藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Maggie Johny
打印 上一主題 下一主題

TV 天線 [複製鏈接]

Re: TV 天線

[quote:1650eef857="wicyh"][quote:1650eef857="Maggie&Johny"]今日打個藍澄灣熱線....問呇傖N電掣位圖 同電視天線既位置.....

原來個天線位(以A座為例)o係係天間房中間既牆 向主人房o個面既牆身 高位。
即係如果用$888. 條天線會跨過門頂...... :em07:

我都係今日先知.......  :em18:

有幾會要去多次華人行睇多次.......個小姐話示範單位有show到..... :?:

p.s. 仲有電掣圖 呇a話已經gathering緊業主既資料 有個同事尊跟呢個request.... 所以如果可以 大家不況打上去個hotline  :em10: 加速呇a攪掂?...[/quote]

我今日打個熱線 呇a居然話無電掣位圖呢樣野 我話無理由架喎 跟住夆搦嵾控齯?然後話要遲d至有 大約12月倒喎 叫我留電話......... :em05:[/quote]

宜家d人都唔知點做野ga 咁係咪要留電話先至有ga...

[quote:9340a9969f="Simon&Michelle"]真係有的過份喎..... 邊有人既tv 位會係高位架.... ? 有無攪錯.....  :evil:  :evil:  :evil:[/quote]

我覺得連做傢俬既恒昌都唔知就離譜d lor..... 當呇a恍然大悟之後就答話到時呇a自會攪掂喎.......我覺得咁樣對買左呇a既package既業主好冇保障o者..... :em06:  :em06:

不過 對於一d唔諗住起牆或間房櫃既人(例如我)仲慘 唔通叫我將個電視瞻悛? :em01:  :em01:

[thread to 談天說地 - 電視投影機]
2座A - original \"M&J\"

[quote:c847541bf1="Maggie&Johny"][quote:c847541bf1="Simon&Michelle"]真係有的過份喎..... 邊有人既tv 位會係高位架.... ? 有無攪錯.....  :evil:  :evil:  :evil:[/quote]

我覺得連做傢俬既恒昌都唔知就離譜d lor..... 當呇a恍然大悟之後就答話到時呇a自會攪掂喎.......我覺得咁樣對買左呇a既package既業主好冇保障o者..... :em06:  :em06:

不過 對於一d唔諗住起牆或間房櫃既人(例如我)仲慘 唔通叫我將個電視瞻悛? :em01:  :em01:

[thread to 談天說地 - 電視投影機][/quote]

恒昌點會知呀 又唔係夆_
駁條線落黎囉
我係隱形人  :em19:

咁好核突jet 條線係度吊吊fing...

[quote:b8a6474b96="wicyh"][quote:b8a6474b96="Maggie&Johny"][quote:b8a6474b96="Simon&Michelle"]真係有的過份喎..... 邊有人既tv 位會係高位架.... ? 有無攪錯.....  :evil:  :evil:  :evil:[/quote]

[thread to 談天說地 - 電視投影機][/quote]

恒昌點會知呀 又唔係夆_
駁條線落黎囉[/quote]

但成個示範單位連傢俬套應ㄔX左仲係華人行度show埋出黎...... 岈I都唔可以咁不負責任lor..... 話晒砌傢俬都要預下點走線啦.....

呇a(恆昌)最初話d電線連天線會係電視轉盤度向下走 再走到窗台附近既牆身喎......會唔會差得遠左d啦?
2座A - original \"M&J\"

Re: TV 天線

[quote:afda81c1ea="Maggie&Johny"][quote:afda81c1ea="Maggie&Johny"][quote:afda81c1ea="wychan"][quote:afda81c1ea="Maggie&Johny"]今日打個藍澄灣熱線....問呇傖N電掣位圖 同電視天線既位置.....

原來個天線位(以A座為例)o係係天間房中間既牆 向主人房o個面既牆身 高位。
即係如果用$888. 條天線會跨過門頂...... :em07:

我都係今日先知.......  :em18:

有幾會要去多次華人行睇多次.......個小姐話示範單位有show到..... :?:

p.s. 仲有電掣圖 呇a話已經gathering緊業主既資料 有個同事尊跟呢個request.... 所以如果可以 大家不況打上去個hotline  :em10: 加速呇a攪掂?...[/quote]

話個電話聽0下。等我們給些群眾壓力他。[/quote]

21267700[/quote]

終於忍唔住 下晝再去華人行.....
有幾樣野同地產商再reconfirm左.....

1. 天線位真係係高位(連 tv power socket位)....係主人房同細房既牆.... 原來恆昌個兩個姐姐都唔知 都係今日下晝由個發展商同呇a講 叫呇a將條天線兜過門欖上面.....再由櫃中間落電視位.....

2. 鮮風糟係冇開關 24小時不停為你播放.....

3. 木地版係打斜鋪 發展商都係後其先知....[/quote]

點解會咁白痴安響咁高既位咖? :em05:
其實樓書上好似有寫話個TV插是在容廳咖喎?
搞到有少少想拉隊去同呇a三口六面傾....=.=

大煲 :?: 原來細房冇天線位喎?? 有冇人知道0也嘢一回事呀? :em02:

同埋細房有冇電話同寬頻0家

仲有.. 如果主人房想裝電視又點算?

喟... 連居屋都所有房都有0西所有天線,電話同寬頻位啦! 百幾萬樓0也都冇?! 有點被騙0既感覺 :em01:

[quote:f617a093dd="wychan"]大煲 :?: 原來細房冇天線位喎?? 有冇人知道0也嘢一回事呀? :em02:

同埋細房有冇電話同寬頻0家[/quote]
細房係冇電線位冇錯....
樓書上係寫只有客廳會有 不過細房都會有電話插 有電話插就會有寬頻

[quote:e67876d1ba="hales"][quote:e67876d1ba="wychan"]大煲 :?: 原來細房冇天線位喎?? 有冇人知道0也嘢一回事呀? :em02:

樓書上係寫只有客廳會有 不過細房都會有電話插 有電話插就會有寬頻[/quote]

如果樓書上係寫只有客廳會有,但是現在是在主人房內。又屈我們888或傢俬套嬪齔f出廳。0甘點計先? 一起丙?:em13:  :em13:  :em13:

貨不對版,可唔可以唔收樓回水?

[quote:7f31dc8a7f="wychan"][quote:7f31dc8a7f="hales"][quote:7f31dc8a7f="wychan"]大煲 :?: 原來細房冇天線位喎?? 有冇人知道0也嘢一回事呀? :em02:

樓書上係寫只有客廳會有 不過細房都會有電話插 有電話插就會有寬頻[/quote]

如果樓書上係寫只有客廳會有,但是現在是在主人房內。又屈我們888或傢俬套嬪齔f出廳。0甘點計先? 一起丙?:em13:  :em13:  :em13:

貨不對版,可唔可以唔收樓回水?[/quote]
難少少 因為個單位其實係叫做"一房設計" 只係 "建議你間多一個房叫主人房.."