路軌及安裝.  :em12:
作者: Elly    時間: 2004-7-4 23:15:59

窗簾居士

我係1座C 683
2房做布簾加借光布 or 2房做羅馬簾
and 廳做布簾(落地)加紗簾及窗簾冚
請報價

Tks  
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-5 01:45:24

[quote:6e25bb6009="Elly"]窗簾居士

我係1座C 683
2房做布簾加借光布 or 2房做羅馬簾
and 廳做布簾(落地)加紗簾及窗簾冚
請報價

Tks  [/quote]

Elly:  :em04:

已pm給你.thx!!  :wink:
作者: vivian    時間: 2004-7-13 11:51:32

我是6座G
廳做 : 沙簾 + 簾冚
房做 : 奶白色/米黃色布廉(有遮光) + 窗冚
Please contact me : vivianpoon@wocom.com.hk
作者: Robert    時間: 2004-7-13 20:56:07

683呎
客廳同大房: 手拉布簾+窗沙
細房: 捲簾
請報價
Thanks!
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-14 00:52:02

vivian:  
R&M:  ops:

請check pm thx!!
作者: window    時間: 2004-7-14 12:19:26

窗廉居士
957呎窗簾要幾多錢
廳 : 蜂巢 + 百摺日夜廉
主人房 : 蜂巢 + 百摺日夜廉 或捲簾
2 間 細房 : 捲簾
作者: window    時間: 2004-7-14 12:20:09

窗廉居士
957呎窗簾要幾多錢
廳 : 蜂巢 + 百摺日夜廉
主人房 : 蜂巢 + 百摺日夜廉 或捲簾
2 間 細房 : 捲簾

EMAIL : judy@chunfai.com
作者: 窗簾居士    時間: 2004-7-15 01:38:24

window:  :wink:

已pm給你.thx!! :em03:
作者: window    時間: 2004-7-15 11:07:01

窗簾居士

收唔到 可否再SEND 多次
judy@chunfai.com
wonglongfung@yahoo.com.hk

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2