藍澄灣業主社群

標題: 訂造傢俬 [打印本頁]

作者: diedsee    時間: 2003-12-17 23:11:59     標題: 訂造傢俬

我問過幾間傢俬舖 都係以我訂造傢俬所需要既size去計$$
乜問係以間屋幾大去計ge?!?!
咁有咩要注意ar???
作者: 45B    時間: 2004-1-29 18:43:30

都未入伙點解要咁快去CHOOSE傢俱?是否CHOOSE好之後要傢俱店造呢?
作者: saga    時間: 2004-1-30 03:32:29

[quote:6649979db1="45B"]都未入伙點解要咁快去CHOOSE傢俱?是否CHOOSE好之後要傢俱店造呢?[/quote]

因為有部份人會想盡快搬入去住
作者: tiffany    時間: 2004-1-30 09:17:30

揀選傢俬鋪訂造傢俬最好還是等收到實樓後才進行,因為店內的所謂設計
師是以佣金方式計算薪金,曾經有一個案,業主在收樓半年前,在某傢俬
店內,半迫半說服的情況下,交了50%的訂金。到收樓時,和他設計的
所謂設計師已經離職,而因為佣金在他交付訂金時已交付給該名設計師,
店內其他人在沒有佣金收的情況下,也不願跟進他的工程。最後要由大陸
廠內的經理直接和他溝通,才能起貨。 :em18:
作者: hales    時間: 2004-1-30 12:16:35     標題: Re: 訂造傢俬

[quote:8d1543deb1="diedsee"]我問過幾間傢俬舖 都係以我訂造傢俬所需要既size去計$$
乜問係以間屋幾大去計ge?!?!
咁有咩要注意ar???[/quote]
做傢私當然係用傢私個size去計咖...
定係你想搵套餐果o的??
作者: diedsee    時間: 2004-1-30 18:50:15     標題: Re: 訂造傢俬

[quote:8ebe50d679="hales"]
做傢私當然係用傢私個size去計咖...
定係你想搵套餐果o的??[/quote]

其實我仲未決定~~ ops:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2