藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6860|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

7/1/2005 收集88F小巴的建議修改的行車路線 [複製鏈接]

致:各位藍澄灣居民

近日收到運輸署對有關88F小巴服務的建議修改行車路,現希望收集各位藍澄灣居民意見,運輸署擬更改行車路線:

將88F小巴的常規服務不再途經楓樹窩路及青綠街,藉此減省該小巴路線的行車時間,以改善其營運效率及滿足乘客的需要。

希望各位藍澄灣居民於20/1/2005將意見電郵至pcshing@dab.org.hk或致電81002396潘志成,民建聯會將大家的意見整理後向運輸署及區議會反映

不如直接通青衣城啦 如果取消楓樹窩路及青綠街 對我地住青衣村架好唔公平喎 咁對所有人都公平呀

唔經好呀~~~非常贊成! 咁樣快好多. 雖然依然不是直接到 但已經快左好多啦~

我本身都住長發 知道小巴唔經長發 都覺得唔係咁方便 但係如果又經埋長發的話 本來已經有半小時的88F 車程 又會再加長了....

如果要快 就唔可能個個地方都停~ 改左路線可能對某部份人不公平 但整体出青衣站就快了~ 應該係好事~
===

個小巴經長康再去涌美呢段先係最長同無人上車
點解唔取消呢段呢 我地住青衣村根本就無車到
所以一係全部取消 一係就唔好改
我睇唔出有咩理由咁樣改法喎

RC Village Bus is more important.  88F is only a replacement!  運輸署should reconsider Village Bus's application.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

酒店開左.. 係咪可以用酒店名義開村巴呢?
===

[quote:6405f8e19d="grassman"]RC Village Bus is more important.  88F is only a replacement!  運輸署should reconsider Village Bus's application.[/quote]

您重未發完夢?
(不過 我都好想有!!)
原居民2004~2013

[quote:4f9f9bbe0e="vivian"][quote:4f9f9bbe0e="grassman"]RC Village Bus is more important.  88F is only a replacement!  運輸署should reconsider Village Bus's application.[/quote]

您重未發完夢?
(不過 我都好想有!!)[/quote]

唔記得邊個偉人講過 [I have a dream]!   夢境可成真嗎!
你諗下,88F司機態度唔好,你要忍! 88F路線唔好,你要忍!88F班次唔好,你要忍!  如果係村巴,起碼可以向管理公司施壓!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:8d23ce4698="grassman"]
唔記得邊個偉人講過 [I have a dream]!   夢境可成真嗎!
你諗下,88F司機態度唔好,你要忍! 88F路線唔好,你要忍!88F班次唔好,你要忍!  如果係村巴,起碼可以向管理公司施壓![/quote]

Very Good ! 後生仔 !
我都唔會否定無Village Bus. 之不過要我地主動要求 同真係好多人搭唔到綠色小巴先得囉 ....
原居民2004~2013

[quote:aeeba9b0c0="vivian"][quote:aeeba9b0c0="grassman"]
你諗下,88F司機態度唔好,你要忍! 88F路線唔好,你要忍!88F班次唔好,你要忍!  如果係村巴,起碼可以向管理公司施壓![/quote]

Very Good ! 後生仔 ! 我都唔會否定無Village Bus. 之不過要我地主動要求 同真係好多人搭唔到綠色小巴先得囉 ....[/quote]

VIVI

你咪講到自己好似七老八十咁至得0架...你好似都好後生0架。點呀...最近工作有冇開心番啲呀???

Q.
永遠愛著您 :em21: [/code]