藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7445|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

廁所馬桶 [複製鏈接]

入伙時以發覺個馬桶沖水有問題多幾張紙巾就沖不去有時要沖幾次才沖得走管理處師父上來看說不是水管問題而是這牌子型號的馬桶.是這樣的如想改善就要自己換另一個牌子了.. :em06:  :em06:
不知大家有否以上問題 :em03:

係呀我都係咁我仲以為係水壓的問題我mummy話宜家好多新樓都有這個問題。

小弟是2座完全沒有這問題.

我正是2座而且是底層 :cry:

我都有這個問題
除左換個個馬桶 仲有無其他方法呢???

如果我快速地按下及離開沖廁制,我都有這個問題,會有好少水沖入廁桶,亦好少水能離開,但當我按實個沖廁制長一些時間(2、3秒),就完全可以解決這個問題,大家不防試試 :wink:
:em02:

唉!以下又一管理處妙答妙論
故事開始:入伙第三日夜晚1:30發生鹹水流出滿地都係於是立即通知管理處他說
會找師傅看下等了15分鐘師傅取bombombom幾下果然ok無事師傅 就話佢係負責公共地放你屋企廁所塞咗唔關佢事下次都唔好揾佢
               兩日後同樣情況再次發生找官理處佢話師傅今次唔會替我幫我只可以
借個bombom比我仲話買個都好平每個家庭都有我覺得佢下次連個bombom都唔想借比我
               最後都係我自己揾朋友幫手因為我一個女仔真係搞佢唔掂當時眼見滿地鹹水心情真係好無助

Re: 廁所馬桶

[quote:32cd2d750f="Henry"]入伙時以發覺個馬桶沖水有問題多幾張紙巾就沖不去有時要沖幾次才沖得走管理處師父上來看說不是水管問題而是這牌子型號的馬桶.是這樣的如想改善就要自己換另一個牌子了.. :em06:  :em06:
不知大家有否以上問題 :em03:[/quote]

我係5座C單位都有塞管理處派人來了兩次唔知是否渠有問題請C單位留意 :em14:
目只近觀心能望遠

Re: 廁所馬桶

[quote:4724de3a57="Henry"]入伙時以發覺個馬桶沖水有問題多幾張紙巾就沖不去有時要沖幾次才沖得走管理處師父上來看說不是水管問題而是這牌子型號的馬桶.是這樣的如想改善就要自己換另一個牌子了.. :em06:  :em06:
不知大家有否以上問題 :em03:[/quote]
我之前都係有同樣問題...(去一次大要沖幾次先去到)
換左個新o既就冇再出現同樣問題~~~~

如果有咩緊急問題 都可以出個 post 大家都好來意幫忙的~
靠管理處就真係死的人多
見過鬼就唔怕黑啦~