藍澄灣業主社群

標題: 蝶魚都好鬼靚~~ [打印本頁]

作者: hales    時間: 2003-12-5 00:10:57     標題: 蝶魚都好鬼靚~~

海水魚真係.....實在係靚~~~~
這是一條蝶魚 品種叫 人字蝶(Chaetodon auriga)
作者: H and H    時間: 2003-12-5 00:22:45

似乎依家你個"新居"都好靚下喎 真係想全個睇呀!
作者: 小yen    時間: 2003-12-7 15:14:16

呢條魚好shape呀 :em11: 而且d pattern好clear & 特別呀 真係 "人"字噤架喎 條魚係唔係你架 :?: if yes你依家個魚缸有幾多條魚呀
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-12-7 15:35:32

看你個topic仲以為係餸................
作者: hales    時間: 2003-12-7 18:53:07

條魚本來唔係我的....相都唔係我影...嘿嘿~~~
不過今日之後就會放到我屋企了....連缸連魚...嘿嘿~~~
搞好哂先post相上黎
作者: 小yen    時間: 2003-12-7 21:25:37

[quote:ef5c079ee2="hales"]條魚本來唔係我的....相都唔係我影...嘿嘿~~~
不過今日之後就會放到我屋企了....連缸連魚...嘿嘿~~~
搞好哂先post相上黎[/quote]

u very lucky wo :em11: 希望你可以令佢更加靚靚la :mrgreen:
作者: hales    時間: 2003-12-7 22:48:33

全缸....
24吋X11吋X15吋
作者: hales    時間: 2003-12-7 22:54:57

還有..
隻葵已經仙天了....都係尊心養魚好了...
缸內還有一條公子小丑(即係MO仔) 不過佢太好動了.....冇時停影唔到佢..
作者: 小yen    時間: 2003-12-8 20:34:55

嘩好靚呀 雖然唔太多魚but真係好靚呀 :em11: 雖然葵葵唔係喥不過算la唔好唔開心剩係睇倒d禁靚既mo仔都已經好夠la

係呢呅葵葵冇生命但係留係個缸喥唔怕咩 :?: 會唔會對mo仔同其他魚有effect架 :?:
作者: hales    時間: 2003-12-8 22:11:07

隻葵已經透過我家的去水渠回歸大海了.........=.=
其實葵係未死之前(當然係就死...唔亂搞...) 就要掉左佢....
如果響個缸內死既話...成缸水都唔要得.....=.=
作者: gp    時間: 2003-12-9 20:12:35

請問隻o係就死或死時會有何不同?
作者: 小yen    時間: 2003-12-9 20:50:33

i think係佢d "手手腳腳"唔會禁有動 :mrgreen: 因為冇左life就唔會太move/natural既 (唔知噤唔噤o架 都係估估o下 ops: )

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2