藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: POLING
打印 上一主題 下一主題

請問藍澄灣是否有好多人 入了伙 ?? [複製鏈接]

有時間可以去RC親身感受下﹐嘈定唔嘈大家定義都未必一樣
最緊要係你自己o既感覺嘛

(其實美景行去RC都唔算好遠啦)
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

但由RC <---> 美景都好唔方便
大家知唔知遲些會有行人路?

[quote:a05add7aa7="女"]但由RC <---> 美景都好唔方便
大家知唔知遲些會有行人路?[/quote]

係呀 有次搭42A唔記得噤鐘 係美景落
過唔番對面青x樓
侷住係油站對外迴旋處橫過
然後沿馬路邊行至RC入口
碰岩有架長貨櫃車行過
險象環生   :em03:
好驚 以後都咪攪!!
原居民2004~2013

[quote:fa8cc5aef8="vivian"][quote:fa8cc5aef8="女"]但由RC <---> 美景都好唔方便

係呀 有次搭42A唔記得噤鐘 係美景落
過唔番對面青x樓
侷住係油站對外迴旋處橫過
然後沿馬路邊行至RC入口
碰岩有架長貨櫃車行過
險象環生   :em03:
好驚 以後都咪攪!![/quote]

美景有subway過對面 不過有排行
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

[quote:a0ae2183c6="女"]但由RC <---> 美景都好唔方便

從前長青是有行人路過美景 十多年前因交通安排和安全理由而取消路面行人路及加建 subway 供人使用 不知道會否從開???

死la RC好似乎好多缺點 交通..環境..無野買
仲有好多未發現到的問題....點算???
<有無人現在住緊RC 可不可講下些優點....希望有小小優點

優點1) 有一班 helpful ge 鄰居
優點2) my dream house
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:f631d93c9a="SEVEN"]死la RC好似乎好多缺點 交通..環境..無野買
仲有好多未發現到的問題....點算???
<有無人現在住緊RC 可不可講下些優點....希望有小小優點[/quote]

其實睇下你慣唔慣
我之前係到住都極度痛苦
早起身
等車返工
路途遠
交通不便
附近冇野買
(因我之前住灣仔, 係中環返工......好方便)
放工返到屋企仲有好多家務要做
之前諗過搬返去同屋企人住
但而家住左個幾月, 感覺冇以前咁強烈
而家一到放工時間, 就好想返屋企....... :mrgreen:

優點:

呢度旺中帶靜
靜中帶旺
最開心係識到一班好NICE0既RC友.....
其實仲有好多優點架,你快D搬入黎自己感受下啦.... :em12:

我月中會搬入黎住 請問驗樓要注意什麼事項 ??
同時點樣拜四個角 ???不過仲係好擔心交通不便 我係好中環返工
附近冇野買 <好似話會所要比月費 晤係用者自付?? 其他屋苑不會月費>
:wink: