藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: daniel_Q
打印 上一主題 下一主題

關於寫信給議員跟進嘈音問題 [複製鏈接]

[quote:60a767f4e6="wicyh"]無結論..........[/quote]

可以打去問o下呇a個結論~
呢樣o野交比我啦~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:22e2457b1b="dracula"][quote:22e2457b1b="wicyh"]無結論..........[/quote]

可以打去問o下呇a個結論~
呢樣o野交比我啦~[/quote]

唔該哂  :em11:  :em11:  :em11:

以下是我準備的內容:
敬啟者:
本人是藍澄灣的準業主,因一時不小心,被地產代理欺騙及長和美觀的售樓書吸引
在未經詳細考慮下,講買了藍澄灣。之後才知該地方有存在嘈音危機。
但現在投訴無門,又未見發展商到目前為止,未公開解釋及作出任何補救。
向來得知李議員,公正嚴名,為民請名。
請就以上事件為一班初為業主的年青人,討回公道。
特此函達......
希洽                 為荷
此致
敬愛的李議員......................全文完..........
大家點睇
wicyh....唔好只話我識講"聲"
我認真架

[quote:db95ea1d1e="dick&queenie"]以下是我準備的內容:
敬啟者:
本人是藍澄灣的準業主,因一時不小心,被地產代理欺騙及長和美觀的售樓書吸引
在未經詳細考慮下,講買了藍澄灣。之後才知該地方有存在嘈音危機。
但現在投訴無門,又未見發展商到目前為止,未公開解釋及作出任何補救。
向來得知李議員,公正嚴名,為民請名。
請就以上事件為一班初為業主的年青人,討回公道。
特此函達......
希洽                 為荷
此致
敬愛的李議員......................全文完..........
大家點睇[/quote]

有d擦鞋.........

各有各寫啦
我係隱形人  :em19:

[quote:184b347a7c="Agnes&Henry"]wicyh呢個得唔得呀...
http://www.districtcouncils.gov.hk/kc/chinese/welcome.htm[/quote]

呢個web site 幾有用  :em11:  :em11:  :em11:

喂,要人做野,梗係要比些少甜頭人啦。
請様先叫做....高
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:3fe7242a1a="dick&queenie"]喂,要人做野,梗係要比些少甜頭人啦。
請様先叫做....高[/quote]

咁好啦!  :em11:  :em11:  :em11:

寫埋俾葵青區議會主席周奕希
我係隱形人  :em19:

[quote:642449e0c1="wicyh"]無結論..........[/quote]

我都想做d野...
但我覺得時機可能未到...

1.  太多唔清楚既地方...  依家嘈可能將一d未被發現既問題被轉移視線...
2.  我地人數少...  就算有100人我地都只不過係占<7%
3.  未知我地既責任...  我就唔多清楚我有咩責任要自己上身
4.  ...

我贊成要令到政府或d想出位既議員知道我地既存在...最重要令呇a有個方法zM到我地...