藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

旅行團同我地一齊等小巴!~ [複製鏈接]

[quote:ba42061b46="vivian"]1.  88F/88G小巴站搬去轉入去6座後面個停車處(從此不再見自由行)
2.  RC村巴站放係蛇仔路
      (只准有住戶證的上車 或者憑票上車 隔絕自由行及外人(將來office的人)不准坐

呢個斬腳趾避沙虫的辦法 目的係保護RC的市容及提昇RC級數 大家行多兩步點睇?[/quote]

當日有個熱血青年,就係抱著一個咁既心態同目標,先去參選業委代表 :cry:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:109c182749="dick&queenie"][quote:109c182749="vivian"]1.  88F/88G小巴站搬去轉入去6座後面個停車處(從此不再見自由行)
2.  RC村巴站放係蛇仔路
      (只准有住戶證的上車 或者憑票上車 隔絕自由行及外人(將來office的人)不准坐

呢個斬腳趾避沙虫的辦法 目的係保護RC的市容及提昇RC級數 大家行多兩步點睇?[/quote]

當日有個熱血青年,就係抱著一個咁既心態同目標,先去參選業委代表 :cry:[/quote]

支持住! 向你的目標努力呀!
(好似長今咁講: 我不會放棄! 任何人都不可教我放棄!)
Janice & Philip

[quote:fd3c9876a7="dick&queenie"]當日有個熱血青年,就係抱著一個咁既心態同目標,先去參選業委代表 :cry:[/quote]

革命尚未成功 同志仍需努力
共勉之!
原居民2004~2013

[quote:77e111d650="vivian"]1.  88F/88G小巴站搬去轉入去6座後面個停車處(從此不再見自由行)2.  RC村巴站放係蛇仔路

Agree :em11:
今日.琴日早上大約9:30時段都有數以百計自由人等車。何其壯觀 :em01:  :em01:
我想88F/88G小巴站搬番入去6座是唯一最快減少此等情況再次出現的最佳方法。
返來o羅~~ 返來o羅~~ :mrgreen:

頭先十一點幾係個小巴站度排隊等小巴去青衣城 站頭有架去葵芳既小巴上緊客 過左一陣架去青衣城既小巴黎到 停左係架去葵芳既小巴後面 咁排緊隊既人就好自然咁想行前去上車啦 突然間有十幾個自由行係側邊沖出黎 一擁而上! 原本排緊隊既人反而冇位上唔到啊 離晒譜!!!  :hit:
www.lightcreation.com.hk/lewis

[quote:fc3f2a2745="RangerX"]頭先十一點幾係個小巴站度排隊等小巴去青衣城 站頭有架去葵芳既小巴上緊客 過左一陣架去青衣城既小巴黎到 停左係架去葵芳既小巴後面 咁排緊隊既人就好自然咁想行前去上車啦 突然間有十幾個自由行係側邊沖出黎 一擁而上! 原本排緊隊既人反而冇位上唔到啊 離晒譜!!!  :hit:[/quote]

叫司機唔好開車 趕打尖班人落車

[quote:c9178eeca0="saga"][quote:c9178eeca0="RangerX"]頭先十一點幾係個小巴站度排隊等小巴去青衣城 站頭有架去葵芳既小巴上緊客 過左一陣架去青衣城既小巴黎到 停左係架去葵芳既小巴後面 咁排緊隊既人就好自然咁想行前去上車啦 突然間有十幾個自由行係側邊沖出黎 一擁而上! 原本排緊隊既人反而冇位上唔到啊 離晒譜!!!  :hit:[/quote]

叫司機唔好開車 趕打尖班人落車[/quote]

做司機既最緊要有客有錢賺 你估佢會唔會理咁多丫哪?  :em16:
www.lightcreation.com.hk/lewis

唔好怪司機 言語不通 無能為力
您看班自由行大多都不是廣東人
冇乜排隊守秩序的意識唔出奇
如果太過粗魯對待
又會話刻薄歧視自由行
班司機都好無奈!
原居民2004~2013

[quote:cc64dc7942="RangerX"][quote:cc64dc7942="saga"][quote:cc64dc7942="RangerX"]頭先十一點幾係個小巴站度排隊等小巴去青衣城 站頭有架去葵芳既小巴上緊客 過左一陣架去青衣城既小巴黎到 停左係架去葵芳既小巴後面 咁排緊隊既人就好自然咁想行前去上車啦 突然間有十幾個自由行係側邊沖出黎 一擁而上! 原本排緊隊既人反而冇位上唔到啊 離晒譜!!!  :hit:[/quote]

做司機既最緊要有客有錢賺 你估佢會唔會理咁多丫哪?  :em16:[/quote]For me I won't let this van go. Then I'll RC security to come immediately to settle this matter. It is obvious I'll getting late in both situation then it will be better all of us are getting late. :

[quote:71cf5e8354="RangerX"][quote:71cf5e8354="saga"][quote:71cf5e8354="RangerX"]頭先十一點幾係個小巴站度排隊等小巴去青衣城 站頭有架去葵芳既小巴上緊客 過左一陣架去青衣城既小巴黎到 停左係架去葵芳既小巴後面 咁排緊隊既人就好自然咁想行前去上車啦 突然間有十幾個自由行係側邊沖出黎 一擁而上! 原本排緊隊既人反而冇位上唔到啊 離晒譜!!!  :hit:[/quote]

做司機既最緊要有客有錢賺 你估佢會唔會理咁多丫哪?  :em16:[/quote]

agree!
對於司機黎講 多一事不如少一事 只要架車滿客就得.  :em05: