藍澄灣業主社群

標題: 大家放狗要小心 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2009-10-5 16:09:06     標題: 大家放狗要小心

大家帶狗狗散步, 要小心行去大家樂0個邊, 因為水務署0個度養左隻疑似洛威拿GE狗狗, 如果你地狗狗好似我樂比咁, 平日屈0向屋企屈得多, 出街異常興奮會吠叫GE話, 更加要小心, 因為隻疑似洛威拿會即刻由水務署0個邊衝過來藍澄灣六座對出山坡上作近距離監視......情況極之恐怖, 我比佢嚇過3次喇.....仲有其他鄰居都試過, 因為唔知佢想做乜, 所以要小心!!
作者: 濠仔    時間: 2009-10-5 17:43:53

六座對出....我諗應該係一隻黑色既9....
佢見人見9就吠....我早幾日泊好車佢都係度吠我

我懷疑佢係傻既.....不過見過佢幾次佢係唔夠膽走過黎既.....

不過大家都係小心d好....唔排除佢會走過黎傷害你地...

唔知報1823 有冇用呢???
作者: Tomato    時間: 2009-10-6 11:37:27

雖然我好驚, 但係唔想佢比漁農處送走......因為咁對佢來講只會係死路一條...
只係想養佢GE人唔該限制一下佢0向某一個範圍活動 (佢係有人養0架, 唔係流浪狗), 之前佢只會0向水務署0個邊吠人同狗, 但係而家唔知做乜佢識衝過來藍澄灣.....
作者: kingi    時間: 2009-10-6 13:49:32

洛威拿!!!有無綁住架?大家小心喎
作者: diedsee    時間: 2009-10-6 15:30:42

雖然我好驚, 但係唔想佢比漁農處送走......因為咁對佢來講只會係死路一條...
只係想養佢GE人唔該限制一下佢0向某一個範圍活動 (佢係有人養0架, 唔係流浪狗), 之前佢只會0向水務署0個邊吠人同狗, 但係而家唔知做乜佢 ...
Tomato 發表於 2009-10-6 11:37

讚成, 冇理由個主人唔教/唔管狗就拉隻狗去屎...
大家小心為上!
作者: 我係小忌廉    時間: 2009-10-7 23:47:15

隻狗係有人養架, 我上次由天橋行番屋企時見到, 大家要小心, 隻狗好鐘意行緊6座CAR PARK 個位到吠, 佢企起身成個成年人既高度架, 我見百佳搬貨D工人用D膠紙拋入草叢, 隻狗叫得仲大聲....

另外最好唔好行咁近6座CAR PARK 位置, 因為有朝一天可能隻狗JUMP 過來....
作者: Tomato    時間: 2009-10-8 10:39:08

隻狗係有人養架, 我上次由天橋行番屋企時見到, 大家要小心, 隻狗好鐘意行緊6座CAR PARK 個位到吠, 佢企起身成個成年人既高度架, 我見百佳搬貨D工人用D膠紙拋入草叢, 隻狗叫得仲大聲....

另外最好唔好行咁近6座CAR P ...
我係小忌廉 發表於 2009-10-7 23:47

係呀!!雖然我視察過佢最中意企0個位同藍澄灣有一定距離, 但係我相信只要佢肯跳同夠膽跳, 有朝一日真係會跳到過來.....
作者: 大陸(ryan)    時間: 2009-11-29 23:44:44

個隻狗 好凶 小心
作者: Tomato    時間: 2009-12-3 10:19:15

hq
作者: simonw0711    時間: 2009-12-4 14:26:35

1# Tomato
我e+同北京pigpig仔都唔行果度了, 可以乘lift到2字, 經停車場落商場, 避開佢
作者: Tomato    時間: 2010-1-20 00:22:05

10# simonw0711
我懷疑我同你見過面, 我兩隻貴婦女好鬼嘈0架, 一見朋友仔就喪吠左先, 人地聞佢地pat pat就嚇到彈開.....有晚有位帶住北京狗ge男鄰居教我搭電梯上2樓, 莫非係你???
作者: Lucio    時間: 2010-1-20 01:40:38

果隻都有機會係流浪狗黎......唔知你地有冇試過夜晚由美景果邊經油站行番黎RC果條路。
果次買完燒肉返屋企行過, 有狗聲吠, 起初以為係村口有人養鎖起左既,
點知有四五隻沖出黎追著我, 求生本能令我平時唔可以一次跨既欄,
9秒9俾我跨埋跑返黎, 勁驚......而家都唔敢行果條路。
作者: Tomato    時間: 2010-1-20 14:21:38

12# Lucio

隻大大疑似洛威拿係0向和記0個邊 (水務署0個度看更養0架)!呢排收好似收歛左....
你講美景經油站行落0黎, 可能係附近D流浪狗 / 山狗, 好惡!!小心~
作者: Lucio    時間: 2010-2-19 13:16:24

12# Lucio  

隻大大疑似洛威拿係0向和記0個邊 (水務署0個度看更養0架)!呢排收好似收歛左....
你講美景經油站行落0黎, 可能係附近D流浪狗 / 山狗, 好惡!!小心~ ...
Tomato 發表於 2010-1-20 14:21

聽講狗好似驚d閃下閃下既野, 唔知帶定支閃閃棒喺身好唔好?
作者: frankiesuen    時間: 2010-5-13 16:11:51

隻洛威拿好似好凶猛

作者: xomama104    時間: 2010-5-13 17:35:06

應該係上星期六, 我都見到, 隻狗企係個位好耐

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2