藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3926|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

青衣城別府日本料理唔俾面我地藍澄灣居民 [複製鏈接]

只要係青衣盈翠半島 灝景灣 曉峰園嘅居民 食完出示住戶証可以有九折 但藍澄灣不在名單上 連對面深井晉皇居都有 即係暗示我地藍澄灣...同叫我們不要去試啦 而且今天服務差 又貴又唔好食 你話係咪要Boycott.  :em20:

青衣城二樓212號舖
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解我地無住戶証 :em01:

hope we have discount very soon la.

我去過呢間野啦.~ 重有d 唔開心的事發生過. 我呢世都唔會再去任何一間別府食野.

話説有一日試下食佢地的拉面. 但那一天是假期. 要排隊. 於是我們便等.
點知我地見重有10幾20個位都未到. 咁咪四周行下law.
返黎之後 發現個number 過左喎. 咁個小姐就話要我地再重新排過.

咁都唔係一個問題. 咁我地見d number 去得咁快 重新排過都係好快架姐....
咁咪再排law.
點知. 突然有兩個中年男女走過去問個小姐. 發現又係number 過左. 個女士就有小小惡咁話個知客小姐.
個小姐即時話.: 唔緊要 下一張枱到你. 無問題.

當時我剛剛在那裡 看到整個過程. 於是即時發火.

為何我過左number 就要重新排過. 佢地過左number 新可以唔使排過?
個知客小姐即時話: OK  OK . 你唔使再排 我下一張比你.

當時我無覺得好開心. 因為我覺得呢間咁野好有問題. ( 同和黃的行為十分相似 欺善怕惡! )
我便說: 不須要了. 我以後都唔會再黎食野. ( 走左 )

個晚我又係一樣呀. 我地明明到先 門口個人正講電話 我問斑Waiter 他們叫我等 點知俾人坐先2次 一定要我投訴 先記得我係門口等抬. 全斑人冇一個有心服務 落完Order 又Repeat多次 都會幾次送錯.  Menu又冇定食揀.

咁你有無寫 " 意見書 " 醒下佢地呀!

[quote:b3369f82fd="FD"]咁你有無寫 " 意見書 " 醒下佢地呀![/quote]

你有無寫意見書俾和黃呀 這個問題問得好呀.    寫投訴信俾這斑人 他們會改進嗎?  我就認為他們的管理唔關我事 把意見書寫來這裹 反而給我出了氣.  

[quote:14dbd1b45e="Rambler Villager"][quote:14dbd1b45e="FD"]咁你有無寫 " 意見書 " 醒下佢地呀![/quote]

你有無寫意見書俾和黃呀 這個問題問得好呀.    寫投訴信俾這斑人 他們會改進嗎?  我就認為他們的管理唔關我事 把意見書寫來這裹 反而給我出了氣.  [/quote]

因為我無去過青衣城果間食過野,今晚就去過銅鑼灣果間,佢地每張O帠ㄕ野鷛N見書比客人填寫意見,我就比左分喇,順手填埋點解青衣城間分店無比藍澄灣住客discount...  不過,銅鑼灣果間都幾好食架。 :mrgreen:

其實都唔駛走去青衣城食.................行去美景有一間食日本拉麵.........一間食西餐都幾好食..................價錢又抵..................食完野行返RC........又可以當運動...................................

2間餐廳都近住超級市場附近..............係2間有落地玻璃既細鋪黎架.............

[quote:1065cb36f4="Teresa&Fai"]其實都唔駛走去青衣城食.................行去美景有一間食日本拉麵.........一間食西餐都幾好食..................價錢又抵..................食完野行返RC........又可以當運動...................................

2間餐廳都近住超級市場附近..............係2間有落地玻璃既細鋪黎架.............[/quote]

間日本拉麵我未食過 但係間cafe就成日去 真係好味~~~ :em04: