藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Simon Michelle
打印 上一主題 下一主題

園景 [複製鏈接]

[quote:35137d0bf4="hales"]哈~~我以為估中左....原來係...錯錯錯~~
嘿嘿~~你兩個兜左個圈估欣廷軒......
實質愉翠苑先岩.......嘿嘿嘿~[/quote]

我以為你話邊度係帝堡城.......... :em18:  :em18:  :em18:
我係隱形人  :em19:

[quote:bf3d7a87fa="LJJ"]有成三座都冇人住 俾緊座我就好lar...[/quote]
但係如果要自己清潔返既話仲住唔住? :em12:

d 樓丟空哂都唔知想點
我係隱形人  :em19:

[quote:4a240cdba7="hales"][quote:4a240cdba7="LJJ"]有成三座都冇人住 俾緊座我就好lar...[/quote]
但係如果要自己清潔返既話仲住唔住? :em12:[/quote]

到時我會賣緊d...租緊d出去咁lor~~~我今日買o左六合彩呀 一注獨得好似有成6000萬 唔知夠唔夠買呢 :  :  :

:arrow: 發完夢未????

阿孫局長本來係想租的
不過居民聯信去阻止坒?..因為成個屋苑半租半賣係極度唔公平...
在管理上出面好大既問題 其實果o的可租可買既公屋都有好多問題發生
例如好多時需要業主會議去表決一些問題時 如果當利益上對房處不利的話
因為業主一人一票 房處係大業主呇釵n多票 所以最後都係由房處決定哂o的野.....

[quote="saga"][quote="wicyh"][quote:d273f4091f="hales"]話實我又唔係好怕冇陽光入屋.....
因為我而家住緊果度 樓同樓之間都係好近...
我而家個窗望出去 同對面屋都係20米內
斜望出去 都係有4座樓完全擋哂 樓同樓之間最多只有一個遠處車位咁闊
既地方望到遠境 不過一樣有陽光入屋......
程度上足夠引致我個魚缸生絲藻.....[/quote]

嘩!!!
你個園景好暗呀!!!
暗到要家家户户開晒燈  
8)  8)  8) just kidding

哈~
其實我今日返屋企果時又行過黎睇睇 4~5點果時其實去到10樓都仲有陽光入到屋
其實又要諗深一層 除非個盤係極開楊既盤 否則如果住到好低層的話
跟本係好多好多樓都係不見天日的....所以rc來講我都係想要多o的日照時間多過
靚靚園景....高o的點都係好o的...哈~

以我每日所見
向內園景應該由朝早9點左右晒到正午.
然後轉去晒另一面.

應該唔怕無太陽晒
反而下午時段(4-6) 由於住宅本身嘅影子打落酒店pat pat牆身 令到內園較暗.

[quote:1337ad0418="kitty&Raymond"]以我每日所見
向內園景應該由朝早9點左右晒到正午.
然後轉去晒另一面.

應該唔怕無太陽晒
反而下午時段(4-6) 由於住宅本身嘅影子打落酒店pat pat牆身 令到內園較暗.[/quote]

『每日所見』?你係裡面做?

返工放工經過