藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Maggie Johny
打印 上一主題 下一主題

TV 天線 [複製鏈接]

他們會做一個插位係個櫃入面,買左電視只係plug and play..

仲有 大家有沒有留置左上角有一個圓形孔。是否傳聞的鮮風口呡? 好似細了一此吧!

unknow位的而且確係燈制位,同示範單位一樣 :|

[quote:340b337591="diedsee"]unknow位的而且確你燈制位,同示範單位一樣 :|[/quote]

甘咪好煩,麼黑開燈?!

[quote:4cc14d557a="Maggie&Johny"][quote:4cc14d557a="wychan"]跟據ken影出來d相,呢度可能係tv位![/quote]

The unknown port should be the lighting switch for the "master room" in the other word once you enter the master room you have to close the door in order to switch on the light.

ps. 仲有你地估下陪電視既power cord夠唔夠長拉上天花再過門檻啦?買電視時真係度清楚啦.... (雖然電線可以駁長...)  恆昌可能係件傢俬頂部開窿 俾你走線 但相信呇a唔會細心到幫你度埋你電視機既電線長度lor.....[/quote]
你join 左個package咩?呇P我講收樓後會有師傅同我傾個櫃點做.到時話俾坁儒粢亶ΜKa既.

[quote:9d2d779248="Solskjaer"][quote:9d2d779248="Maggie&Johny"][quote:9d2d779248="wychan"]跟據ken影出來d相,呢度可能係tv位![/quote]

The unknown port should be the lighting switch for the "master room" in the other word once you enter the master room you have to close the door in order to switch on the light.

ps. 仲有你地估下陪電視既power cord夠唔夠長拉上天花再過門檻啦?買電視時真係度清楚啦.... (雖然電線可以駁長...)  恆昌可能係件傢俬頂部開窿 俾你走線 但相信呇a唔會細心到幫你度埋你電視機既電線長度lor.....[/quote]
你join 左個package咩?呇P我講收樓後會有師傅同我傾個櫃點做.到時話俾坁儒粢亶ΜKa既.[/quote]

未呀.... 不過個天線位係埋d咁既位置 可能都會join 等恆昌同我諗掂?
2座A - original \"M&J\"

大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸

[quote:a5743aa588="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]
原則上你可以問妢|唔會幫你做入牆線 不過我諗是要加錢的
不過如果做入牆錢的話 基本上你又要油過哂間屋 就算唔油過哂間房
都要油過哂間房 如果只係油入牆線果個位 就會有新舊色 所以都係難睇的....

其實我個人會覺得電掣燈掣tv掣位基本上可以話係一定要改過的..........
呢o的錢其實買樓就應該預算在內的了呢

[quote:cf527a9b81="hales"][quote:cf527a9b81="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]
不過如果做入牆錢的話 基本上你又要油過哂間屋 就算唔油過哂間房
都要油過哂間房 如果只係油入牆線果個位 就會有新舊色 所以都係難睇的....

其實我個人會覺得電掣燈掣tv掣位基本上可以話係一定要改過的..........
呢o的錢其實買樓就應該預算在內的了呢[/quote]

咁貴買樓仲要由頭執刑落尾,居屋,共屋都唔駛啦!!

[quote:9b71f8e5de="wychan"][quote:9b71f8e5de="hales"][quote:9b71f8e5de="wychan"]大家留意,如果extend條天線入櫃,天線按位都要從原本牆位出來,好肉酸[/quote]

呢o的錢其實買樓就應該預算在內的了呢[/quote]

咁貴買樓仲要由頭執刑落尾,居屋,共屋都唔駛啦!![/quote]
公屋居屋收樓時個地只係水泥地 水泥牆咋......
一樣都係要執呢.....

而且其實唔知大家知唔知道.......rc其實係平過買居屋咖......

其實之前所有關於 rc o既壞報導 都影響唔到我 不過呢個 tv socket 就真係令我有 d 心傷 冇腦到爆~
見過鬼就唔怕黑啦~