藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 一家四口
打印 上一主題 下一主題

非本港居民在香港生仔、治病 [複製鏈接]

D什麼議員、什麼政府官員 成日好叻話人地外國邊度邊度都係咁做 我地可以參考 可以跟人地咁做....但今次真係要學人地既時候 就冇人出聲 唔知D議員走晒去邊??

香港真係越來越唔好住..

政府唔好 ~ 一邊諗點樣加稅 擴闊稅基 但另一邊成日做錯野 浪費納稅人既錢。

議員唔好 ~ 好似冇邊個真係為市民做野 只係同政府攪對抗 鬧交最叻。

空氣唔好 ~ 多左呼吸道疾病 就算買到海境單位都冇用 因為冇邊日真係可以清楚咁望到對面海D樓。

人既質素差左 ~ 成街都多左低學歷同埋低勞動力既大陸人 好多搭地鐵以少於9秒9衝上車爭位既人、同咳又唔遮住個口既人....好失禮啊!。

香港 是否就咁完了??? :em01:

[quote:3c17a3c5a7="一家四口"]D什麼議員、什麼政府官員 成日好叻話人地外國邊度邊度都係咁做 我地可以參考 可以跟人地咁做....但今次真係要學人地既時候 就冇人出聲 唔知D議員走晒去邊??

香港真係越來越唔好住..

政府唔好 ~ 一邊諗點樣加稅 擴闊稅基 但另一邊成日做錯野 浪費納稅人既錢。

議員唔好 ~ 好似冇邊個真係為市民做野 只係同政府攪對抗 鬧交最叻。

空氣唔好 ~ 多左呼吸道疾病 就算買到海境單位都冇用 因為冇邊日真係可以清楚咁望到對面海D樓。

人既質素差左 ~ 成街都多左低學歷同埋低勞動力既大陸人 好多搭地鐵以少於9秒9衝上車爭位既人、同咳又唔遮住個口既人....好失禮啊!。

香港 是否就咁完了??? :em01:[/quote]

所以香港o既競爭力咪持續下跌囉~  :poor:
Rambler Crest Soccer Club

特首北上完啦 都唔提下呢個問題 剩係話帶兩隻熊貓返嚟咋 睇嚟 都係解決唔到呢個問題? :?

响過關既地方整個產房. 就算黎到生出黎既bb 都無得做香港人.
===

大陸婦來港產子是好事,填補香港新生人口不足的問題,你地又唔生,唯有係咁!

依家是資源問題,政府唔願花費而已。講真,出黎行就預左要還,大陸俾香港CEPA,俾大陸人遊香港,商店收錢就笑呵呵;大陸放D民企、國企黎香港上市,大家又賺都笑騎騎,大佬!要還o架! :em05:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:3d2002cfdb="grassman"]大陸婦來港產子是好事,填補香港新生人口不足的問題,你地又唔生,唯有係咁!

依家是資源問題,政府唔願花費而已。講真,出黎行就預左要還,大陸俾香港CEPA,俾大陸人遊香港,商店收錢就笑呵呵;大陸放D民企、國企黎香港上市,大家又賺都笑騎騎,大佬!要還o架! :em05:[/quote]

你講到好似係因為唔生仔既人既責任咁喎.
===

[quote:de36a50321="Jess&Burns"][quote:de36a50321="grassman"]大陸婦來港產子是好事,填補香港新生人口不足的問題,你地又唔生,唯有係咁!

依家是資源問題,政府唔願花費而已。講真,出黎行就預左要還,大陸俾香港CEPA,俾大陸人遊香港,商店收錢就笑呵呵;大陸放D民企、國企黎香港上市,大家又賺都笑騎騎,大佬!要還o架! :em05:[/quote]

你講到好似係因為唔生仔既人既責任咁喎.[/quote]

"依家是資源問題,政府唔願花費而已。"
政府右手賺了,但左手不願花錢!呢頭年年儲備上升,o個頭話俾人聽好窮。
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

都唔明點解一定要比居港權佢地 唔通咁就叫人權?? 係咪過份利用呀?
不過香港對大陸o既貢獻真係冇乜...少過大陸照顧香港 煲呔剩係識上大陸搵著數 以為搵到著數就係功績...唉~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:0e4f2d7682="grassman"]大陸婦來港產子是好事,填補香港新生人口不足的問題,你地又唔生,唯有係咁![/quote]

我反對你....我抗議你.....你歧視我地呢d唔生ge人 :hit:
咁你快d生多兩個啦!! :yeah: