藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: vivian
打印 上一主題 下一主題

痛苦 [複製鏈接]

錢可能真係唔重要.
但亦反映左老細對你有幾重視.
同公司對你既認同.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

所以我鍾意 serve 話得事的老世
我相信若我做得好
他自然會獎勵我的
若沒有亦無所謂
夠生活就得
充實的人生比金錢更重要!
原居民2004~2013

[quote:9b456406b1="vivian"]大部份是93-96年內加
之後幾年沒有加
02年加了$400
之後又無
錢唔重要 我會著看工作的性質及公司的氣氛[/quote]
:em11: 對呀! 錢不是萬能.
而且97年當時一爆鑊之後 有工返已經好好. 而且Vivian93~96當時可能已經over pay呢.
Don\'t worry be happy!! ^_^

不是我一個人沒有得加 而是所有同事都沒有

如果工作得唔到老闆o既認同 仲要日日做得咁唔開心 你會越做越錯得多 最後連自信心都冇埋. :?: 一個人乜都可以冇 但係如果冇咗信心 就真係乜都冇了. 所以 離開係你正确o既選擇.
好似我公司個會計咁 走咗之後神采飛揚 連黑眼圈都冇埋 人都靚D.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

謝謝您們的開解,明白,收到,我會努力!

Re: 痛苦

[quote:d0fa279894="vivian"]公司隻癲狗叫我影印 - 底面影 用他的顏色紙
我入了紙之後 個機沒有出顏色紙 相信是選 paper tray 錯了
我好驚 因為我浪費了他三張顏色紙
我想說 "對不起" "比個機會我"
佢已經好唔耐煩用個身 own 開我  
叫我行開
說 : "唔使您整 我自己做!"
三秒後 他大叫另一個同事 叫她做

無人會明白我的感受
只會說 我不去忍
但試問自己的上司咁樣鬧完您
可以點再做野?
好痛苦[/quote]

我只知道天下烏鴉一樣黑 !  
:em08:  :em08:  :em08:  :em08:
JANICE :em11:

Re: 痛苦

[quote:cbea8e4b83="OON"]
我只知道天下烏鴉一樣黑 !  
:em08:  :em08:  :em08:  :em08:[/quote]

咁你最近點呀....
份工ok麻...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]