藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

旅行團同我地一齊等小巴!~ [複製鏈接]

哎~ 原來咁多人都遇過呢個問題 但係都真係冇計喎!
:? 佢地係旅行既人又係要座小巴出去玩既!
呀! 不過佢地又會唔 book 車出去既?!  奇怪喇~  :shock:
miffy :oh:

其實開專巴比佢地 酒店說不定有錢賺ga wor...
又時 同番班fd講屋企係咁..真係有o的"羅"

[quote:f4e0e905d6="Tomato"][quote:f4e0e905d6="米"]仲有呀.... 佢地唔排隊上車 企埋一面先 有車就即上去問路 跟住o岩既就座埋係位添喇..... 隊都唔使排!?  :? [/quote]

係lu.....我見個secure猛同佢地講排隊 佢地都唔聽.......

有次見到個自由行婆婆坐兩座位 一邊放左袋野...咁個後生仔想話坐低 猛叫個阿婆"唔該唔該" 唔該左好耐....講到架車都開 個阿婆都無意識拎起袋野 讓返個位出來........跟住後面個師奶忍唔住 叫阿婆拎開袋野 話人地要坐 阿婆先至好唔願意咁拎起袋野.......阿婆同行d伙伴都無出聲 淨係識得0向度食柑....... :hit:[/quote]

嗰果婆婆唔知係唔係紅梅婆婆呢? :zdevil:

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

唔係蕃茄黎呀! o個果係亞毛黎呀!   :
miffy :oh:

所以有專巴係一個最可行的解方法補貼一~穨矬控o可行的每<C月補貼十多二+元那些反對的你明日同早上同自由人甚至不久將來和黃寫字樓的人一起共用88f88g引起問題嗎?

絕對係啦~ 專巴最終目的係分開班自由人/rc住客 等我地坐車唔使比佢影響 他日有專巴之後~ 最好將個小巴站搬遠 d o添~ 唔想載一班二班自由人o係蛇仔路進入 rc~
見過鬼就唔怕黑啦~

1.  88F/88G小巴站搬去轉入去6座後面個停車處(從此不再見自由行)
2.  RC村巴站放係蛇仔路
      (只准有住戶證的上車 或者憑票上車 隔絕自由行及外人(將來office的人)不准坐

呢個斬腳趾避沙虫的辦法 目的係保護RC的市容及提昇RC級數 大家行多兩步點睇?
原居民2004~2013

贊成~
試想日後酒店一座開o左 迪士尼開埋 酒店入住率冇100都有 90% d 自由人佈滿成個 L5 小巴站.... 仲有商場~ D 旅行團成日o係o個度出入真係好討厭~
見過鬼就唔怕黑啦~

還有對面 office building 的朋友....
原居民2004~2013

[quote:ab708eb2fe="vivian"]1.  88F/88G小巴站搬去轉入去6座後面個停車處(從此不再見自由行)
2.  RC村巴站放係蛇仔路
      (只准有住戶證的上車 或者憑票上車 隔絕自由行及外人(將來office的人)不准坐

呢個斬腳趾避沙虫的辦法 目的係保護RC的市容及提昇RC級數 大家行多兩步點睇?[/quote]

1000% 贊同! 正想如比。
Janice & Philip