藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: IWAT
打印 上一主題 下一主題

間酒店會唔會變左做月租apartment... [複製鏈接]

唔知呀 我覺得除非你係好新潮啦......如果唔係.....你真係想煎隻蛋都唔得囉....朋友親戚去你屋企.....你想招乎下呇a都好難.......

而家係越來越少巧手煮婦者...但係無飯煮婦....我真係唔信有幾個小朋友都日日落街食喎.....

同埋我唔信酒店唔收按金.....呇a唔係cash者.....都要碌卡嫁麻...最多咪唔過數..但係有乜冬瓜豆腐...住客一樣要賠.....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:ea2a06398c="Agnes&Henry"]唔係嫁...呇a始終係無房同廳...又無明火煮食.....target market完全唔同....咁如果你一家三口 你會租邊度?[/quote]

可能有房同廳...  同用電爐煮食...  

咁租法...一個月計..同供樓相差遠唔遠 ?  :?

其實真係唔駛擔心..... service apartment 係咁搶手....就應該間間爆啦..我屋企隔離少少都有一個汀蘭居..都係180度全海景嫁..但係我地呢區的租盤(由汀九至深井)都無俾宎v響到....所以我好肯定target 唔同囉....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

冇錯
target唔同
唔好擔心
大家笑啦 :mrgreen:

我只怕service apartment住d同一般住宅既人係差不多....   咁到時我地就唔係住係五星級酒店旁 而個會所既開資同收益相對下會加重我地既責任...

酒店住香港人相對收費會低d...  一屋住幾人又低d...  月租再低d...  咁分分鐘我地要貼比呇a...  再加上如果租得唔好...  和黃可能會用所吸引d租客... 增加一d我地冇需要既service或設施...  或不停用我地(例如:話d野舊要換其實妢Q換d野吸引多d租客)既名義去做裝修...  進一步增加會所開資...  最後樣樣野表面係為我地好...  其實我地最後係貼錢比和黃做生意...

:shock:

應該類似海澄軒之模式
我係隱形人  :em19:

[quote:f5818322d8="IWAT"]我只怕service apartment住d同一般住宅既人係差不多....   咁到時我地就唔係住係五星級酒店旁 而個會所既開資同收益相對下會加重我地既責任...

酒店住香港人相對收費會低d...  一屋住幾人又低d...  月租再低d...  咁分分鐘我地要貼比呇a...  再加上如果租得唔好...  和黃可能會用所吸引d租客... 增加一d我地冇需要既service或設施...  或不停用我地(例如:話d野舊要換其實妢Q換d野吸引多d租客)既名義去做裝修...  進一步增加會所開資...  最後樣樣野表面係為我地好...  其實我地最後係貼錢比和黃做生意...

:shock:[/quote]

所以呢 ... 一定要有業團 仲要有多過 50% 業權 (未必有可能喇 >.<)

唔知係發展商亂來既時間 我地如果又無過 50% 業權
可唔可以同酒店劃清界線 ...

為免貼得吨茼h ...
盡量用者自負
咁妠N無咩機會要我地貼比夆等芛N

坉n搞新野丫嘛 ... 用既人俾錢囉  :mrgreen:

但始終係....有過 50% 業權好d  

同埋 ... 會所業權多既人要俾既費用應該比業權少既人俾得多先係 !