藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: H and H
打印 上一主題 下一主題

驗樓 [複製鏈接]

我諗我都係會自己驗,到時應該會zM幾個親戚朋友幫手  :em03:

[quote:f65da6562c="saga"][quote:f65da6562c="H&H"]應該冇事後跟進只係比個好detailreport 比你然後我自己同發展商跟進架
不過?E280995D#會驗屍咁驗lor[/quote]

我都聽過有d咁服務

我或者只會叫老豆個朋友幫手驗 坉虒阰莍r

再唔係叫  hales 幫我手驗  :mrgreen:[/quote]
搵專家都係千幾二千蚊......

都好丫~都幫你驗收你8拆又點話....不過驗衰左我唔付責咖~~......... :em12:

其實搵d裝修佬驗係咪都得o既呢

裝修佬只係驗到肉眼睇到既野....
驗樓師可以驗到潛在既野例如入牆水渠果o的裝修佬就驗唔到了

[quote:a80cb1b6c9="hales"]裝修佬只係驗到肉眼睇到既野....
驗樓師可以驗到潛在既野例如入牆水渠果o的裝修佬就驗唔到了[/quote]
咁有冇熟人做驗樓師如果一大班人做.....打個八折得唔得??  :roll:

[quote:d260c2264c="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:d260c2264c="hales"]裝修佬只係驗到肉眼睇到既野....
驗樓師可以驗到潛在既野例如入牆水渠果o的裝修佬就驗唔到了[/quote]
咁有冇熟人做驗樓師如果一大班人做.....打個八折得唔得??  :roll:[/quote]

有成幾十人做wor 起碼都要半價啦 :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

我老公都話一定會找一些professional 既人去check 有問題可以找發展商整返好 所以我覺得千多元係值得既 因為層樓可能係一世架麻. 自己驗可能真的有些肉眼我們看不到的.
藍澄藍澄我愛你

[quote:50403a1e35="Crystal"]我老公都話一定會找一些professional 既人去check 有問題可以找發展商整返好 所以我覺得千多元係值得既 因為層樓可能係一世架麻. 自己驗可能真的有些肉眼我們看不到的.[/quote]
冇錯... :

係呀 我個FRIEND都話博唔過WOR尤其是係CK D 樓喎 :em05:  妐頇M灣....唉! :em05: 有D我地未必識check wor anyway 又係要錢 :em01:  :em01:

check樓既公司都有唔同既級數.....
有一o的就真係幫你check 但係呇acheck唔到出黎既野係唔會付責的
有一o的係如果呇acheck唔到問題出黎 到時有乜事 呇a會付責的..
咁當然係會貴好多...