藍澄灣業主社群

標題: 影音組合優惠 [打印本頁]

作者: Cal and Cel    時間: 2003-10-12 23:10:59     標題: 影音組合優惠

前幾日睇報紙話藍澄灣新舊業主均可以85折購買Sony 影音產品,包括Sony Plasma WEGA 42 / DVD家庭影院組合及多功能音響。我仲打電話去問詳情,佢話遲d會出信通知各業主。你哋會唔會考慮呀???
作者: Agnes Henry    時間: 2003-10-12 23:17:34

睇下個offer點先啦....^^

如果係...諗下到無妨....
作者: wicyh    時間: 2003-10-13 00:16:46

要去專門店買 你知啦果度d價錢又貴d
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 00:45:41

Sony唔駛諗啦!
作者: FireFire    時間: 2003-10-13 04:00:24

我諗唔一定會平好多...可能仲會有d限制... :? 睇清楚d先...
作者: dick queenie    時間: 2003-10-13 10:58:03

唉....唔會了,我諗住將全屋..av...搬哂過藍澄....。
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 20:44:59

第時見到你地個個用新野我就用舊野好慘呀 :em01:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-13 22:14:02

[quote:7af59aa908="bunnud"]Sony唔駛諗啦![/quote]

點解 :?:  :?:
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 22:42:55

有姿勢冇實際貴又貴過人渣又渣過人
作者: wicyh    時間: 2003-10-13 22:45:54

TV ok 喎
作者: hales    時間: 2003-10-13 22:45:55

[quote:83fc5efd1b="bunnud"]有姿勢冇實際貴又貴過人渣又渣過人[/quote]
學我學我.... :em12:
家途四壁.....全屋乜都冇就冇得比較了~~~~ :em12:  :em12:
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 22:54:43

我屋企一件Sony產品都冇(除左PS2之外都係因為WE先買咋)
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 22:55:39

[quote:38f965704e="wicyh"]TV ok 喎[/quote]

TV我會揀Panasonic :em11:  :em11:  :em11:
作者: Simpsons    時間: 2003-10-13 23:11:00

Panasonic 畫王時期就好 依家我諗 Sony 同 Toshiba 好 d.  :roll:
作者: bunnud    時間: 2003-10-13 23:14:42

Tau超正啊!!!
作者: Solskjaer    時間: 2003-10-14 01:16:16

若果大家睇戲係想轟隆轟隆一翻買邊個牌子無咩所謂若果要聽靚聲聽歌就唔好買Sony. :wink:
作者: hales    時間: 2003-10-14 01:33:29

實情假如只係普普通通聽歌仔既話 實在唔需要買咁貴呢O的野........
特別係我覺得如果你買3XXX幾蚊既機 同5XXX既機 同7XXX既機
人耳都唔係咁分得到邊隻好O的....覺得好o的既話我覺得係因為心理因素多O的...
作者: Solskjaer    時間: 2003-10-14 01:47:23

[quote:06dc14eae8="hales"]實情假如只係普普通通聽歌仔既話 實在唔需要買咁貴呢O的野........
特別係我覺得如果你買3XXX幾蚊既機 同5XXX既機 同7XXX既機
人耳都唔係咁分得到邊隻好O的....覺得好o的既話我覺得係因為心理因素多O的...[/quote]
咁樣要做個測試俾你試3部機但唔講俾你知部係邊部機播就會無左心理因素影響.
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-14 12:51:15     標題: Re: 影音組合優惠

[quote:e8e4eb6bf0="Cal & Cel"]前幾日睇報紙話藍澄灣新舊業主均可以85折購買Sony 影音產品,包括Sony Plasma WEGA 42 / DVD家庭影院組合及多功能音響。我仲打電話去問詳情,佢話遲d會出信通知各業主。你哋會唔會考慮呀???[/quote]

係邊度可以睇多d資料呀??????
作者: matthewlee    時間: 2003-10-14 13:06:28

要100hz 逐行掃瞄 解像度不用個千 那一部就未決定 plasma 太貴 不過卻可以令客廳太很多... 要那種好呢?
影院打算用ONKYO Liverpool L-MS5AX
作者: Cal and Cel    時間: 2003-10-14 13:10:24

係10 Oct 03 成報經濟版 我試過上成報個網 不過唔見啊!!
作者: Tabo    時間: 2003-11-12 00:09:39

不過如果係諗住買plasma的話我會選買wega
作者: Simpsons    時間: 2003-11-12 10:56:29

How about Panasonic ? built-in tuner & 4000:1 喎 ! :roll:
作者: Cal and Cel    時間: 2003-11-12 11:48:00

上個星期去咗海運嗰間中原睇影音器材 佢哋好似樣樣產品都話有discount咁 exactly $ 唔記得 不過Sony嘢就一定平過RC’s offer!!

咁我想問吓你哋會係邊度買影音器材呢?   :?: 百老匯?? 豐澤?? 中原?? 請指教!!

作者: stephenyeong    時間: 2003-11-12 12:04:57

[quote:2a349f22c9="Cal & Cel"]上個星期去海運間中原睇影音器材 佢好似樣樣產品都話有discount咁 exactly $ 唔記得 不過Sony就一定平過RC’s offer!!

咁我想問你會係邊度買影音器材呢?   :?: 百老匯?? 豐澤?? 中原?? 請指教!!
[/quote]

豐澤或中原視乎我要的model有無貨和價錢

想買個Onkyo A/V Receiver
http://www.onkyo-intl.com/produc ... tx-sr501/index.html
不過最頭痛是買speaker
作者: hclking    時間: 2003-11-12 18:52:42     標題: Re: 影音組合優惠

[quote:c5160b4210="Teresa&Fai"][quote:c5160b4210="Cal & Cel"]前幾日睇報紙話藍澄灣新舊業主均可以85折購買Sony 影音產品,包括Sony Plasma WEGA 42 / DVD家庭影院組合及多功能音響。我仲打電話去問詳情,佢話遲d會出信通知各業主。你會唔會考慮呀???[/quote]

係邊度可以睇多d資料呀??????[/quote]

http://www.sony.com.hk/Electronics/promotion/ramblercrest/
作者: Tabo    時間: 2003-11-12 22:35:15

Panasonic 都幾好架劃面精緻色彩飽和及高亮度有 1000 cd/m 對比: 4000:1
色階: 10億7千萬色 佢可支援HDTV數位視訊(1080i/720p/525p)
不過我就鍾意Sony Wega 個外型多D啦雖然冇Panasonic 咁勁不過都ok 啦如果要求唔係咁高的話
作者: 小yen    時間: 2003-11-12 22:48:03

[quote:3fe4fb5f4d="Tabo"]Panasonic 都幾好架劃面精緻色彩飽和及高亮度有 1000 cd/m 對比: 4000:1
色階: 10億7千萬色 佢可支援HDTV數位視訊(1080i/720p/525p)
不過我就鍾意Sony Wega 個外型多D啦雖然冇Panasonic 咁勁不過都ok 啦如果要求唔係咁高的話[/quote]

請問你係唔係新member黎架 :?: if yes  :em12: 歡迎你呀 :mrgreen: 你個logo picture好得喎 :em11:
作者: Tabo    時間: 2003-11-12 23:00:46

係呀!我係新member嚟架我最近先知rc有個業主網請多多指教
作者: matthewlee    時間: 2003-11-18 23:17:16

今期選擇月刊是介紹家庭影院影音組合及plasma 電視 可以參考一下

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2