藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1619|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

又係冷氣 [複製鏈接]

我係h 單位的 今日搵豐澤及和黃黎check冷氣 結果係廢up左成個幾兩個鐘 得個吉 ! 真係唔知我0岩定係佢錯.

豐澤及和黃d人話只要室溫係去倒24' + - 1 度就係冇問題 達到佢地的標準 你部機就冇得整.但咁的溫度夠凍嗎? 合理嗎? 為什麼要跟隨不合埋的標準?

部機係開到盡17'廰先去到23'度左右 有少少涼(唔係凍)的感覺 離部機遠少少都冇feel.
一部冷氣機只可以做到室溫20幾度 唔可以再調教低d令室溫再降  咁呢部冷氣機是什麼? 世上真係有咁神奇 咁廢的冷氣? 只可以做到20幾度喎 !! 咁神奇的東西你我家中都有呢 勁嗎?
佢聲稱廰部機有2匹(638'單位)但只可以做到咁既溫度 咁我只可以話佢係一部好機囉!!
其實有冇人check過toshiba 部機真係有2匹 或 部機真係只可以令室溫去到20幾度咁弱呢? 定係因為其他問題呢?

開到盡17'都係得咁既溫度 咁第日熱果時真係唔知點算?!
你屋企部機係開到盡 溫室有多少呢?
tks !
:D :D :D

Re: 又係冷氣

[quote:1e751e3552="daniel_Q"]我係h 單位的 今日搵豐澤及和黃黎check冷氣 結果係廢up左成個幾兩個鐘 得個吉 ! 真係唔知我0岩定係佢錯.

豐澤及和黃d人話只要室溫係去倒24' + - 1 度就係冇問題 達到佢地的標準 你部機就冇得整.但咁的溫度夠凍嗎? 合理嗎? 為什麼要跟隨不合埋的標準?

部機係開到盡17'廰先去到23'度左右 有少少涼(唔係凍)的感覺 離部機遠少少都冇feel.
一部冷氣機只可以做到室溫20幾度 唔可以再調教低d令室溫再降  咁呢部冷氣機是什麼? 世上真係有咁神奇 咁廢的冷氣? 只可以做到20幾度喎 !! 咁神奇的東西你我家中都有呢 勁嗎?
佢聲稱廰部機有2匹(638'單位)但只可以做到咁既溫度 咁我只可以話佢係一部好機囉!!
其實有冇人check過toshiba 部機真係有2匹 或 部機真係只可以令室溫去到20幾度咁弱呢? 定係因為其他問題呢?

開到盡17'都係得咁既溫度 咁第日熱果時真係唔知點算?!
你屋企部機係開到盡 溫室有多少呢?
tks ![/quote]

我之前都報過 fault. 師父上嚟 將個 temp. meter 貼住部冷氣機度就有 12-13 度. 企係個廳中間 feel 唔到開咗 a/c. 師父話係咁 無得整.
大家有無計... :em06:

哈 睇嚟成個 rc 最涼就係執漏中心o既 a/c 喇.

test風速同出風溫度 如果正常.  佢地冇計 我地都冇辦法...  最多叫佢加雪種 洗冷氣...  不過個結果都係差唔多...