藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4033|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

好靚o既Bora Bora島 [複製鏈接]

上次睇明珠台有個節目”50 Places You Must Go Before You Die”(唔係好記得個名) 法屬Bora Bora島好似係榜上有名o架 有機會去就好啦 :em04:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一個字 - :em11:  :em11:  :em11:

攪到我心思思好想去旅行 :em04:

好靚呀 bora bora係邊架? 唔知貴唔貴ne
我打算9月去旅行有冇好地方介紹?

[quote:5760d6b9c2="Billy&Christy"]好靚呀 bora bora係邊架? 唔知貴唔貴ne
我打算9月去旅行有冇好地方介紹?[/quote]

Check it out the map and you'll see where Bora Bora island is. 8)

http://www.bluenui.com/Ang/bluenuigeographiesociete-ang.htm

[quote:6d94fec6a1="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6d94fec6a1="Billy&Christy"]好靚呀 bora bora係邊架? 唔知貴唔貴ne

Check it out the map and you'll see where Bora Bora island is. 8)

http://www.bluenui.com/Ang/bluenuigeographiesociete-ang.htm[/quote]
睇睇o黎個website都得o架

http://www.boraboraisland.com/index.html

我check過啦 Bora Bora島應該係o係地圖上面,近住非洲o既西部(Gulf of Guinea),有個地方叫EQ Guinea,就係o係個度附近啦

真係好正呀!
去 honeymoon 都得喎!     :em21:
heehee......         ops:

[quote:a539f71066="Billy&Christy"]好靚呀 bora bora係邊架? 唔知貴唔貴ne

你千萬不要中秋節期間去韓國,因為他們視為大豐收的節氣,好似我個農曆新年噤,大好店舖都會關門休息,就連濟洲的海女也休息,只有看風景吧 :em01:

去南非呀,宜家去真係好抵,平靚正,又好玩!如果你十月才去話,你重可以看到一種紫色的花樹,周圍也可以見到,導遊還會帶你去一條斜路,可以影到兩旁全是紫色花的壯觀花景,好靚 :wink:

我上年就係撞正中秋節去左漢城玩結果有兩日好多舖頭都閂哂門攪到我玩少好多野.

我有朋友幾年前去南非Honey Moon聽佢講果度D治安麻麻留係酒店的時間仲多過出去玩

[quote:787a3dfd32="bunnud"]我有朋友幾年前去南非Honey Moon聽佢講果度D治安麻麻留係酒店的時間仲多過出去玩[/quote]

都唔係呀!只不過你住迷城嗰兩日會留你係酒店玩咋喎,噤貴同噤靚o既酒店唔比留抵玩,你又會講唔抵 :idea:  不過如果你唔鍾意嗰個feel o既嘢,同啱唔鍾意游水、Sauna、打機、玩老虎機,同周圍逛,都可能幾悶,但我同我個朋友就覺得唔夠時間喇 :em12:

至於治安就真係好差,你上車落車都有不少黑人保安保護你,所有店舖都好似鐵籠,所以不宜自由行