藍澄灣業主社群

標題: 家居固網電話 [打印本頁]

作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-4-7 14:31:13     標題: 家居固網電話

大家可能要申請家居固網電話的話,和記已經有得申請了 :em04: 。

而且網站已經列出我地屋宛 :idea: ,到以下網頁睇睇:

http://ecare.hgc.com.hk/ics/jsp/ServCoverage.jsp?submit_type=search&cust_district=&cust_lang=chi&building_name=&building_name_chin=&refresh=&result=&cust_region=NT&cust_estate=RAMBLER+CREST&cust_street=TSING+YI+RD

但致電查詢過,只有3165字頭號碼可選擇,而且後面四個號碼都不太好。 :em16:

如:
等等...(以上已是比較好了!)

大家有需要就打1220 "和記熱線" 查詢下啦 :wink: !
作者: Kiliyan    時間: 2004-4-7 15:15:33

請問我們(藍澄灣)居民有沒有優惠月費架?
作者: saga    時間: 2004-4-7 15:26:30     標題: Re: 家居固網電話

易死易死咁...  :em05:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-4-7 15:30:47

[quote:2852cb7854="Kiliyan"]請問我們(藍澄灣)居民有沒有優惠月費架?[/quote]

服務員說:新電話號碼有安裝費回贈 $475.00 分12個月(11x$40+1x$35)

這已是他所說:給藍澄灣業主的優惠了。 :!:
作者: Cara CC    時間: 2004-4-7 16:28:46

我剛剛問過如果係舊有電話帶過黎的話價錢係:

頭9個月48 (未包其他如call waiting caller display 同埋 call divert要就要加多$20)
後9個月78

作者: Cara CC    時間: 2004-4-7 16:33:23

唔好意思呢個係每個月既價錢....... :mrgreen:
作者: CJ    時間: 2004-4-7 18:49:18

我剛剛問過如果係舊有電話帶過黎的話價錢係:

頭9個月48 (未包其他如call waiting caller display 同埋 call divert要就要加多$20)
後9個月78

and how much for thereafter??
作者: Kiliyan    時間: 2004-4-7 19:03:46

31652646<----我鍾意呢個 因為尾4個號碼同我而家堅企既一樣! 嘩哈哈哈  :em11:
作者: FireFire    時間: 2004-4-7 20:57:30

其實我覺得用手電可能仲方便............
作者: 小yen    時間: 2004-4-7 21:16:58

[quote:afc7635823="Mr. & Mrs. FireFire"]其實我覺得用手電可能仲方便............ [/quote]

Yes I agree :em11: 禁煩又要記多個號碼不如用番mobile :roll: but我想問 "固網"同我依家用緊csl "可send message電話"有咩唔同呢 :?: 就噤睇好似月費平過csl d月費喎 ops: but和記會唔差d :?:  ops:
作者: Stephen@RC    時間: 2004-4-7 21:35:28

yes . mobile is good ..
also  聽講黃記電話收得好差  :em18:
作者: GM386    時間: 2004-4-7 22:25:11

[quote:7e5e57eef7="Stephen@RC"]yes . mobile is good ..
also  聽講黃記電話收得好差  :em18:[/quote]

我公司是用和記固網 OK無問題 但交月費不能去郵局.
作者: piglet    時間: 2004-4-8 10:22:54

我公司都係用和記固網 唔覺得有咩問題喎 咪同係屋企個一樣之嘛~
咁我地仲可唔可以用pccw個網呀??
作者: 我是誰    時間: 2004-4-8 10:44:51

for me 和記固網電話 is OK. but the price... just same as we apply on street...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2