藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4799|回復: 37
打印 上一主題 下一主題

痛苦 [複製鏈接]

公司隻癲狗叫我影印 - 底面影 用他的顏色紙
我入了紙之後 個機沒有出顏色紙 相信是選 paper tray 錯了
我好驚 因為我浪費了他三張顏色紙
我想說 "對不起" "比個機會我"
佢已經好唔耐煩用個身 own 開我  
叫我行開
說 : "唔使您整 我自己做!"
三秒後 他大叫另一個同事 叫她做

無人會明白我的感受
只會說 我不去忍
但試問自己的上司咁樣鬧完您
可以點再做野?
好痛苦
原居民2004~2013

唔好諗咁多喇.
黑暗既時間好快就會過去.
光明既日子好快亦會來臨.
凡事向好果方面諗啦.
希望在明天oYo麻...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

係我會"禁"多幾o野 "sai"多佢幾張
有conqueror仲好 印晒佢 haha~~~~
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

你係咪已經resign左?
如果係既話...踩佢都傻....
再唔係既話 等你拎reference letter既時候 先慢慢同佢計...嘿嘿

你吾係走左咩...
仲做緊?
永遠愛著您 :em21: [/code]

我已經resigned
one month notice
need to work until end of July
他們不會不給我 reference letter
這間衰公司不會寫的
人事部經理的英文喳過我!
老世咁對我 我不想乞求
所以我走係一無所有!
原居民2004~2013

[quote:f00596ea9a="vivian"]我已經resigned
need to work until end of July
這間衰公司不會寫的
老世咁對我 我不想乞求
所以我走係一無所有![/quote]

哦~仲好啦咁
Reference letter都無 咁睬佢都傻啦~
準時返工準時放工 no OT anymore
做野俾3成功力就算 老細話你唔識影 咁你直情叫佢影囉
咁high tech既野唔識咖嘛... :
佢用個身own你...好丫..直情借個勢撻埋落地報工傷...
唔俾報阿? 唔報工傷咁報警囉.....
而家角式互換喎....緊係你俾氣佢受啦....
咁樣點做野? 緊係唔做野啦 有野叫你做先去做 絕對不要自己走去搵野出黎做...
最好佢炒埋你記得叫佢補足水....
忍左咁耐 而家唔有仇咁報等幾時??

嘩 唔得喎 你唔好咁傻 點都要盡方法要返reference letter!
做o左十幾年 reference letter係一個肯定!
就算唔係讚到上天 都應該寫返做過o既事 loyal to the company之類
佢英文唔掂就寫埋俾佢.

我以前舊公司 d老闆都唔會主動幫staff寫 但自己寫埋俾佢 就算佢平日點賤都會肯簽
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

你問清楚未呀? 真係冇? 如果係 我會遲到早退 工作拖長黎做 佢急我我急
佢話自已整 咁咪由得佢囉 不必都激氣
我覺得workload大可以接受 但氣就唔可以受
你自己draft封reference letter比佢簽名得唔得呀?

[quote:0c74ec1dc1="vivian"]我已經resigned
這間衰公司不會寫的
老世咁對我 我不想乞求
所以我走係一無所有![/quote]

唔係喎reference letter 一定要有架喎.
英文唔好咪用中文寫囉.
唔係要佢寫你做得幾好.
而係要證明你真係係呢間公司做過幾耐.
何況你重做左咁耐添.
見工人地都會要求問你攞.
所以你一定要問人事部攞呀.

簡簡單單唔重要目的係用黎證明你係間公司做過幾耐.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]