藍澄灣業主社群

標題: 人家幫手影既 RC 相片 [打印本頁]

作者: saga    時間: 2003-10-7 16:40:52     標題: 人家幫手影既 RC 相片

http://hk.photos.yahoo.com/dawnleonlai

咁難得影左 唔好哂   :
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 16:49:23

嘩! dawn/leonlai :em15:
作者: Ray    時間: 2003-10-7 16:56:23

http://hk.f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dawnleonlai/vwp?.dir=/rc&.dnm=rc15.jpg&.view=t

all the men are worker!!!!!
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 17:00:01

[quote:ec5d03c14d="Ray"]http://hk.f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dawnleonlai/vwp?.dir=/rc&.dnm=rc15.jpg&.view=t

all the men are worker!!!!![/quote]
你唔覺d相鹹鹹地 酸酸地咩
作者: Ray    時間: 2003-10-7 17:03:34

ref to

http://hk.f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dawnleonlai/vwp?.dir=/rc&.dnm=rc14.jpg&.view=t

can see it more clear around 17:00-18:00 runset period workers back to home.
作者: saga    時間: 2003-10-7 17:26:07

RC 都未完工
地盤就梗有污水雜物
都唔明佢有咩好講
:
作者: FireFire    時間: 2003-10-7 17:29:21

佢遲d可能會訪問d工人.....
作者: saga    時間: 2003-10-7 17:34:25

[quote:b794c74266="Mr. & Mrs. FireFire"]佢遲d可能會訪問d工人..... [/quote]

佢無野做架嘛
可能會申請做埋泥頭工人  8)

但因為成日蛇王去 starbucks 上 gohome
俾嚴謹既管工捉到

為免影響 RC 質素
炒左佢 佢又再失業 係 gohome 流連 ...

(好明顯我作野唔夠佢咁好睇  : )
作者: wychan    時間: 2003-10-7 17:34:28

[quote:dc59933faa="Mr. & Mrs. FireFire"]佢遲d可能會訪問d工人..... [/quote]

如果見到d工人掉垃圾就會話 - "住係該酒店的大陸客素質很差,冇公得心,遲早把RC變成垃圾釭"

正式九唔搭八....

(好明顯我作野唔夠佢咁好睇  :cry:  )
作者: Ha and Kui    時間: 2003-10-7 17:37:40

I think I should give credit to this guy for his effort to take these latest photos of RC.  
作者: Ha and Kui    時間: 2003-10-7 17:40:17

[quote:159d71bb51="wicyh"]嘩! dawn/leonlai :em15:[/quote]

'dawn' means 黎明 => leonlai  :em18:
作者: saga    時間: 2003-10-7 17:40:18

[quote:db48f0cf9a="Ha&Kui"]I think I should give credit to this guy for his effort to take these latest photos of RC.  [/quote]

要架
影得都唔錯

但車上面影o個d 因為有玻璃隔住 差少少
作者: bikbark    時間: 2003-10-7 17:40:43

[quote:53c0937a36="Mr. & Mrs. FireFire"]佢遲d可能會訪問d工人..... [/quote]
"全線大飲茶"??  :shock:
不過佢咁熱心 就等佢幫下手 我估我o地應該唔駛再去影相 遲少少會有update
作者: saga    時間: 2003-10-7 17:42:56

[quote:5338d29eca="bikbark"]"全線大飲茶"??  :shock:
不過佢咁熱心 就等佢幫下手 我估我o地應該唔駛再去影相 遲少少會有update[/quote]

最好佢幫手影哂有咩 defects
咁我地搵 defects 既時間都閒返  :
作者: FireFire    時間: 2003-10-7 17:50:34

[quote:ce56eaf120="saga"][quote:ce56eaf120="bikbark"]"全線大飲茶"??  :shock:
不過佢咁熱心 就等佢幫下手 我估我o地應該唔駛再去影相 遲少少會有update[/quote]

最好佢幫手影哂有咩 defects
咁我地搵 defects 既時間都閒返  :[/quote]
咁要send封答謝信俾佢......(記住叫佢行晒咁多層同咁多座睇清楚有乜野地方唔妥).....
點都好....Thank you very much... :mrgreen:
作者: saga    時間: 2003-10-7 17:58:45

[quote:085cf41761="Mr. & Mrs. FireFire"]咁要send封答謝信俾佢......(記住叫佢行晒咁多層同咁多座睇清楚有乜野地方唔妥).....
點都好....Thank you very much... :mrgreen:[/quote]

如果佢真係做到...
Really thank you very much dawn  :em14:  :em14:  :em14:

哈哈哈  :

絶對利人利已
佢既可以達到捉 RC 唔好地方既用心
又可以幫我地 check defects
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 18:21:55     標題: Re: 人家幫手影既 RC 相片

[quote:897a031cf4="saga"]http://hk.photos.yahoo.com/dawnleonlai

咁難得影左 唔好哂   :[/quote]
仲唔快d download 埋d 相佢
作者: wychan    時間: 2003-10-7 18:22:31

[quote:566b427456="saga"][quote:566b427456="Mr. & Mrs. FireFire"]咁要send封答謝信俾佢......(記住叫佢行晒咁多層同咁多座睇清楚有乜野地方唔妥).....
點都好....Thank you very much... :mrgreen:[/quote]

如果佢真係做到...
Really thank you very much dawn  :em14:  :em14:  :em14:

哈哈哈  :

絶對利人利已
佢既可以達到捉 RC 唔好地方既用心
又可以幫我地 check defects[/quote]

一於叫佢扮地盆工人,入去各層做現場直擊報導。影D室內相睇下離酒店有『幾近』,用料有『幾差』,單位有什麼『DEFECT』,有冇貨『不』對版,『所謂』同二百米『水渠』是怎樣。那就公德無量啦...  :em11:

嘻嘻 ~~~
作者: saga    時間: 2003-10-7 18:27:59

[quote:9e4fa942f6="wychan"]

一於叫佢扮地盆工人,入去各層做現場直擊報導。影D室內相睇下離酒店有『幾近』,用料有『幾差』,單位有什麼『DEFECT』,有冇貨『不』對版,『所謂』同二百米『水渠』是怎樣。那就公德無量啦...  :em11:

嘻嘻 ~~~[/quote]

15xx 個單位..
簡直係偉大!  :shock:
作者: wychan    時間: 2003-10-7 18:31:06

[quote:f2af0d1a55="saga"]
15xx 個單位..
簡直係偉大!  :shock:[/quote]

佢為左佢『偉大的理想』- "唱哀藍澄灣" 叫佢爬入屎渠影相我估佢都肯制...  :em12:
作者: saga    時間: 2003-10-7 18:39:44

[quote:935a3970cb="wychan"]

佢為左佢『偉大的理想』- "唱哀藍澄灣" 叫佢爬入屎渠影相我估佢都肯制...  :em12:[/quote]

為左證明 RC 係 SARS 高危地方
佢一定會肯作出呢個為大眾利益而犧牲!
作者: Ray    時間: 2003-10-7 18:57:54

[quote:4cbe4d4d65="saga"][quote:4cbe4d4d65="wychan"]

佢為左佢『偉大的理想』- "唱哀藍澄灣" 叫佢爬入屎渠影相我估佢都肯制...  :em12:[/quote]

為左證明 RC 係 SARS 高危地方
佢一定會肯作出呢個為大眾利益而犧牲![/quote]

Group SARS will not appear in RC as all drainpipes are enclosed in pipe duct 煙通效應 will not happen.
作者: FireFire    時間: 2003-10-7 19:00:57

無言感激... :em06:
作者: KK and J    時間: 2003-10-7 19:03:05

佢o地o甘留意rc會識做o架呢 :mrgreen:  
唔該我想o弟單位內同景觀照
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 19:26:16

[quote:34275c8c8f="Ray"]Group SARS will not appear in RC as all drainpipes are enclosed in pipe duct 煙通效應 will not happen.[/quote]

唔信!叫阿"邊個"睇下有冇先 :mrgreen:
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 20:16:22     標題: Re: 人家幫手影既 RC 相片

[quote:14897de345="wicyh"][quote:14897de345="saga"]http://hk.photos.yahoo.com/dawnleonlai

咁難得影左 唔好哂   :[/quote]
仲唔快d download 埋d 相佢[/quote]

果然不出我所料 d相換哂lu 好彩......... :mrgreen:
作者: H and H    時間: 2003-10-7 20:38:14

嘩 乜咁"小家"架 咁努力影左D相都唔分享下...... :em05: 我都唔得閒去睇下RC 想睇下最新既樣都唔得 :em01:  :em01:

ANYWAY 多謝呢位人兄 (雖然短暫既一刻 亦感激無限)

如果真係咁為大眾 真係幫幫忙搵晒RC D "衰" 野出黎好喎 你知啦 我地乜都唔識 字都唔識多個 中又唔掂 英又唔掂 淨係比錢買左呢度......希望一眾人兄多多提點下呀 等我地唔駛咁辛苦去搵佢D "衰" 野嘛 :em12:

感激無限
作者: wychan    時間: 2003-10-7 21:02:07

我都話呢位老兄會不惜扮地盆工人入去影條『所謂水渠』出來威架啦,兄弟如果呢個世界有條水渠設計到咁有形又唔錯喎,唔打得都睇得.....

http://hk.photos.yahoo.com/dawnleonlai

下一輪應該有d室內defect照.....
作者: wychan    時間: 2003-10-7 21:04:56

呀老兄,唔知幾時入屎坑呢? 小心內有惡犬喎...
作者: H and H    時間: 2003-10-7 21:08:31

你咁樣會唔會比人話"偷野"架....不過睇真d d 相咁似我地影果d既

不過放向d 可以 share to public 既相簿應該唔怕掛 :em12: 果位人兄應該唔會咁快就set 番個security to "私人的" 掛 :em12:  :em12:
作者: wychan    時間: 2003-10-7 21:11:37

[quote:861ccfb4e8="H&H"]你咁樣會唔會比人話"偷野"架....不過睇真d d 相咁似我地影果d既

不過放向d 可以 share to public 既相簿應該唔怕掛 :em12: 果位人兄應該唔會咁快就set 番個security to "私人的" 掛 :em12:  :em12:[/quote]

可能比security足左拆埋菲林,所以咪0羅我地d舊相頂住先0羅。不過都要讚下佢無私的付出。以身試法....
作者: wicyh    時間: 2003-10-7 23:16:24

[quote:172efc6682="H&H"]你咁樣會唔會比人話"偷野"架....不過睇真d d 相咁似我地影果d既

不過放向d 可以 share to public 既相簿應該唔怕掛 :em12: 果位人兄應該唔會咁快就set 番個security to "私人的" 掛 :em12:  :em12:[/quote]

車! 佢自己post 條link出黎叫人去之嘛!
作者: Agnes Henry    時間: 2003-10-8 00:05:19

leon lai....真係oh my god... nothing to say even SHXX!!

dawndawn...影多d啦........ 我份人好中肯嫁 好壞我都會聽 唔係死牛一面頸嫁....really thanks! ^O^
作者: saga    時間: 2003-10-8 08:06:07

[quote:8576a9bc8a="Agnes&Henry"]leon lai....真係oh my god... nothing to say even SHXX!!

dawndawn...影多d啦........ 我份人好中肯嫁 好壞我都會聽 唔係死牛一面頸嫁....really thanks! ^O^[/quote]

臨近收樓 有dawn 兄佢幫我地搵 defects 真係好呢!
:
作者: saga    時間: 2003-10-8 08:09:34

[quote:284b268f72="wychan"]我都話呢位老兄會不惜扮地盆工人入去影條『所謂水渠』出來威架啦,兄弟如果呢個世界有條水渠設計到咁有形又唔錯喎,唔打得都睇得.....

下一輪應該有d室內defect照.....[/quote]

未起好 有咩好講呢
佢以前一定係成日去 CK d 豪宅地盤
係佢未起好之前扮工人 入去影相
然後可以大大聲話 "佢度簡直係一個垃圾房!"

超 都未起好 起好先講都未遲  :wink:
作者: matthewlee    時間: 2003-10-8 09:03:33

有人幫手去看看也不錯呢 我朋友住愉翠宛 短椿都沒人理 現在有專人看著也不錯呢 有他我放心了
相片中那些垃圾 污水要發展商清理一下..
差點沒有留意...真是多謝...
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 09:17:58

仲有邊度有垃圾呢? dawn 兄
作者: Crystal    時間: 2003-10-8 10:04:06

有亞dawn 兄幫我地做義工拍埋相 咁我地咪唔使自己去拍纙 可以有人幫我地睇埋個進度 真係唔錯喎~~

咁我地可以多些時間諗下點裝修間新屋喎

唔該哂dawn 兄 辛苦你喇  :mrgreen:
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 10:10:45

你地咁多謝人地 唔知人地領唔領情呢 :cry:
作者: saga    時間: 2003-10-8 10:34:11

[quote:558a7992e4="wicyh"]

車! 佢自己post 條link出黎叫人去之嘛![/quote]

咪係 佢自己叫人去睇架嘛
人地去睇 仲要好多謝佢 佢又要唔開心收埋唔俾人睇 呢種人真小家!
作者: saga    時間: 2003-10-8 10:36:05

[quote:82fd652c9f="wicyh"]你地咁多謝人地 唔知人地領唔領情呢 :cry:[/quote]

佢直情開心到跳起 無處發洩心中既抗奮
將會係 gohome 大事宣揚 佢幾咁受我地既愛戴  :em09:
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 15:05:27

[quote:7bb6b08475="wicyh"]你地咁多謝人地 唔知人地領唔領情呢 :cry:[/quote]
原來真係唔領情..... o係 gohome個邊開火 :em05:
作者: Crystal    時間: 2003-10-8 15:09:43

[quote:9a0549643d="wicyh"][quote:9a0549643d="wicyh"]你地咁多謝人地 唔知人地領唔領情呢 :cry:[/quote]
原來真係唔領情..... o係 gohome個邊開火 :em05:[/quote]

仲係發左神經嗰隻 一連三個messages 同一個ip但三個唔同既nickname 佢都得喎 佢發緊老脾 大家小心. :em16:
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 15:15:49

[quote:58a98b0cf3="Crystal"]仲係發左神經嗰隻 一連三個messages 同一個ip但三個唔同既nickname 佢都得喎 佢發緊老脾 大家小心. :em16:[/quote]
玩咩呀?角色扮演 :mrgreen:
作者: matthewlee    時間: 2003-10-8 15:30:24

希望他繼續關注 每天出post. 小罵大幫忙!
沒有新聞就不好玩了 不好的地方就對發展商施壓...
對於長遠來說不是壞事 最好下次有影片
只有少數樓有此尊貴服務 很多唐樓沒有這種福利 有意思!
作者: dick queenie    時間: 2003-10-8 15:38:49

佢地,以經去到走火入魔的地步。大家再迫佢,可能會發生命案。
希望佢唔好諗埋一二面。
假以時日,可以誘絡佢過來,同佢做friend.....可能好有用處。
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 15:41:01

[quote:80ab277ff4="matthewlee"]希望他繼續關注 每天出post. 小罵大幫忙!
只有少數樓有此尊貴服務 很多唐樓沒有這種福利 有意思![/quote]

不過唔知今日佢講乜 完全無point :em05:
作者: saga    時間: 2003-10-8 15:46:27

[quote:5fbe65e6f2="matthewlee"]希望他繼續關注 每天出post. 小罵大幫忙!
只有少數樓有此尊貴服務 很多唐樓沒有這種福利 有意思![/quote]

無錯 ~
雖然佢亂咁鬧 但愛之深責之切
佢咁關注藍澄灣既問題
幫手指出唔好既地方
又身體力行去幫我地影相
身水身汗 出車油出力 影相益我地
點都要多謝下佢  :em09:
作者: saga    時間: 2003-10-8 15:47:40

[quote:a8ecd13544="dick&queenie"]條友,以經去到走火入魔的地步。大家再迫佢,可能會發生命案。
希望佢唔好諗埋一二面[/quote]

佢千其唔好死住呀
我仲要等佢幫我影收樓時d defects 相  
作者: wychan    時間: 2003-10-8 15:47:42

係喎... 佢用心良苦..... 其實我估佢係藍澄業主派出去的(or)低,混入反對派中而發放不利消息,從而發動傳媒壓力,使多d買家或準買的買家關注,迫使發展商更加關注藍澄,打醒十二分精神把藍澄灣弄得好好睇睇。

dawn 兄其實真正身份係 -- 忠心業主『藍澄灣一號』.....

我們怪錯好人了,dawn.... 對唔住... 我以你為榮,感到自豪....

(有d似藍澄版『無間道』....)
作者: saga    時間: 2003-10-8 15:48:21

[quote:87f103dbd4="wicyh"]

不過唔知今日佢講乜 完全無point :em05:[/quote]

太多人多謝佢
開心得濟失左控  
作者: dick queenie    時間: 2003-10-8 16:36:47

[quote:63ea54f4d7="wychan"]係喎... 佢用心良苦..... 其實我估佢係藍澄業主派出去的(or)低,混入反對派中而發放不利消息,從而發動傳媒壓力,使多d買家或準買的買家關注,迫使發展商更加關注藍澄,打醒十二分精神把藍澄灣弄得好好睇睇。

dawn 兄其實真正身份係 -- 忠心業主『藍澄灣一號』.....

我們怪錯好人了,dawn.... 對唔住... 我以你為榮,感到自豪....

(有d似藍澄版『無間道』....)[/quote]

算命佬話佢.......呢條命係.....。
"一躋唔夠,執兩躋"
dawn兄......
祝你響gohome度.....一帆風順。~~~ :em19:
作者: H and H    時間: 2003-10-8 16:52:31

仲有好多人繼續和應佢架 覺得佢咁做係"arm"架

我地錯晒架>>就連大家既多謝都要比人踐踏..............徙晒大家既一番美意 :em05: 不過我地做左我地本份就算喇 人地唔領情我地都冇辨法.香港地真係乜人都有

有趣有趣     
作者: diedsee    時間: 2003-10-8 18:21:14

dawn兄已經成為藍澄救世主 :mrgreen:
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 18:34:29

[quote:5fbc21cb58="saga"][quote:5fbc21cb58="wicyh"]

不過唔知今日佢講乜 完全無point :em05:[/quote]

太多人多謝佢
開心得濟失左控  [/quote]

地產講埸應該講返d關於樓盤既野嘛 唔係講電腦 中文 英文...... :em05:
作者: hales    時間: 2003-10-8 18:39:37

好睇過金田一 日日都有最新發展又唔駛等...
字字"珠機" (中文唔好冇辦法啦 我又唔係文人..呵~)
句句真言..要花好多時間先參透到原來文內別有洞天...
真係有學習價值 又有娛樂性 真係不膀感謝~
作者: kitty Raymond    時間: 2003-10-9 01:17:38

[quote:2ecae4624e="saga"][quote:2ecae4624e="wicyh"]

太多人多謝佢
開心得濟失左控  [/quote]

都難怪佢嘅...
小dawn經過多月來嘅堅持同努力
終於得到大家嘅認同 真係得來來不易呀
想當初大家對佢不理不彩 由得佢生滅...
又難怪佢左控嘅...

希望佢繼續影多啲相 等我土地知道樓盤進度.  
如果有時間的話 順便清理個山坑同地盤垃圾..

呀...重有..
清理嘅時候唔好鬼鬼祟祟 費時俾人誤會你係賊仔..

做好晒啲野 先好上gohome呀  :em09:
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-10-9 01:29:16

喵~
咁可唔可以上天台影一影 貓貓都想知有無"無間道"咁好feel!! (因為冇人影到o麻 o拿! 拜託晒唔該)
anyway thx dawn!!
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-9 13:27:12

[quote:e7c0234168="貓貓仔&貓貓女"]喵~
咁可唔可以上天台影一影 貓貓都想知有無"無間道"咁好feel!! (因為冇人影到o麻 o拿! 拜託晒唔該)
anyway thx dawn!![/quote]

咁會唔會見到劉德華同梁朝偉o架    不過dawn小心自己係玻璃反影攝入鏡頭............因為我冇興趣知你係邊個................到時如果有咩新相通知聲喎. thanks!!!!
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-9 13:29:32

見到d 狗唔搭八既都咁落力為藍澄灣..............反觀自己好似咩都冇做過真係好慚愧...............

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2