藍澄灣業主社群

標題: 恆昌一問 [打印本頁]

作者: ryan    時間: 2003-12-20 22:35:55     標題: 恆昌一問

各位好 我就是最新來註冊的RC會員...
我都只係周圍睇下RC的website 無意中發現有呢個group
原來有一班咁團結的業主呢

我都係係度先知原來開始可以選傢俬

但我想問去邊間恆昌最好呢?
同埋有邊幾間同係邊度??

我想先去看看...但到時臨急臨忙選得唔好呢

謝謝 :
作者: H and H    時間: 2003-12-20 23:56:15

有灣仔 / 屯門 / 沙田 / 荃灣千色店內

已知既係向灣仔同屯門至有得揀!
作者: 我是誰    時間: 2003-12-21 00:10:26

for personal opinion u better compare the price with ourside and listen our comments before u pay money to 恆昌.. my experiment is that they say the different language after i purchase
作者: FireFire    時間: 2003-12-21 00:34:55

其實如果想方便可以去灣仔...
但如果想地方大d可以去屯門....
作者: ryan    時間: 2003-12-21 00:37:48

其實我就係join左個package... 連樓價一齊供的...
見到d網友話恆昌d野麻麻地..有d驚..
我咁樣係咪無得delete item退錢架?

另 屯門果間係市中心的?? 係咪會大好多??
作者: FireFire    時間: 2003-12-21 00:50:03

[quote:259e94e377="ryan"]其實我就係join左個package... 連樓價一齊供的...
見到d網友話恆昌d野麻麻地..有d驚..
我咁樣係咪無得delete item退錢架?

另 屯門果間係市中心的?? 係咪會大好多??[/quote]
應該係冇得delete item退錢...但應該可以加錢轉其他款..
作者: leebrian    時間: 2003-12-21 02:20:22

In my opinion you should go to both the Tuen Mun shop and Wanchi shop and finalize your selection in Wanchi shop.  Some of the designs or models in Tuen Mun and Wanchi are different so that you must visit both of them before you can select....

Anyway I am satified with their services....so don't be affect..they are all very nice...
作者: J and G    時間: 2003-12-21 16:16:21     標題: Re: 恆昌一問

[quote:7ebfb069a3="ryan"]各位好 我就是最新來註冊的RC會員...
我都只係周圍睇下RC的website 無意中發現有呢個group

謝謝 :[/quote]

ryan You may have a look HOME BASE DESIGN's package
作者: 小yen    時間: 2003-12-21 17:43:57     標題: Re: 恆昌一問

[quote:c98eab2db7="ryan"]各位好 我就是最新來註冊的RC會員...

welcome 其實你依家唔駛太擔心既 (恒昌既傢俬唔係真係好差只係款唔太多而且未必樣樣都噤你心水 另外聽其他member講要改野果陣要加既$都幾多下 你可以去灣仔&沙田既分店睇下先跟住先去屯門個倉簡都好既 講真倉就1定多好多野既只係唔知係唔係噤rc用law :?: 其他detail可以睇下呢個網址其他人既意見

http://www.ramblercrest.net/viewtopic.php?t=1376
作者: ryan    時間: 2003-12-21 23:19:41

HOME BASE DESIGN's ?

雜誌??
作者: J and G    時間: 2003-12-22 00:00:21

青衣城 Home Base Design Ltd
作者: J and G    時間: 2003-12-22 00:11:53

土瓜灣  have Home Base Design Ltd. too.  I think you will change your mind after investigate that I feel a bit regret of join HC's pkg

I joined Heng Cheong's 4900 package ... but i will request to use 3900's package the extra 10000 I will plan to tailor make a bed with computer desk.
作者: ryan    時間: 2003-12-22 00:29:19

會唔會恆昌都有d新/好既design. 但只不過係要加錢架??

我近來買了一些室內設計雜誌.. 有些都有介紹香港新樓設計的.....
見到d design真係好新好creative.....
見到你地咁講恆昌 真的好擔心..

另外 我想問恆昌係咪唔包裝修的??/
例如腳線呀...門框呀...其他傢俬呀..
如果搵第d人做裝修.. 但又有要用恆昌既傢俬.. 係咪好似有問題??
作者: mouse    時間: 2003-12-22 01:07:29

恆昌唔包裝修的
作者: mouse    時間: 2003-12-22 01:46:27

不如先裝修 後做傢俬 如果唔係 整花D野都0知邊個負責
作者: saga    時間: 2003-12-22 14:09:11     標題: Re: 恆昌一問

[quote:6c09976459="ryan"]各位好 我就是最新來註冊的RC會員...

歡迎你Ryan ~~
先去睇下係好架
心裡有數 之後再去揀時就無咁呢 hair ~
作者: ryan    時間: 2003-12-23 11:55:18

還想問一問 有無人會搵埋恆昌做裝修呀??

因為我真係諗唔到 點樣可以用恆昌既傢俬 但又搵第間做裝修呀............. :twisted:

原來裝修真係好煩架~! :em03:
作者: saga    時間: 2003-12-23 13:08:05

[quote:9275941ec2="ryan"]還想問一問 有無人會搵埋恆昌做裝修呀??

因為我真係諗唔到 點樣可以用恆昌既傢俬 但又搵第間做裝修呀............. :twisted:

原來裝修真係好煩架~! :em03:[/quote]

無架喇 ...
恆昌又唔係裝修公司
如果你想自己裝修到間屋靚靚
不如想辦法換其他野 ....
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-12-23 13:34:30

[quote:fd90673762="ryan"]我咁樣係咪無得delete item退錢架?[/quote]

有得delete item 但冇得退錢.........可以將多出黎的錢來upgrade 的傢俬.....eg. 改油壓床(要加600) 咁當然要睇下佢refund 有幾多la..........
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-12-23 13:38:43

[quote:d793c5a754="ryan"]另外 我想問恆昌係咪唔包裝修的??/
例如腳線呀...門框呀...其他傢俬呀..
如果搵第d人做裝修.. 但又有要用恆昌既傢俬.. 係咪好似有問題??[/quote]

腳線應該係承建商做埋的..........至於門框同門都包左................

如果你想攪裝修咁應該係先裝修後整傢俬............裝修咁大灰塵..........而且你放晒d傢俬落去仲邊有位郁動呀.............
作者: sam    時間: 2003-12-31 22:18:44

恆昌揀傢俬一肚氣樣樣都話要加錢..揀到火都滾!!!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2