藍澄灣業主社群

標題: Ya...hoo... 最後一輯終於同大家見面 [打印本頁]

作者: 27a    時間: 2004-2-17 00:14:54     標題: Ya...hoo... 最後一輯終於同大家見面

唔... 今晚真係忙啦. :em12:

最後一輯現正隆重登場 好多謝咁多位街坊之前對我地既支持 若果再有 Guts 我地會盡量去到現場發掘更多新野俾大家睇. 唔阻大家 請慢慢睇啦!  8)  

http://community.webshots.com/album/118782934bJDChn
作者: H and H    時間: 2004-2-17 00:16:07

Great thanks 27a 你好犀利呀!
作者: FireFire    時間: 2004-2-17 00:20:20

27a 入伙時要請你上我屋企食飯.thx ...............
作者: 27a    時間: 2004-2-17 00:27:11

[quote:cde043b622="Mr. & Mrs. FireFire"]27a 入伙時要請你上我屋企食飯.thx ............... [/quote]

嘩 咁都可以呃餐飯食 去多次既話 唔知有唔傢俬送呢? :idea: 當然啦 梗係要先多謝你既邀請 到時我地仲可以帶埋我地既拿手小菜黎添 至於係什麼 仲要小小時間鑽研  :em21:       
作者: FireFire    時間: 2004-2-17 00:30:01

[quote:799cdba90d="27a"][quote:799cdba90d="Mr. & Mrs. FireFire"]27a 入伙時要請你上我屋企食飯.thx ............... [/quote]

嘩 咁都可以呃餐飯食 去多次既話 唔知有唔傢俬送呢? :idea: 當然啦 梗係要先多謝你既邀請 到時我地仲可以帶埋我地既拿手小菜黎添 至於係什麼 仲要小小時間鑽研  :em21:       [/quote]
好....約定你啦.......
作者: hclking    時間: 2004-2-17 00:31:37

好 :em11:
作者: lamlam    時間: 2004-2-17 00:36:55

嘩!嘩!嘩!
27a
請接受我既十下掌聲   啪.啪.啪.啪.啪.啪.啪.啪.啪.啪 :wink:
作者: Tomato    時間: 2004-2-17 00:50:51

27a

我比十個"勁"你!犀利!!!

請問你入屋後 有沒有感受到嘈音???如果有(大吉利是 :em20: )程度如何???
作者: 27a    時間: 2004-2-17 00:57:35

[quote:79be4fa31a="Tomato"]27a

我比十個"勁"你!犀利!!!

請問你入屋後 有沒有感受到嘈音???如果有(大吉利是 :em20: )程度如何???[/quote]

你都好細心喎. 內園來說...除却裝修聲 都唔係咁覺喎. 山景呢...雖然向馬路 可能因為空鄺 都無什車聲.
作者: Tomato    時間: 2004-2-17 01:03:21

謝謝!

放心晒!!
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2004-2-17 01:26:52

喵~
十二萬個好呀!!
作者: Cal and Cel    時間: 2004-2-17 09:08:13

27a

many thank!!
:
作者: Simpsons    時間: 2004-2-17 09:13:32

我就俾十個 "叻" 啦 !!

:em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:

Thank you !!  
作者: cliff    時間: 2004-2-17 11:13:34

:em11:

真係辛苦你了 !!
作者: H and H    時間: 2004-2-17 12:16:48

超.............勁

連嘈音都唔駛擔心..........GREAT!
作者: bikbark    時間: 2004-2-17 13:49:42

真係超...勁勁勁
搞到我都想偷偷雞入去睇o下  :em12:
作者: FireFire    時間: 2004-2-17 13:51:29

[quote:89f8756a72="bikbark"]真係超...勁勁勁
搞到我都想偷偷雞入去睇o下  :em12:[/quote]
唔好呀..Brian 話好危險架... :shock:
作者: Suzuki    時間: 2004-2-17 13:55:58

Yup ar! He said you should take a one day course and get the working pass. Then you can go inside when you want. But if you get any problem you cannot claim from the insurance because you are not working in there.
作者: Solskjaer    時間: 2004-2-17 14:02:44

27a 你好勁呀 :em11: 下次 :mrgreen: 入去要小心呀唔好太過博命. :em04:
作者: bikbark    時間: 2004-2-17 14:11:37

[quote:454c992444="Mr. & Mrs. FireFire"]唔好呀..Brian 話好危險架... :shock:[/quote]
[quote:454c992444="Suzuki"]Yup ar! He said you should take a one day course and get the working pass. Then you get go inside when you want. But if you get any problem you cannot claim from the insurance because you are not working in there.[/quote]
哦,我唔敢曳啦  :roll:
作者: N and M    時間: 2004-2-17 14:54:44

[quote:113a989db4="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:113a989db4="bikbark"]真係超...勁勁勁
搞到我都想偷偷雞入去睇o下  :em12:[/quote]
唔好呀..Brian 話好危險架... :shock:[/quote]

Agree. There is some "unknown liquid drop" from high level when taking photo at swimming pool. Fortunately it' s no smell. My friend told me may have small piece object falling. It is dangerous.
作者: cute    時間: 2004-2-17 15:51:19

Hi 27a

辛苦晒你呀 為人民服務. 多謝你比我睇的相片 學你咁話 E單位的細房都幾開揚.
多謝晒你呀.

其實我都好想扮工人入去地盆影下相親身體會一下 可惜 我是女性 扮唔到男仔入地盆!!  所以我好驚歎你的女朋友or 太太可以走入去睇野 仲可以去咁多地方.

其實 如果搭巴士入藍澄灣 (我指搭43A 43C 42A 43 等) 下了車 要行返屋企條路都好長 如果下大雨都幾甘...

Thank you very much to 27a!!   :em11:

Regards
cute   
作者: yautin1    時間: 2004-2-17 16:03:39

多謝晒... :em19:
作者: candy-cheung    時間: 2004-2-17 16:47:17

27a:
多謝你啲相 :em11: 終于見到自己嘅c單位 :em21:      
真係要請你食飯!
作者: matthewlee    時間: 2004-2-17 17:01:18

多謝27a

看來很不錯 沒有買錯這裡!
作者: Ha and Kui    時間: 2004-2-17 17:32:07

[quote:a3bd0b2b05="matthewlee"]多謝27a

看來很不錯 沒有買錯這裡![/quote]

我都覺得無買錯  
作者: 27a    時間: 2004-2-18 01:27:17

[quote:473130d4c3="cute"]Hi 27a

辛苦晒你呀 為人民服務. 多謝你比我睇的相片 學你咁話 E單位的細房都幾開揚.
多謝晒你呀.

其實我都好想扮工人入去地盆影下相親身體會一下 可惜 我是女性 扮唔到男仔入地盆!!  所以我好驚歎你的女朋友or 太太可以走入去睇野 仲可以去咁多地方.

其實 如果搭巴士入藍澄灣 (我指搭43A 43C 42A 43 等) 下了車 要行返屋企條路都好長 如果下大雨都幾甘...

Thank you very much to 27a!!   :em11:

Regards
cute    [/quote]

哦...其實地盤裡面都有女性架嘛!至於話可以去咁多地方...其實最緊要鎮定 :shock: ,千祈唔好"閃閃縮縮"! :em12:
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-2-18 11:38:03

Thank you very very very very much!!!!!!!

好渴望可以走入自己間屋度睇下個view係點...............

你真的真的很"棒"阿!!!!!!!!!
作者: KK and J    時間: 2004-2-18 12:25:31

Main_door_lobby3相片個樓底好高呀 。頂部有個大圓頂,加上電線垂釣,應該是掛一盞大水晶燈,想起都覺得靚 :em11:。
作者: Ha and Kui    時間: 2004-2-18 12:42:03

[quote:184458b129="KK & J"]Main_door_lobby3相片個樓底好高呀 。頂部有個大圓頂,加上電線垂釣,應該是掛一盞大水晶燈,想起都覺得靚 :em11:。[/quote]

如果無記錯 5/F lobby 樓高應該有14呎幾 (見樓書最尾幾版)
作者: 小yen    時間: 2004-2-18 22:25:25

27a嘩d相真係好 "正"呀 :em11: 唔該晒你呀重要唔該你老婆添 :mrgreen: 辛苦晒 原來個泳池都幾靚架喎 睇落都唔係禁窄"?:roll: (不過我個dream house就係向內園唔係泳池 anyway thanks u again) :em11:
作者: 27a    時間: 2004-2-19 01:43:09

[quote:01421ef717="小yen"]27a嘩d相真係好 "正"呀 :em11: 唔該晒你呀重要唔該你老婆添 :mrgreen: 辛苦晒 原來個泳池都幾靚架喎 睇落都唔係禁窄"?:roll: (不過我個dream house就係向內園唔係泳池 anyway thanks u again) :em11:[/quote]

唔係所有內園都應該會望倒個泳池o既咩? 你介唔介意講下你係邊座同邊個單位呀?
作者: saga    時間: 2004-2-19 02:15:35

[quote:8086f2a17a="27a"]

唔係所有內園都應該會望倒個泳池o既咩? 你介唔介意講下你係邊座同邊個單位呀?[/quote]

佢 F 向開揚山景 ~
所以唔對泳池
佢想講外園 唔係內園  
作者: KK and J    時間: 2004-2-20 16:40:27

To: 27A

請問你知唔知地板係斜舖定係直舖  :mrgreen:
作者: 小yen    時間: 2004-2-20 21:46:03

[quote:14c8a040ac="saga"][quote:14c8a040ac="27a"]

唔係所有內園都應該會望倒個泳池o既咩? 你介唔介意講下你係邊座同邊個單位呀?[/quote]

佢 F 向開揚山景 ~
所以唔對泳池
佢想講外園 唔係內園  [/quote]

thank you "saga"既代答 :em11: 唔好意思呀 "27a" 我之前1路think住自己個單位係 "開揚view"就係噤打左 "內園" ops: hehe查實正確係 "外園開揚view"至噤 ops: (果陣個 "地產經紀"同我講話我個單位係望番rc既裡面既公園 佢就同我講係 "內園開揚公園view" :roll: anyway係唔係真係望倒個所謂 "內園公園"我都唔太care最緊要係唔會俾d駛出駛入既車嘈倒就得la 果經紀話我個單位唔向 "出入專線"喎 :roll: 希望係真la :mrgreen: )
作者: 27a    時間: 2004-2-21 00:48:08

[quote:b754205758="KK & J"]To: 27A

請問你知唔知地板係斜舖定係直舖  :mrgreen:[/quote]

唔好意思呀 因為鋪地板單位唔多 而又已經封咗地面 我地都唔係咁清楚 對唔住.
作者: KK and J    時間: 2004-2-21 09:06:54

[quote:479020e007="27a"][quote:479020e007="KK & J"]To: 27A

請問你知唔知地板係斜舖定係直舖  :mrgreen:[/quote]

唔好意思呀 因為鋪地板單位唔多 而又已經封咗地面 我地都唔係咁清楚 對唔住.[/quote]

唔緊要,大家都是街坊自己人,唔該你先
作者: Ha and Kui    時間: 2004-2-21 09:25:11

[quote:6fb11b4ad8="KK & J"]To: 27A

揀地板時問過和黃職員 佢話係斜舖 但最終係點舖就唔知啦  :?:
作者: N and M    時間: 2004-2-21 09:27:44

I guess it is 斜舖 as found many wooden floor piece cut as shown
作者: Ha and Kui    時間: 2004-2-21 12:36:09

係喎 斜cut... 咁應該係斜舖啦  :em11: .  個人覺得斜舖會靚d.
作者: KK and J    時間: 2004-2-22 07:55:05

[quote:ff901adb5b="Ha&Kui"]係喎 斜cut... 咁應該係斜舖啦  :em11: .  個人覺得斜舖會靚d.[/quote]

唔該N&M同Ha&Kui,我都覺得斜舖靚D :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2