藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5908|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

風花說月 [複製鏈接]

[quote:eafed7e26b="unicorn"]不過算啦
mgmt office bin肯做野 益 我地呀
仲有好多人 上黎講自由人 同我地 爭 小巴 壓低樓價

但我從來冇見人上黎 discuss  club house 巴  <- 唔知點解 bor
呢條thread 好快就浸 to the bottom[/quote]
這裡就是這樣 只談風花説月 這是歷史問題有興趣討論的人已走晒or不再留言了!!

[quote:8870852159="Royhk"][quote:8870852159="unicorn"]不過算啦
mgmt office bin肯做野 益 我地呀
仲有好多人 上黎講自由人 同我地 爭 小巴 壓低樓價

但我從來冇見人上黎 discuss  club house 巴  <- 唔知點解 bor
呢條thread 好快就浸 to the bottom[/quote]
這裡就是這樣 只談風花説月 這是歷史問題有興趣討論的人已走晒or不再留言了!![/quote]

以前有人在這裡討論過幾次,但最後都是漫罵終結。而且有些人,只是堅持己見,不合心意就罵,枉說是討論!
再者,村巴問題不是這論壇的管理員或會員能下決定,這裡可讓居民知道有冇其他人跟自己一樣想法或對反意見,要明白決定權/執行是在業委會和管業處,但在業委會與管業處的每月會議裡,參加的居民少之又少,1500戶裡只得10戶8戶參加會議,居民真的關心嗎?大部份人只愛吃free lunch而已!

我冇責怪不參加會議居民的意思,只是蛇無頭而不行,總要有人fing旗仔,咁喇!搵代表跟進業委會和管業處的進度,和每次會議後立刻匯報情況,好讓這裡的人繼續討論,好嗎?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:50d6b8304e="Royhk"]就係咁0羅 ! understand why no people discuss here?

要討論,要比意見就只好在業委會與管業處的每月會議裡!!

OR YOU MAY CLICK HERE FOR MORE INFORMATIONS ABOUT RC

http://www.phpbbserver.com/rchk/viewforum.php?f=7&sid=db4f9c63e840b99a5fd8e02308aeb1b9&mforum=rchk[/quote]

你都幾關心呢個問題,你可否做fing旗仔o個個人呢?

至於你quote的0個條link,你想表示甚麼?

我都唔明. 每次討論權益問題. 總係會同另一個 xx 網站連在一起.
我又唔明. 每次討論權益問題. 又總係有一些人咸魚返生....

如果呢班咸魚返生既人可以好似草人話齋 可以fing旗仔做蛇頭. 我會好支持.
但一尾响度扇風點火不切實際無意義齋talk  我就唔係咁欣賞.

如果有人都打算繼續一尾响度扇風點火不切實際無意義齋talk 好歡迎去另一個網討論.

都唔係呢度既style. 道不同不想為謀.
===

[quote:2cbb6bd15a="Jess&Burns"]我都唔明. 每次討論權益問題. 總係會同另一個 xx 網站連在一起.
我又唔明. 每次討論權益問題. 又總係有一些人咸魚返生....

如果呢班咸魚返生既人可以好似草人話齋 可以fing旗仔做蛇頭. 我會好支持.
但一尾响度扇風點火不切實際無意義齋talk  我就唔係咁欣賞.

如果有人都打算繼續一尾响度扇風點火不切實際無意義齋talk 好歡迎去另一個網討論.

都唔係呢度既style. 道不同不想為謀.[/quote]

:em11:  :em11:  :em11:

既然覺得某人個網可以幫到手 點解仲要上來呢個佢睇唔起ge風花雪月網?
唔明....唔明.....

講返正題 我覺得6、7點放工時間 小巴班次疏得好可憐...

因為你離提. 所以要delete 你份野. 另外停權

[quote:8e5355715d="G-NET"]你刪除我的文章,最好不過啦。

[/quote]

無聊
===

[quote:90c5cfecfa="Jess&Burns"]我都唔明. 每次討論權益問題. 總係會同另一個 xx 網站連在一起.

但一尾度扇風點火不切實際無意義齋talk  我就唔係咁欣賞.

如果有人都打算繼續一尾度扇風點火不切實際無意義齋talk 好歡迎去另一個網討論.

都唔係呢度既style. 道不同不想為謀.[/quote]

我quote 另一個網站等大家知道多0的rc資料有什麼問題? 又唔係商業網站又無買廣告 你到另一個網站我又無得益 我都唔明有0的什麼問題?
fing旗仔做蛇頭係要rc居民投票的業委會會員做的如果唔係就唔使選代表啦! 有個別complain會自己別有渠道我已complain 了不知多少!!!
你有你style我有我意見唔洗同聲氣先可以發言
小巴問題都唔知幾時解決

[quote:df59e4c84a="Royhk"]我quote 另一個網站等大家知道多0的rc資料有什麼問題? 又唔係商業網站又無買廣告 你到另一個網站我又無得益 我都唔明有0的什麼問題?[/quote]
你唔知有乜問題?我話你知.....冇問題!

[quote:df59e4c84a="Royhk"]fing旗仔做蛇頭係要rc居民投票的業委會會員做的[/quote]
你好有道理,我buy,我會同你一樣,蹺埋雙手!

[quote:df59e4c84a="Royhk"]如果唔係就唔使選代表啦![/quote]
如果你承認業委會會員能代表你的,請支持業委會的工作(精神及行動上)。

[quote:df59e4c84a="Royhk"]有個別complain會自己別有渠道我已complain 了不知多少!!![/quote]
Complain可以to管業處,Proposal/idea可以to業委會。你可以share 0下以前complain過d乜嗎?

[quote:df59e4c84a="Royhk"]你有你style我有我意見唔洗同聲氣先可以發言[/quote]
呢度一直都係咁,咁你是否很喜歡這裡?

[quote:df59e4c84a="Royhk"]小巴問題都唔知幾時解決[/quote]
唔知道!但齋talk唔做,永不達到!

入伙時維修問題小巴問題野狗問題保安問題........都complain過
齋talk唔做你點知道??

這裡只是一個讓人發言and討論rc 的平台無話是否很喜歡這裡 or 討厭其他link