藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: pcshing
打印 上一主題 下一主題

7/1/2005 收集88F小巴的建議修改的行車路線 [複製鏈接]

[quote:310e52894d="dick&queenie"]lolo

我仲好回味你上次大食會整嗰啲咖喱魚蛋呀 :em04: ,到家陣我都唔想幫襯街邊嗰啲呀!!!

q.[/quote]
你唔好咁鬼誇張啦, :  :
其實我都係靠lee 隻嘢"Koon Yick Wah Kee 喱哩油" :em11:  :em11:  + 黃沙塘,

另外,蛇仔路上面所有巴士或van 仔都唔啱架。唯有係行去美景撘"美景van" 啦。其實我只是想讓大家知道這裡還有一部份人是對現時路線有需求的,但他們往往都不敢出聲,因為相信這是小的聲音。
我知道lee個世界係多數服從小數,所以最後我也會樂意接受現實。到時唯有自己辛苦小小 啦。
明天會更好

[quote:85013027c1="LO LO"]
我和老公的老家正正就在青衣村及翠怡花園,若88F以後不經這兩處地方,對我個人來講真是很不便。

以上發表純粹個人之小小意見,如有得罪之處,請各方多多見諒。[/quote]

都係點對點最好路程短快便會班次加多.
就算到你屋企樓下半個鐘先一班都冇用啦.
不如係公園落行兩步班次多d唔使等咁耐好過啦.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

我自己媽咪都住長發. 而家返老家都係答出青衣城再行5分鐘返去.
而返RC 就係長發出答美景小巴. 行蛇仔路返RC. (咁我咪麻煩左好耐?)

一直以黎, 都覺得點解88F 唔經長發? (長安巴士總站有好多車可以轉),但無人理我地.因為我們是小數聲音? 不知道~

而家都慣左呢種生活了~ 行多幾步姐,無所謂啦~

BILLY 所說路程愈短愈好,我很同意..

有時晚上想出去買下野,行下街,樓下個商場又不知所謂...想答車出去青衣城行下..一想到答車都要成半小時,等車15分鐘,已經打消念頭~
另一方面,如果要出去答地鐵,最快的方法係答88G 但88G 暫時又唔係咁多車,而88F 車程又非常之耐.如果減少所經路線,快D 出到地鐵站,絕對是對大部份人的好消息.....
===

本人非常同意點對點因為有時想到青衣城買野飲下茶一想到來回成個鐘即刻打消念頭改搭88G去葵芳但係已經好厭啦! :em06:

[quote:cd94918491="vivian"]Queen Queen

自從某天比人話我"senior woman" 我檢討左好耐....  :em01:
工作煩憂唔值得上心了 賺錢之嘛 放左工又一條好漢
我的生活很開心 有心呀![/quote]

I think the guy who you are talking in above is me. Please don't misunderstanding my meaing at that post. I just voice out your point in that post is like the speech of this women only but not all of your post. So please don't think too much. Please take it easy! :wink:

:em19:
:detective :detective :detective

[quote:d577f0d7ac="Suzuki"][quote:d577f0d7ac="vivian"]Queen Queen

自從某天比人話我"senior woman" 我檢討左好耐....  :em01:
工作煩憂唔值得上心了 賺錢之嘛 放左工又一條好漢
我的生活很開心 有心呀![/quote]

I think the guy who you are talking in above is me. Please don't misunderstanding my meaing at that post. I just voice out your point in that post is like the speech of this women only but not all of your post. So please don't think too much. Please take it easy! :wink:

:em19:[/quote]

我英文水皮 讀書少 見識少 無睇新聞 又無睇報紙
您指出我講的話似盧女士
我去檢討下好正常 !!
原居民2004~2013

有一個方便又快捷的方法 把你的意見告訴運輸署 可以網上傳送而且一定回覆.

交通投訴組

http://www.info.gov.hk/tcu/chi/suggestion/index.htm

G-net
謝謝您的提供!
原居民2004~2013

我都贊成取消入青衣村同碼頭
因為如果去青衣村可以向街市落行入去
去碼頭都係可以向街市OR 消防局落車行天橋過去
都係WITHIN 5MIN向可以行到
我覺得可以接受
(我都係現有路線既定者因為我女友要每週日都要去青衣村聖堂佢都贊成改路線)

[quote:17cd27502a="alankle"]個小巴經長康再去涌美呢段先係最長同無人上車
點解唔取消呢段呢 我地住青衣村根本就無車到
所以一係全部取消 一係就唔好改
我睇唔出有咩理由咁樣改法喎[/quote]

絕對贊成!
我地都覺得一係就唔好改,要改就直情點到點直去青衣城,連長康涌尾都唔去!
﹝註:我地都成日要去青衣村﹞
各位請多多指教! :o 終於有新屋住...哈哈 :em04: