藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

想查詢抹窗事宜 [複製鏈接]

可以向那裡比意見的?
miffy :oh:

[quote:6decb2915d="米"]可以向那裡比意見的?[/quote]

You may send your suggestion to 業委會 由他們跟管理公司討論   :em11:
but i think the feedback (from Hutxxxx) is negative   :em16:
since it involves $$$$$$$  :
原居民2004~2013

都唔止這個原因. 因為掛吊船要最高層的業主得閒開門比你先得既.
如果一年洗幾次. 那位業主就好唔得閒...
===

[quote:87af408707="vivian"][quote:87af408707="米"]可以向那裡比意見的?[/quote]

You may send your suggestion to 業委會 由他們跟管理公司討論   :em11:
but i think the feedback (from Hutxxxx) is negative   :em16:
since it involves $$$$$$$  :[/quote]

D錢係o係管理費開支度扣,又唔係要發展商比,況且屋苑外觀整潔,都係大圍褔利!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

其實講真RC管理處會唔會有呢項服務提供既呢? 自從我上個月有一日行過灝景灣見到人地有架吊船幫緊d玻璃窗做清潔 就一直諗緊呢個問題...  :roll:
www.lightcreation.com.hk/lewis

我都好想我地屋苑有呢個抹窗服務呀.....

[quote:7dc5e2bbab="RangerX"]其實講真RC管理處會唔會有呢項服務提供既呢? 自從我上個月有一日行過灝景灣見到人地有架吊船幫緊d玻璃窗做清潔 就一直諗緊呢個問題...  :roll:[/quote]
有,不过都是由管理费里扣。根据第二次业委会,和X报o左个天价(4X万),所以冇做到。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:15c8fdf9c9="leemoksau"][quote:15c8fdf9c9="RangerX"]其實講真RC管理處會唔會有呢項服務提供既呢? 自從我上個月有一日行過灝景灣見到人地有架吊船幫緊d玻璃窗做清潔 就一直諗緊呢個問題...  :roll:[/quote]
有,不过都是由管理费里扣。根据第二次业委会,和X报o左个天价(4X万),所以冇做到。[/quote]

嘩....... 咁跟住仲會不會比第2間公司做哇?

[quote:e136519374="leemoksau"][quote:e136519374="RangerX"]其實講真RC管理處會唔會有呢項服務提供既呢? 自從我上個月有一日行過灝景灣見到人地有架吊船幫緊d玻璃窗做清潔 就一直諗緊呢個問題...  :roll:[/quote]
有,不过都是由管理费里扣。根据第二次z痔e?N,和X报o左Y臚挸瓷]4X万),所以冇做到。[/quote]

可唔可以自己搵人報價,Benchmark o下,囉個reference!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

唔貴喎....40幾萬1500幾戶 每戶都係300百蚊左右
自己抹的話人工都唔只.....仲要自己抹唔得好..